Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Νέα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο που θα είναι διαθέσιμα από τις 09/03/2017.

Σας ευχόμαστε όλα τα βιβλία να είναι καλοτάξιδα !


http://www.metaixmio.gr/products/3771--m-.aspx
  Henry Miller - Ο Κολοσσός του Mαρουσιού (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)
 Μετάφραση: Ιωάννα Καρατζαφέρη

ISBN: 978-618-03-0848-8
Ημερομηνία έκδοσης: 09/03/2017


Περίληψη

Ο Χένρι Μίλερ, που διέμενε τότε στο Παρίσι, αψηφώντας τους κακούς οιωνούς –όταν τα μηνύματα του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου διαγράφονταν στον ορίζοντα– αποφασίζει να έρθει στην Ελλάδα το 1939, έχοντας εξασφαλίσει τη φιλοξενία του άγγλου συγγραφέα Λόρενς Ντάρελ, ο οποίος ζούσε στην Κέρκυρα. Αρχικά κινήθηκε χωρίς πρόγραμμα, πηγαίνοντας αποδώ και αποκεί. Θα εντυπωσιαστεί από τις συναντήσεις του με τον Κατσίμπαλη, τον Σεφέρη, τον Αντωνίου, τον Χατζηκυριάκο-Γκίκα, τον Τσάτσο και εξαιτίας τους θα παρατείνει τη διαμονή του. Θα φύγει από την Ελλάδα πιεζόμενος από την αμερικανική πρεσβεία που ήθελε να εγκαταλείψουν οι υπήκοοί της τον τόπο, λόγω του πολέμου που είχε αρχίσει πλέον.

Οι εντυπώσεις του από το ταξίδι του θα πάρουν τον τίτλο Ο Κολοσσός του Μαρουσιού και συνιστούν μια ιδιότυπη περιδιάβαση στην ελληνική ανθρωπογεωγραφία.
Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται και οι σημειώσεις που ο Χένρι Μίλερ άφησε στον Γιώργο Σεφέρη πριν φύγει από την Ελλάδα, οι οποίες φέρουν τον τίτλο Πρώτες εντυπώσεις από την Ελλάδα, και στο παρελθόν είχαν κυκλοφορήσει σε χωριστό βιβλίο.
http://www.metaixmio.gr/products/3606--.aspx
  Rachid Benzine - Νουρ, γύρνα στον κόσμο
 Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ, Μανώλης Πιμπλής

ISBN: 978-618-03-0824-2
Ημερομηνία έκδοσης: 09/03/2017

Περίληψη

Γιατί νεαροί άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια που γεννήθηκαν στη χώρα μου, που προέρχονται από την ίδια κουλτούρα με μένα, που ανήκουν στην ίδια κοινότητα με μένα, αποφασίζουν να πάνε σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο και να σκοτώνουν στο όνομα ενός Θεού, που είναι και δικός μου. Πώς να ζήσει κανείς με αυτή τη σπαραχτική πραγματικότητα;
http://www.metaixmio.gr/products/3619-.aspx
  Marilynne Robinson - Ρουθ
 Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά

ISBN: 978-618-03-0834-1
Ημερομηνία έκδοσης: 09/03/2017

Περίληψη

Ήδη από την έκδοσή του το βιβλίο χαιρετίστηκε ως ένα σύγχρονο κλασικό. Αφηγείται την ιστορία της Ρουθ και της μικρότερης αδελφής της, της Λουσίλ, δύο ορφανών που μεγαλώνουν στην μικρή απομονωμένη πόλη Φίνγκερμποουν, πλάι σε μια λίμνη, ο τόπος όπου πέθανε ο παππούς τους σε ένα τεράστιο σιδηροδρομικό ατύχημα, ο τόπος όπου η μητέρα τους έπεσε με το αυτοκίνητο στον γκρεμό· μια πόλη που εκτός από το αχανές τοπίο που την περιβάλλει και τις ακραίες καιρικές της συνθήκες, κατατρύχεται και από την επίγνωση ότι η ιστορία συμβαίνει αλλού. Οι αδελφές περνούν από τον έναν συγγενή στον άλλον: πρώτα από τη γιαγιά τους, μετά από δύο αδέξιες θείες, και καταλήγουν σε μια εκκεντρική γυναίκα, τη Σιλβί, την απόμακρη και αινιγματική αδελφή της νεκρής μητέρας τους. Ένα μυθιστόρημα που απεικονίζει τη μάχη που δίνουν τα κορίτσια για να ενηλικιωθούν, γεμάτο εικόνες του ζοφερού, χειμωνιάτικου τοπίου που τις περιβάλλει.
http://www.metaixmio.gr/products/3620--.aspx
  (Αρχαίος συγγραφέας) Λόγγος - Δάφνις και Χλόη
 Μετάφραση: Ιώ Τσοκώνα
ISBN: 978-618-03-0838-9
Ημερομηνία έκδοσης: 09/03/2017

Περίληψη
Η υπόθεση διαδραματίζεται σε μία παραλία της Λέσβου, όπου δύο βοσκοί υιοθετούν κι ανατρέφουν μαζί δύο έκθετα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Τα παιδιά φορούν πολλά κοσμήματα, δείγμα της καταγωγής τους. Οι θετοί τους γονείς τους δίνουν τα ονόματα Δάφνις και Χλόη. Όταν μεγαλώνουν τα παιδιά, αναλαμβάνουν τη βοσκή των κοπαδιών. Αυτό που κυριαρχεί στην αφήγηση είναι το παραμύθι δύο ωραίων παιδιών, που μέσα σε μια μαγευτική φύση ανακαλύπτουν σιγά σιγά τα μυστήρια του έρωτα.

http://www.metaixmio.gr/products/3621--11-.aspx


  Βασίλης Κασκαρέλης - Η τέλεια καταιγίδα: Το ΝΑΤΟ μετά την 11η Σεπτεμβρίου

ISBN: 978-618-03-0839-6
Ημερομηνία έκδοσης: 09/03/2017

Περίληψη

Μη διαθέσιμη











 Αν σας άρεσε, μοιραστείτε το!






Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου