Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα

Νέες εκδόσεις βιβλίων από τις εκδόσεις Διοπτρα!


 https://www.dioptra.gr/Vivlio/699/712/To-ainigma-tis-kerasopitas/
  Το αίνιγμα της κερασόπιτας - Βάσια Ακαρέπη

Ημερομηνία έκδοσης: 08/02/2017
Αριθμός σελίδων: 424

Περίληψη

 Δύο γυναίκες, δύο μοίρες ενωμένες
όπως τα υλικά μιας συνταγής με γεύση γλυκόπικρη.

Μια κληρονομιά, ένα τετράδιο με συνταγές γλυκών και ένα παράδοξο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού φέρνουν την Έλλη στην Κεφαλονιά. Σκοπός της να παρασκευάσει τη γιορτινή κερασόπιτα της θείας Μάρθας πραγματοποιώντας έτσι την τελευταία επιθυμία της αινιγματικής γυναίκας που καθόρισε τη μοίρα της…
Οι τρυφερές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία μπλέκονται με τη ζοφερή ανάμνηση μιας απόπειρας δηλητηρίασης και το μίσος που φώλιασε μέσα της.
Όμως πού τελειώνει το ψέμα και πού ξεκινά η αλήθεια;
Στη σκιά της αδερφής της μητέρας της, η Έλλη καλείται να εκτελέσει έξι συνταγές-γρίφους και να ξεκλειδώσει ένα προς ένα τα μυστικά που στοιχειώνουν τη ζωή και πολλών άλλων. Με σύμμαχο τον Μάνο και τους φίλους που αποκτά στο νησί θα έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της, θα αναμετρηθεί με τις θολές μνήμες και θα ανασύρει από το μακρινό παρελθόν μια ιστορία που ήρθε η ώρα να βγει στο φως.
Η ζωή της Μάρθας γίνεται ο καμβάς που κάνει τη συνταγή της κερασόπιτας να σημαίνει πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να πουν οι λέξεις...
Άραγε οι νεκροί μπορούν να ζητήσουν συγγνώμη;


https://www.dioptra.gr/Vivlio/704/711/Se-lepto-pago/
 Σε λεπτό πάγο - Camilla Grebe
Μεταφραστής:Βαγγέλης Γιαννίσης


Ημερομηνία έκδοσης: 08/02/2017
Αριθμός σελίδων: 440
ISBN:  978-960-605-096-1

Περίληψη

Η Έμα έχει έναν εραστή ο οποίος διαθέτει όλα όσα ονειρευόταν. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα: είναι ο διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία ρουχισμού όπου εργάζεται εκείνη.
Μια δύσκολη κατάσταση, που δεν τους εμποδίζει παρ’ όλα αυτά να είναι μαζί. Ή μήπως τελικά τα πράγματα μεταξύ τους δεν είναι τόσο ρόδινα;

Το βράδυ του αρραβώνα τους εκείνος εξαφανίζεται, το ίδιο απρόσμενα όπως είχε εμφανιστεί. Λίγο αργότερα, μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται άγρια δολοφονημένη στην κατοικία του, σε ένα ακριβό προάστιο της Στοκχόλμης.

Ο επιθεωρητής Πέτερ Λίντγκρεν ζητάει βοήθεια για τη λύση του μυστηρίου από την ψυχολόγο Χάνε Λάγκερλιντ, με την οποία είχε συνεργαστεί ξανά στην έρευνα μιας παρόμοιας ανεξιχνίαστης υπόθεσης πριν από δέκα χρόνια.

Μαζί αναζητούν την απάντηση που θα δώσει λύση στο μυστήριο.

Μήπως η δολοφονία της άτυχης γυναίκας συνδέεται με το άγριο έγκλημα πριν από μία δεκαετία; Γιατί εξαφανίστηκε ο εραστής της Έμα και γιατί πάντοτε τα θέλω της αγάπης είναι διαφορετικά από τα δικά μας;

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολυεπίπεδο ψυχολογικό θρίλερ. Τρομακτικό, γεμάτο εκπλήξεις και με δυνατή αφηγηματική φωνή.



Δικαιώνει τις διθυραμβικές κριτικές [...] Το βιβλίο μεταφέρει την αφήγηση από τον έναν χαρακτήρα στον άλλο με φρενήρη ρυθμό και αποτελεί εξαιρετικό δείγμα σκανδιναβικού νουάρ.


-Daily Mail


Ιστορία που μαγνητίζει [...] τρεις αναξιόπιστοι αφηγητές αποτελούν εγγύηση πως οι αναγνώστες θα πατούν πάντα σε λεπτό πάγο.


-Sunday Mirror


Ένα περίπλοκο, μακάβριο κι εθιστικό θρίλερ. Η πρώτη συγγραφική δουλειά της Grebe είναι θριαμβευτική.


-Crime Scene

https://www.dioptra.gr/Vivlio/705/711/Skoteini-uli/
Σκοτεινή ύλη - Blake Crouch
Μεταφραστής: Δημήτρης Αλεξίου

ISBN: 978-960-605-184-5
Ημερομηνία έκδοσης: 08/02/2017
Αριθμός σελίδων:  384

Περίληψη

«Είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή σου;»


Αυτές είναι οι τελευταίες λέξεις που ακούει ο Τζέισον Ντέσεν πριν ο μασκοφόρος απαγωγέας του τον αφήσει αναίσθητο. Πριν ξυπνήσει και ανακαλύψει πως είναι δεμένος σε ένα φορείο και περιτριγυρίζεται από άγνωστους ανθρώπους με στολές βιολογικής προστασίας. Πριν ένας άνθρωπος, που ο Τζέισον δεν είχε ποτέ ξανά συναντήσει, του πει χαμογελώντας: «Καλώς ήρθες πίσω, φίλε μου».

Στον κόσμο όπου ξυπνά, η ζωή του Τζέισον δεν είναι αυτή που γνωρίζει.

Η γυναίκα του δεν είναι η γυναίκα του. Ο γιος του δεν γεννήθηκε ποτέ. Κι εκείνος δεν είναι πια ένας συνηθισμένος καθηγητής Φυσικής, αλλά μια βραβευμένη ιδιοφυΐα με αξιόλογα επιτεύγματα. Επιτεύγματα του ακατόρθωτου.

Τελικά ποιος είναι ο πραγματικός κόσμος, αυτός που θυμάται ή αυτός που ζει τώρα; Πώς μπορεί να γυρίσει πίσω στους ανθρώπους που αγαπάει;

Η απάντηση βρίσκεται σε μια διαδρομή πιο εξωφρενική και τρομακτική απ’ οτιδήποτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Μια διαδρομή που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει το βαθύτερο έρεβος του εαυτού του σαν να έπρεπε να πολεμήσει έναν
τρομερό, φαινομενικά ανίκητο εχθρό.


Η Σκοτεινή Ύλη είναι μια ιστορία με αριστοτεχνική πλοκή, καθηλωτική αλλά και τρυφερή, πνευματικά απαιτητική αλλά και βαθιά ανθρώπινη. Ένα αδυσώπητα ανατρεπτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που μιλάει για τις επιλογές, τους δρόμους που δεν πήραμε και το πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε για να διεκδικήσουμε τη ζωή που θέλουμε.



Η Σκοτεινή Ύλη βρέθηκε από την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας της στη λίστα best sellers των New York Times.



Τα δικαιώματα της Σκοτεινής Ύλης πουλήθηκαν για μεταφορά στον κινηματογράφο πριν ακόμη ολοκληρωθεί το χειρόγραφο από τον Blake Crouch.

https://www.dioptra.gr/Vivlio/694/711/Assassin-s-Creed-7:-Enotita/
Assassin's Creed 7: Ενότητα - Oliver Bowden
Μεταφραστής: Κωνσταντίνος Μίσσιος


ISBN:978-960-605-180-7
Ημερομηνία έκδοσης: 25/01/2017
Αριθμός σελίδων: 432

Περίληψη:

«ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ, ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ, ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ.
ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.
ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ!»

1789. Η μνημειώδης πόλη του Παρισιού αντικρίζει την αυγή της Γαλλικής Επανάστασης.
Τα πλακόστρωτα βάφονται με αίμα καθώς ο λαός επαναστατεί ενάντια στην καταπιεστική αριστοκρατία.
Όμως η δικαιοσύνη της εξέγερσης έχει υψηλό τίμημα…
Σε μια εποχή όπου το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών βαθαίνει όλο και περισσότερο και ένα ολόκληρο έθνος κατατρώει τις σάρκες του,
ένας νέος άντρας και μια νέα γυναίκα παλεύουν να εκδικηθούν για όλα εκείνα που έχασαν.
Ο Αρνό και η Ελίζ βυθίζονται στη δίνη της πανάρχαιας μάχης ανάμεσα στους Ασασίνους και τους Ναΐτες, και γίνονται μέρος
ενός κόσμου με κινδύνους τόσο θανάσιμους που δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Βασισμένο στο best seller βιντεοπαιχνίδι Assassin's Creed.

https://www.dioptra.gr/Vivlio/695/711/I-methodos-15-33/
Η μέθοδος 15/33 - Shannon Kirk
Μεταφραστής: Δημήτρης Αλεξίου


ISBN: 978-960-605-182-1
Ημερομηνία έκδοσης: 25/01/2017
Αριθμός σελίδων: 312

Περίληψη
Φανταστείτε μια ανήμπορη, έγκυο δεκαεξάχρονη που μόλις ξεριζώθηκε από τη γαλήνη του σπιτιού της και πετάχτηκε όπως όπως μέσα σε ένα βρόμικο φορτηγάκι. Θύμα απαγωγής. Μόνη. Τρομοκρατημένη.
Τώρα ξεχάστε αυτή την εικόνα.
Φανταστείτε, αντιθέτως, μια χειριστική, έγκυο δεκαεξάχρονη με εξαιρετικές ικανότητες, ένα κορίτσι-θαύμα. Την πετούν μέσα σε ένα βρόμικο φορτηγάκι και από την πρώτη στιγμή της απαγωγής της επιθυμεί –ήρεμη, νηφάλια– δύο πράγματα μονάχα: να σώσει τον αγέννητο γιο της και να πάρει ανελέητη εκδίκηση.
Είναι μεθοδική –υπολογίζει τα πάντα– και επιστημονικά ακριβής στα σχέδιά της. Μια κλινική περίπτωση κοινωνιοπαθούς ίσως; Δεν αφήνει πάντως τίποτα στην τύχη: είναι συγκεντρωμένη στην προετοιμασία και στον συγχρονισμό της και περιμένει απλώς την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνησή της. Η Μέθοδος 15/33 είναι αυτό που συμβαίνει όταν το θύμα είναι εξίσου ψυχρό με τους απαγωγείς του.
Οι πράκτορες που έχουν αναλάβει την αποστολή να βρουν το κορίτσι που απήχθη έχουν τις δικές τους επιθυμίες και τις δικές τους απογοητεύσεις σε αυτή την τρομακτικά δραματική κατάσταση. Μέσα στις ανατροπές αυτών των παράλληλων ιστοριών, ο αναγνώστης αναγκάζεται να αποφασίσει:
Ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης;


National Indie Excellence Award για το καλύτερο μυθιστόρημα αγωνίας – 2015



IBPA Benjamin Franklin Award για το καλύτερο βιβλίο μυστηρίου - 2016

https://www.dioptra.gr/Vivlio/696/712/Xartines-mnimes/
 Χάρτινες μνήμες -Χρήστος Φλουρής

ISBN: 978-960-605-195-1
Ημερομηνία έκδοσης: 25/01/2017
Αριθμός σελίδων: 320

Περίληψη

Ανοίγοντας το άλμπουμ ήξερε τι θα αντιμετωπίσει.
Όμως δεν σκέφτηκε να το κλείσει…

Εκείνο το άλμπουμ με τις χάρτινες μνήμες θα της θυμίσει ξανά τη σκληρή πλευρά της ζωής, που ένιωσε τόσο νωρίς· τον εγκλεισμό στο ορφανοτροφείο, την εγκατάλειψή της από την ίδια της τη μητέρα, τα παιδικά χρόνια που της τα πήραν με τη βία. Το γλυκό νερό της αθωότητας που γλίστρησε μέσα από τα δάχτυλά της και δεν γυρνάει πίσω. Αλλά, ποτέ δεν είναι αργά...
Η Χαρά θα τολμήσει. Και αυτό είναι το σημαντικότερο στη ζωή. Να τολμήσεις να αλλάξεις το πεπρωμένο σου. Έτσι, η νεαρή γυναίκα θα ριχτεί στο κυνηγητό των φαντασμάτων που τη στοιχειώνουν από το καλά κρυμμένο παρελθόν της, με σκοπό να βρει την εκδίκηση, την αγάπη, το πάθος και εντέλει την απόλαυση της λύτρωσης.

Χάρτινες μνήμες, δεμένες με λαχτάρα για δικαιοσύνη
κι ανάγκη για εξιλέωση, που όρισαν ζωές.



https://www.dioptra.gr/Vivlio/678/711/I-limni-ton-lukon/
Η λίμνη των λύκων - John Verdon
Μεταφραστής: Γεώργιος Μπαρουξής


ISBN: 978-960-605-157-9
Ημερομηνία έκδοσης: 23/11/2016
Αριθμός σελίδων:  520


Περίληψη


Θα μπορούσε ένας εφιάλτης να χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο;
Αυτό είναι το παράξενο ερώτημα που αντιμετωπίζει ο Ντέιβ Γκάρνεϊ στο νέο best seller του John Verdon. Ο κορυφαίος ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καλείται να λύσει έναν ακατανόητο γρίφο: τέσσερα άτομα που ζουν σε διαφορετικά μέρη της χώρας, χωρίς φαινομενικά να τους συνδέει τίποτα μεταξύ τους, βλέπουν το ίδιο όνειρο – έναν τρομακτικό εφιάλτη με ένα ματωμένο στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου. Και οι τέσσερις βρίσκονται με κομμένες τις φλέβες –κάτι που δείχνει πως έχουν αυτοκτονήσει– και το όπλο που έχουν χρησιμοποιήσει όλοι τους είναι ένα στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου.
Οι υποψίες της αστυνομίας εστιάζουν αμέσως στον Ρίτσαρντ Χάμοντ, έναν αμφιλεγόμενο ψυχολόγο που κάνει συνεδρίες υπνοθεραπείας στο Σαλέ Γουλφ Λέικ, ένα παμπάλαιο, τρομακτικό πανδοχείο στα βουνά Αντιρόντακ – το μέρος όπου τα τέσσερα θύματα είχαν επισκεφθεί τον Χάμοντ λίγο πριν πεθάνουν.
Προβληματισμένος από τα παράξενα κενά της επίσημης εξήγησης, ο Γκάρνεϊ αποφασίζει να κάνει τη δική του έρευνα – κάτι που τον βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο ενός ψυχρού δολοφόνου και της τοπικής αστυνομίας, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών. Οι εχθροί του Γκάρνεϊ, ανελέητοι σαν τη χιονοθύελλα που τον έχει αποκλείσει στο ανατριχιαστικό περιβάλλον της Λίμνης των Λύκων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον κρατήσουν μακριά από την αλήθεια, φτάνοντας στο σημείο να βυθίσουν στην παράνοια την αγαπημένη του γυναίκα, τη Μάντλιν.
Με τα ψυχικά του αποθέματα εξαντλημένα, ο Γκάρνεϊ είναι τώρα αναγκασμένος να ριχτεί σε μια θανάσιμη μάχη ενάντια στον πιο τρομακτικό αντίπαλο που έχει ποτέ αντιμετωπίσει.
Η Λίμνη των Λύκων είναι το νέο συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας του Verdon που οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει αριστοτέχνη, και εξιστορεί τις περιπέτειες του Ντέιβ Γκάρνεϊ που οι κριτικοί έχουν παρομοιάσει με τον Σέρλοκ Χολμς.



Αν σας άρεσε, μοιραστείτε το!








Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου