Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μάτι

Νέες Κυκλοφορίες βιβλίων από τις εκδόσεις Μάτι

Ο Ωριγένης και οι ουρανοί του -  Κώστας Δαλακιουρίδης

Περίληψη

Ο Ωριγένης υπήρξε μεγάλος χριστιανός θεολόγος και φιλόσοφος σε μια ταραγμένη εποχή. Ήταν ο πρώτος που δημιούργησε ένα ασύλληπτης ομορφιάς θεολογικό σύστημα, το πρώτο της νέας τότε θρησκείας. Αυτό το έκανε στηριζόμενος στις Γραφές και συμπληρώνοντας τα κενά που υπήρχαν, χάρη στη φιλοσοφική του παιδεία.

Μέσα στο έργο του υπάρχουν κόσμοι μέσα σε κόσμους, άλλοι πιο αιθέριοι κι άλλοι κατώτεροι που υποδέχονται τις ψυχές που φορούν ανάλογης ποιότητας σώματα. Σ' αυτούς τους κόσμους υπάρχει διά βίου μάθηση καθώς οι κατώτερες διδάσκονται από αγγέλους και από πιο προοδευμένες ψυχές, καθώς περνούν από το ένα στάδιο στο άλλο. Στο τελευταίο διδάσκει ο ίδιος ο Χριστός!

Όσες ανακαλύψεις και να γίνουν, όσοι πλανήτες με νοήμονα όντα ανακαλυφθούν, το θεολογικό του σύστημα μπορεί να δεχθεί τα πάντα κι ο νοών νοήτω. Είναι καιρός η εκκλησία να αποκαταστήσει μια αδικία σε βάρος του. Την ώρα που επηρέασε όσο λίγοι τον χριστιανισμό, όταν πολλοί μαθητές του ανακηρύχθηκαν άγιοι, ο ίδιος αφορίστηκε ετεροχρονισμένα.

Το επίμαχο έργο "Περί αρχών" που παρουσιάζεται είναι πραγματικά δημιουργία μιας μεγαλοφυίας κι ενός οραματιστή.

Ενός πολυγραφότατου συγγραφέα, αγωνιστή της πίστης, αυθεντίας στην Αγία Γραφή, μιας ευγενικής μορφής, ενός πολέμιου των αιρετικών που βίωσε στην πράξη τη διδασκαλία του Χριστού σε μια εποχή διωγμών και βασανιστηρίων.


Η Μεγάλη Ελλάς - Γ.Π.Παρασκευόπουλος  
Ανά την Ρωσσίαν, Ρουμανίαν, Βουλγαρίαν, Σερβίαν, Μαυροβούνιον, Τουρκίαν, Σαμόν, Κρήτην, Κύπρον, Αίγυτπον και Παλαιστίνην

Περίληψη
 
Κατά τις περιηγήσεις μου ανάμεσα στον Ελληνικό πληθυσμό τόσο εκείνων οι οποίοι έζησαν υπό την στέγη του ουρανού της ελεύθερης Ελλάδας, όσο κι εκείνων, οι οποίοι αναζήτησαν την τύχη και την δράση σε ξένη γη, θαύμασα και εδώ αλλά ιδίως εκεί, τα συμπτώματα της ζωτικότητας αυτών και είδα μπορώ να πω, τα σημεία των ηθικών και υλικών δυνάμεων αυτών.
Θέλησα σε ένα κράτος δικαίου, εξεγειρόμενου εθνικού εγωισμού, να συλλάβω τις αρετές και τους ηθικούς παράγοντες, στους οποίους οφείλεται η εξέλιξη αυτή του Ελληνικού..




Το μικρό βιβλίο της Καλής Ζωής - Κώστας Δαλακιουρίδης
  
Περίληψη

Ένα μικρό βιβλίο, η τέλεια συντροφιά για το ταξίδι της ζωής.

Μια συλλογή από σοφά λόγια φιλοσόφων και διανοητών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, για όλους εκείνους που ονειρεύονται μια ευτυχισμένη ζωή και έναν καλύτερο κόσμο.

Τα μηνύματα του βιβλίου θα ενεργοποιήσουν το μυαλό και θα φωλιάσουν στην καρδιά σας για μεγάλο διάστημα αφότου θα έχετε διαβάσει και την τελευταία σελίδα.


Τίτλος: Φυγή από το άγχος  - Κώστας Δαλακιουρίδης


Περίληψη

Εγχειρίδιο του Επίκτητου

Πώς θα καταπολεμήσουμε το άγχος και

τη στεναχώρια;


Εγχειρίδιο του Επίκτητου

Πώς θα αποφύγουμε την ψυχολογική

συντριβή μετά από ατυχίες ή δυστυχίες;


Εγχειρίδιο του Επίκτητου

"Θεέ μου δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω

αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω
αυτά που δεν μπορώ, και τη σοφία για να


γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.

Εγχειρίδιο του Επίκτητου
53 κεφάλαια διανθισμένα με σχόλια

και εύθυμες ιστορίες, για να συνδιάσουμε
το τερπνό μετά του ωφελίμου.


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου