Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Νέες εκδόσεις βιβλίων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

http://www.metaixmio.gr/products/3605--.aspx
 Stuart Neville - Πέπλο σιωπής
  Mετάφραση: Βάσια Τζανακάρη


ISBN: 978-618-03-0270-7
Σελίδες: 352
Ημερομηνία έκδοσης: 09/02/2017

Περίληψη


ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Όταν η Ρία Καρλάιλ κληρονοµεί το σπίτι του αποξενωµένου αδελφού της µητέρας της, δεν είναι καθόλου προετοιµασµένη γι’ αυτό που πρόκειται να ανακαλύψει στο ερµητικά κλειστό πίσω υπνοδωµάτιο. Ένα δερµατόδετο βιβλίο τής τραβά την προσοχή. Το περιεχόµενό του θα τη σοκάρει: ένα γυναικείο νύχι, µια µπούκλα και µια λίστα θυµάτων δολοφονίας.

ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Τροµοκρατηµένη η Ρία, απευθύνεται στο µοναδικό πρόσωπο που πιστεύει ότι µπορεί να τη βοηθήσει: τον παλιό της εραστή, τον επιθεωρητή Τζακ Λένον. Ο Λένον όµως αντιµετωπίζει µια από τις σοβαρότερες κρίσεις στη ζωή του: είναι σε διαθεσιµότητα και περιµένει να περάσει από πειθαρχικό γιατί σκότωσε σε αυτοάµυνα έναν συνάδελφό του. Η θέση του θα γίνει ακόµα δυσκολότερη καθώς η Ρία βρίσκεται δολοφονηµένη και το βιβλίο µε τα στοιχεία για τους φόνους εξαφανίζεται.

ΕΝΑΣ ∆ΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ∆ΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ
Ενώ η Αστυνοµία τον καταδιώκει ως ύποπτο για τον φόνο της Ρία, ο Λένον θα πρέπει να ξετυλίξει το κουβάρι των ένοχων µυστικών στο ηµερολόγιο του νεκρού και να φέρει στο φως µια συνωµοσία που έµενε θαµµένη εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
O Neville είναι ο βασιλιάς του ιρλανδικού νουάρ.
Guardian

Αυτό το συναρπαστικό θρίλερ είναι το καλύτερο έργο του Neville µέχρι σήµερα.
Sunday Mirror

Η αστυνοµική λογοτεχνία στα καλύτερά της.
Lee Child, συγγραφέας

Ο τύπος ξέρει να γράφει.
James Ellroy, συγγραφέας

Ένας σπουδαίος συγγραφέας στην καλύτερη στιγμή του.
Sunday Independent

http://www.metaixmio.gr/products/3736--.aspx
 Άλκη Ζέη - Ο ψεύτης παππούς


ISBN: 978-618-03-0981-2
Σελίδες: 144
Ημερομηνία έκδοσης: 26/01/2017

Περίληψη


«Να δούμε τι δικαιολογία θα βρει πάλι συλλογίστηκε ο Αντώνης. Πως ήταν μεγάλος ψεύτης ο παππούς, το ήξερε. Σαν τον βαρόνο Μινχάουζεν. Ο Μινχάουζεν είχε γίνει διάσημος σ’ όλο τον κόσμο για τις ψευτιές του. Ο παππούς όμως ούτε βαρόνος ήταν, ούτε θα γινόταν γνωστός στα πέρατα της γης για τα ψέματά του. Το περίεργο βέβαια ήταν πως οι ιστορίες που σκαρφιζόταν έβγαιναν πολλές φορές αληθινές».

Ο δεκάχρονος Αντώνης και ο παππούς του ο Μάριος περνούν όλα σχεδόν τα απογεύματα μαζί. Ο παππούς, συνταξιούχος ηθοποιός, του διηγείται πολλές και απίθανες ιστορίες από όλα όσα έχει ζήσει. Ο Αντώνης όμως δεν τον πιστεύει, γιατί τις περισσότερες φορές οι ιστορίες που του αφηγείται ο «ψεύτης παππούς» τού φαίνονται υπερβολικές και απίστευτες. Για τη γιαγιά όμως ο παππούς δε λέει κουβέντα. Ένα οικογενειακό μυστικό θα έρθει σιγά σιγά στο φως κι έτσι ο Αντώνης θα ωριμάσει και θα καταλάβει τελικά την αλήθεια του «ψεύτη παππού».


http://www.metaixmio.gr/products/3767--.aspx
 Αλέξης Κυριτσόπουλος - Έρως στο παγκάκι

ISBN: 978-618-03-1005-4
Σελίδες: 92
Ημερομηνία έκδοσης: 26/01/2017

Περίληψη

Μια τρυφερή ερωτική ιστορία, με μοναδική ευαισθησία, από έναν μεγάλο δημιουργό. Τι θα γινόταν αν το σ’ αγαπώ στο παγκάκι δεν είναι παρά μια κενή υπόσχεση, ένα σύννεφο, ένα φευγαλέο όνειρο;
Υπέροχες εικόνες, καθεμία και ένα έργο τέχνης, διαδέχονται η μια την άλλη σαν πλάνα κινηματογραφικής ταινίας που αφηγούνται μια ερωτική ιστορία…
«Όνειρο ήταν που καρφώθηκε σαν αστραπή στο παγκάκι που κάτσαμε τότε που μου είπε σ’ αγαπώ».


http://www.metaixmio.gr/products/3583--.aspx
 Alicia Giménez Bartlett - Η σκοτεινή καρδιά της Βαρκελώνης
    Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

ISBN: 978-618-03-0816-7
Σελίδες: 392
Ημερομηνία έκδοσης: 26/01/2017

Περίληψη

Βραβείο Καλύτερου Ξένου Μυθιστορήματος Μαύρης Λογοτεχνίας, Grinzane Cavour Noir 2006

Ένας άντρας βρίσκεται νεκρός σε ένα παγκάκι του πάρκου της Σιουδαδέλα, στη Βαρκελώνη. Κανένα στοιχείο πάνω του δεν είναι δυνατό να προσδιορίσει την ταυτότητά του. Οι ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους η επιθεωρήτριας Πέτρα Ντελικάδο και ο πιστός της βοηθός Φερμίν Γκαρθόν «δείχνουν» τις συμμορίες των σκίνχεντ: Αυτόπτης μάρτυρας τους είδε να ξυλοκοπούν ανελέητα το θύμα. Η ιατροδικαστίνα όμως διαφωνεί: Κανένας ξυλοδαρμός∙ το θύμα φέρει τραύμα από σφαίρα. Και αυτή είναι η αρχή του μυστηρίου...  
Η διασημότερη επιθεωρήτρια της Ισπανίας, Πέτρα Ντελικάδο, σε ένα διαφορετικό βιβλίο, μια αγωνιώδη περιήγηση στον σκοτεινό κόσμο των ανέργων, των αστέγων και των χωρίς χαρτιά μεταναστών, μας ξεναγεί σε έναν κόσμο όπου τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, κι ο φόβος βρίσκει τον δρόμο να τρυπώσει στην καρδιά.

∆εν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό για έναν φαν της νουάρ λογοτεχνίας από το να ανακαλύπτει ένα νέο πρωταγωνιστικό δίδυµο αστυνοµικών µε εκπληκτική χηµεία. Η Alicia Giménez Bartlett µάς προσφέρει ακριβώς αυτή την ικανοποίηση µε το βιβλίο της.
Philadelphia Inquirer


http://www.metaixmio.gr/products/3585--.aspx
 Edward Said - Ζωή εκτός τόπου
 Μετάφραση: Ελένη Λούση

ISBN: 978-618-03-0818-1
Σελίδες: 512
Ημερομηνία έκδοσης: 26/01/2017

Περίληψη

Ο Έντουαρντ Σαΐντ, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της εποχής μας, έζησε τη ζωή του ανάμεσα σε δύο κόσμους. Γεννημένος στην Παλαιστίνη, με αμερικάνικη υπηκοότητα και μόρφωση, χριστιανός ανάμεσα σε μουσουλμάνους, με αγγλικό όνομα και αραβικό επίθετο, έγινε η φωνή της Ανατολής στον δυτικό κόσμο για δεκαετίες.
Σε αυτή την αποκαλυπτική, συγκινητική αυτοβιογραφία, ο Σαΐντ καταγράφει τα δύσκολα παιδικά χρόνια που διαμόρφωσαν τη σκέψη και τον χαρακτήρα του. Από την οικογένεια και τους φίλους στην Ιερουσαλήμ, τις αλλαγές σχολείων στο Κάιρο και τα καλοκαίρια στη Βηρυτό ως τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πένα του ζωντανεύει τοπία χαμένα πια και αποκαλύπτει μία ολόκληρη ζωή σε διαρκή αναζήτηση ταυτότητας, εθνικής αλλά και προσωπικής.

«Όσο διάβαζα την αυτοβιογραφία του Έντουαρντ Σαΐντ, τον ανακαλούσα όπως τον γνώρισα στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, στα μέσα της δεκαετίας του ’90 […]: Μια αιχμηρά συναρπαστική μορφή, δονούμενη από μιαν αίσθηση του επείγοντος, η καταγωγή της οποίας δεν ήταν μόνο η ασθένεια που είχε αρχίσει ήδη να τον ταλανίζει, αλλά και η πολιτική του εγρήγορση∙ μια πολυσχιδής προσωπικότητα που περνούσε από τη λογοτεχνική θεωρία στη γεωπολιτική ανάλυση με εντυπωσιακή άνεση∙ ένας Μεσανατολίτης με διαπεραστικό βλέμμα ντυμένος το τουίντ σακάκι του νεοϋορκέζου καθηγητή∙ ένας διανοούμενος σε εξορία, που αντιστάθμιζε την αποπροσανατολιστική, πρωταρχική απώλεια μέσω της δημιουργίας ενός νέου κόσμου προς κυριάρχηση, και κράδαινε τη διαφορά του σαν όπλο, εμμένοντας ζηλότυπα στο δικαίωμα να μην ανήκει».

από τον πρόλογο της Κατερίνας Σχινά

«Διαβάζοντάς το, γνωρίζει κανείς την οικογένεια [του Σαΐντ] και τον νεότερο εαυτό του τόσο στενά όσο γνωρίζουμε τους χαρακτήρες στη λογοτεχνία, ώστε να φανεί, κατά τρόπο οικείο και αλησμόνητο, τι σημαίνει να είσαι Παλαιστίνιος την τελευταία πεντηκονταετία».
Σαλμάν Ρούσντι

«Αυτή η τρυφερή και αμερόληπτη αυτοβιογραφία από έναν πολύ ιδιαίτερο άνθρωπο με συγκίνησε τρομερά. Γραμμένη σε “αντίστιξη” με την ασθένειά του (λευχαιμία), σε περιόδους όπου ανέρρωνε από χημειοθεραπεία, η σπουδαιότητά της μπορεί να αξιολογηθεί από την αγριότητα μέσα από την οποία επιχειρήθηκε δημοσίως, προ και κατά τη διάρκεια της έκδοσης, να τεθεί υπό αμφισβήτηση το κύρος του ως αυθεντικής παλαιστινιακής φωνής».
Independent

«Ένα ταξίδι στη μυστηριώδη, αμείλικτη χώρα της παιδικής ηλικίας, που κάνει όλους εμάς τους αναγνώστες Οριενταλιστές».
Newsday


 Αν σας άρεσε, μοιραστείτε το!














Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου