Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα: Τζάστιν Κρόνιν και η βαμπιρική τριλογία του



Η "γνωριμία" μου με τον Κρόνιν

Με όσους έχω μιλήσει κατά καιρούς, ενδεχομένως να γνωρίζετε ήδη δυο πράγματα ότι διαβάζω ότι πέσει στα χέρια μου και τα είδη βιβλίων που με "τραβάνε" περισσότερο είναι αυτά που κρύβουν μυστήριο, αινίγματα, θριλερ, μεταφυσικά, φαντασία, αστυνομικό σασπένς κλπ.

Το πρώτο βιβλίο του Κρόνιν
το πήρα μαζί με μια κούτα βιβλία (ναι η χάρη μου όταν εργαζόμουν δεν περιοριζόταν σε ένα, δυο άντε τρια βιβλία αλλά σε κουτες!) τέλη του 2012.
Με το που επέστρεψα στο σπίτι το βράδυ, ο νους μου δεν ήταν να βγάλω τα ρούχα της δουλειάς αλλά να δω τη κούτα που είχε έρθει από γνωστό βιβλιοπωλείο.

Το άνοιγμα της κούτας συνοδευόταν από τον δικό μου ενθουσιασμό και από τη μουρμούρα της οικογένειας μου (παρόλο που είναι βιβλιοφιλοι) ότι πήρα κι άλλα βιβλία.
Φυσικά δεν άκουγα τίποτα, η λαχτάρα να πιάσω τα νέα μου βιβλία έσβηνε όλες τις ανεπιθύμητες λέξεις για μένα εκείνη τη στιγμή.

Μέχρι που έπιασα το τελευταίο βιβλίο που ήταν στη κούτα, ένα βιβλίο που δεν είχα διαπιστώσει κατά τη διάρκεια της παραγγελίας ότι ήταν πάνω από 1000 σελίδες (!)
Μην απορείτε δεν κοιτάω ποτέ τον αριθμό των σελίδων...
 
Για πρώτη φορά ο όγκος με έβαλε σε σκέψεις να το διαβάσω τώρα ή να το αφήσω αργότερα να το ευχαριστηθώ;

Με όλα τα τρεξίματα μου και με άγχη που εμφανίστηκαν από τη δουλειά, το βιβλίο του Κρόνιν κατέληξε να μείνει στο ράφι αδιάβαστο για έντεκα μήνες και ομολογώ πως το είχα ξεχάσει.

Όταν ήρθαν οι μέρες που δόθηκε άδεια ήθελα κάτι να ξεσκάσω από την πίεση που δεχόμουν μαζί με πολλούς συναδέλφους αν σε λίγους μήνες θα είχαμε δουλειά ή όχι.
Ψάχνοντας τη βιβλιοθήκη συνειδητοποιούσα πως όλα τα είχα διαβάσει. "Μα καλά ούτε ένα αδιάβαστο δεν έχω;" σκεφτόμουν, μέχρι που είδα "Το Πέρασμα"

Περιττό να σας πω ότι διαβάστηκε μέσα στις πρώτες ημερες της αδειας μου.
Μετά άρχισε η αγωνία, πότε θα βγει το δεύτερο και γιατί δεν βγαίνει το επόμενο και πότε θα μεταφραστεί στη Ελλάδα, μήπως να το πάρω στην αγγλική έκδοση;

Ένα ή δυο μήνες μετά βγήκε "Οι δώδεκα αιώνιοι" και πριν από λιγο καιρό εκδόθηκε και το τρίτο βιβλίο "Η πόλη των κατοπτρων"

Τα δυο επόμενα δεν τα έχω διαβάσει ακόμη, αλλά μόνο και μόνο από ένα βιβλίο θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε την τριλογία!


Επειδή τόση ώρα σας γράφω τον Κρόνιν και είμαι σίγουρη ότι θα υπάρχει ένα ερωτιματικό στο μυαλουδάκι σας για το ποιος είναι σας βάζω βιογραφικό και πιο κάτω τα βιβλία με την περίληψη.

~



Ο Τζάστιν Κρόνιν είναι Αμερικανός συγγραφέας.Γεννήθηκε το 1962 στην Νέα Αγγλία των Η.Π.Α και είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και του εργαστηρίου συγγραφέων της Αϊόβα.Είναι καθηγητής Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο του Ράις και ζεί με την οικογένειά του στο Χιούστον του Τέξας.
Έχει γράψει 5 μυθιστορήματα μεταξύ των οποίων το Mary & O'neal για το οποίο τιμήθηκε με τα βραβεία PEN/Hemingway και Stephen Crane.Το τελευταίο του βιβλίο "Η Πόλη των Κατόπτρων" είναι το τελευταίο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε με "Το Πέρασμα" και συνεχίστηκε με το "Οι Δώδεκα Αιώνιοι" τα οποία έγιναν best seller.Τον Ιούλιο του 2007 η κινηματογραφική εταιρεία Fox 2000 ανακοίνωσε την απόκτηση των δικαιωμάτων της βαμπιρικής τριλογίας.

 ~~~~~~~~~~~~

http://www.livanis.gr/%CE%9A%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BD-%CE%A4%CE%B6%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%A4%CE%BF-%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1_p-1092223.aspx

Το Πέρασμα -  Τζάστιν Κρόνιν


ISBN: 978-960-14-2572-6
Αρ. σελίδων: 1056

Περίληψη


Συνέβη γρήγορα.


Τριάντα δύο λεπτά


για να πεθάνει ένας κόσμος


και να γεννηθεί ένας άλλος.
Αρχικά, το αδιανόητο: η παραβίαση των συστημάτων ασφαλείας σε μία μυστική εγκατάσταση της αμερικανικής κυβέρνησης απελευθερώνει το τερατώδες αποτέλεσμα ενός ανατριχιαστικού στρατιωτικού πειράματος. Ύστερα, η φρίκη: μία νύχτα χάους και μακελειού δίνει τη θέση της στην ανατολή ενός έθνους, και τελικά ενός κόσμου, για πάντα αλλαγμένου. Το μόνο που απομένει στους επιζήσαντες είναι ο μακρύς αγώνας μπροστά τους και ένα μέλλον όπου κυβερνά ο φόβος: ένα μέλλον κατακλυσμένο από σκοτάδι και από θάνατο…
Καθώς ο πολιτισμός καταρρέει και από τα συντρίμμια του αναδύεται ένα πρωτόγονο τοπίο κυνηγών και κυνηγημένων, δύο άνθρωποι επιχειρούν να διαφύγουν, αναζητώντας καταφύγιο: o Μπραντ Γουόλγκαστ, πράκτορας του FBI, και η Έιμι Χάρπερ, μια εξάχρονη ορφανή, φυγάδας από το μοιραίο επιστημονικό πρόγραμμα. Ο Γουόλγκαστ είναι αποφασισμένος να την προστατέψει από τη φρίκη, όμως για την Έιμι η προσπάθεια να ξεφύγει είναι απλά η αρχή μιας πολύ μεγαλύτερης οδύσσειας προς ένα χρόνο και έναν τόπο όπου θα κληθεί να δώσει τέλος σε κάτι που δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει.
 

http://www.livanis.gr/%CE%9A%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BD-%CE%A4%CE%B6%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%9F%CE%B9-%CE%B4%CF%8E%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CE%B9_p-2301697.aspx
Οι δώδεκα αιώνιοι  Κρόνιν Τζάστιν
ISBN: 978-960-14-2751-5
Αρ. σελίδων: 784

Περίληψη

Το τέλος του κόσμου ήταν μόνο η αρχή.
Μετά το παγκόσμιο bestseller Το Πέρασμα, ο Τζάστιν Κρόνιν παρουσιάζει τους Δώδεκα Αιώνιους, το πολυαναμενόμενο δεύτερο μέρος της τριλογίας του.
Σ’ ένα εφιαλτικό παρόν, που δημιούργησε ο ίδιος ο άνθρωπος, τρία πρόσωπα άγνωστα μεταξύ τους προσπαθούν να προχωρήσουν μέσα στο χάος. Η Λίλα, γιατρός και σύντομα μητέρα, αν και έχει κλονιστεί από την εξάπλωση της βίας και της μόλυνσης, συνεχίζει να προετοιμάζεται για την άφιξη του παιδιού της την ώρα που η κοινωνία γύρω της καταρρέει. Ο Κίτριτζ, γνωστός στον κόσμο ως «ο Έσχατος του Ντένβερ», υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το οχυρό του και τώρα ταξιδεύει μόνος.
Η Έιπριλ, μια έφηβη που αγωνίζεται να κρατήσει το μικρό αδερφό της ασφαλή, σε ένα τοπίο θανάτου και ολέθρου. Οι τρεις τους θα ανακαλύψουν ότι δεν είναι εντελώς αφημένοι στη μοίρα τους… και ότι υπάρχει ελπίδα ακόμη και στην πιο σκοτεινή νύχτα.
Εκατό χρόνια στο μέλλον, η Έιμι με τους υπόλοιπους δίνουν μάχη για τη σωτηρία της ανθρωπότητας… χωρίς να γνωρίζουν ότι οι κανόνες έχουν αλλάξει.
Οι Δώδεκα Αιώνιοι, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα, δοσμένο από μια εξαιρετική λογοτεχνική πένα, αφηγείται μία επική όσο και συναρπαστική ιστορία αυτοθυσίας και επιβίωσης.


http://www.livanis.gr/%CE%9A%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BD-%CE%A4%CE%B6%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%97-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD_p-2823285.aspx

Η πόλη των κατόπτρων -  Κρόνιν Τζάστιν

ISBN: 978-960-14-3130-7
Αρ. σελίδων: 880

Περίληψη

Η επιδημία που σχεδόν αφάνισε την ανθρωπότητα επιτέλους ανήκει στο παρελθόν. Για μια νέα γενιά παιδιών, οι άλλοτε τρομεροί μιαροί είναι τέρατα του μύθου, πλάσματα βγαλμένα από ένα εφιαλτικό παραμύθι στο οποίο κανείς δεν πιστεύει πια.
Για την Αλίσια όμως οι εφιάλτες είναι αδύνατον να αποτελέσουν παρελθόν. Η φωνή που αναδύεται μέσα από εκείνους τους εφιάλτες την οδηγεί σε μια από τις μητροπόλεις του Καιρού Πριν: την ερειπωμένη πλέον Νέα Υόρκη.
Ερειπωμένη αλλά όχι έρημη. Την πόλη αυτή έχει επιλέξει ως καταφύγιό του ο Μηδέν, το πρώτο και πλέον τρομερό δημιούργημα του μοιραίου γενετικού προγράμματος που αποτέλεσε την καταστροφή της ανθρωπότητας.
Η Αλίσια γνωρίζει ότι ο εφιάλτης είναι αδύνατον να τελειώσει πραγματικά μέχρι να εξοντωθεί ο Μηδέν.
Όμως αυτό που ανακαλύπτει εκεί δεν είναι ό,τι περίμενε.
Έρχεται αντιμέτωπη με έναν αντίπαλο περισσότερο τρομερό και ταυτόχρονα ανθρώπινο από όσο θα μπορούσε να φανταστεί, ο οποίος την οδηγεί σε ένα ζοφερό ταξίδι στο παρελθόν προκειμένου να της εξηγήσει πώς ξεκίνησαν όλα ― και να της αποκαλύψει το αναπόφευκτο τέλος.
Η τριλογία του Τζάστιν Κρόνιν είναι ένα εκπληκτικό έργο, που ξεχωρίζει για την εξαιρετική αφηγηματική δυναμική του, το συναρπαστικό εύρος του οράματός του και την ιδιαίτερη γλαφυρότητα της γλώσσας του.
Η Πόλη των Κατόπτρων ρίχνει με τρόπο καθηλωτικό την αυλαία της τριλογίας που προορίζεται να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα κλασικά έργα της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας.










Αναστασία Πέρρου

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου