Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Άποψη: "Το Άγριο Τριαντάφυλλο" Jeniffer Donnelly


 H παρακάτω άποψη μέλους αναρτήθηκε σελίδα μας από την Αναστασία Ζαβου
 
Λονδίνο 1914.Η αυτοκρατορία που έφτιαξε η Φιόνα Φίνεγκαν, δημιουργώντας το μεγαλύτερο οίκο τσαγιού στον κόσμο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται.Διπλα της ο σύζυγος της Τζο, δίνει κι αυτός την μάχη του ως βουλευτής των Εργατικών για τα δίκαια των ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.Καθως ξεσπάει ο πόλεμος,ένα άλλο αγαπημένο πρόσωπο της Φιόνας,ο αδερφός της Σέιμους,θα κληθεί να δώσει την δική του μάχη στους ωκεανούς, υπηρετώντας την πατρίδα του ως αξιωματικός στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό.Ομως ούτε οι φλόγες του πολέμου θα σβήσουν από την καρδιά του τον έρωτα του για την Γουίλα Ολντεν, η οποία
δεν τον έχει συγχωρέσει που της έσωσε την ζωή όταν έχασε το πόδι της στο Κιλιμάντζαρο και τώρα αγωνίζεται κι αυτή για την Αγγλία στις ερήμους της Μέσης Ανατολής.
Με φόντο τον Α'Παγκοσμιο Πόλεμο,των αγώνα των γυναικών να κατακτήσουν δικαιώμα ψήφου και τις σκληρές δοκιμασίες των εξερευνητών στους πόλους και στις ερήμους,η ευτυχία των Φίνεγκαν δοκιμάζεται.Ομως ούτε ο πόλεμος,ούτε ο διπλός κατάσκοπος Μαξ φον Μπράντ, ούτε ο υπόκοσμος του Λονδίνου θα καταφέρουν να λυγίσουν την οικογένεια.
Η ιστορία που ξεκίνησε με το Τριανταφυλλακι, συνέχισε με το Τριαντάφυλλο του χειμώνα φτάνει τώρα στη συγκλονιστική της κατάληξη με το Άγριο τριαντάφυλλο!
Πραγματικά δεν ξέρω τι να σάς πρωτοπώ για αυτή την τριλογία..... Είναι τοσο πολλά αυτά που θέλω να πω αλλά δεν θα γίνω κουραστική...
Για μένα κάθε βιβλίο είναι σαν λύτρωση για τους ήρωες.....Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα, κάθε σελίδα που διαβάζεις σε βάζει πιο βαθιά στην ιστορία και σε βάζει σε σκέψεις για τις αποφάσεις που παίρνονται από όλους τους ήρωες.... Κατά την γνώμη μου τα βιβλία πρέπει να διαβαστούν με την σειρά για να μην έχει κενά ο αναγνώστης!



____________________

Το βιβλίο της Donnelly όπως και τα υπόλοιπα της τριλογίας έχουν εκδοθεί από τη Διόπτρα.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου