Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Άποψη: 3 - Χρήστος Αναστασόπουλος

 H παρακάτω άποψη αναρτήθηκε στην ομάδα μας από την Αναστασία Ζαβου .
http://www.bookstars.gr/User/BookDetails.aspx?Id=5buTeBJYhjZjNfndKVySmA%3d%3d&CId=HgAViWA5%2bUg%3d


 Δεν περίμενα ποτέ ότι θα διάβαζα ένα βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα που θα με ενθουσίαζε τόσο πολύ όσο ο κώδικας Da Vinci!!!

Μία ιστορία τόσο καλογραμμένη,που σε ταξιδεύει από την χαμένη Ατλαντίδα έως την αρχαία Αίγυπτο,από την αρχαία Ελλάδα του Περικλή και του Πλάτωνα,έως την Κωνσταντινούπολη και τον Έλγιν.


Μια ιστορία που κυλάει σαν νερο, χωρίς να σε κουραζουν οι αναφορές στο παρελθόν αλλά αντίθετα να τις περιμένεις πως και πως!! Και το σημαντικότερο χωρίς περιττές λεπτομέρειες!!!

Η ηρωίδα μας η Σοφία βρίσκεται μπλεγμένη σε μία ιστορία που δεν την φανταζόταν ούτε στα όνειρα της!!Όλα αρχίζουν από το ταξίδι που κάνει με τον σύζυγό της στην Ταϋλάνδη για διακοπές..Εκεί γνωρίζει έναν Ιταλό τον Βιτόριο..... Τυχαία γνωριμία άραγε????

Η Σοφία βρίσκεται να ταξιδεύει από το Λονδίνο στη Βενετία,από το Κάιρο στην Αθήνα προσπαθώντας να βγάλει μία άκρη σε όσα μαθαίνει από τους ανθρώπους που συναντά ...

Μυστικά και ψέματα που της έχουν πει αγαπημένα πρόσωπα..... Μέσα σε όλα αυτά όμως γνωρίζει και τον Μάριο έναν άνθρωπο που σίγουρα θα της αλλάξει την ζωή!

Ένα υπέροχο βιβλίο με γρήγορη πλοκή που σας το προτείνω και που σίγουρα θα ξαναδιαβάσω!!!

 __________________________

 Το βιβλίο θα το βρείτε από τις εκδόσεις  Bookstars 

ISBN 978-960-571-027-9
Αρ. Σελ 325
Ημ. Έκδοσης 2014

Περίληψη

Το Όλον και ό,τι υπάρχει μέσα σ' αυτό περιλαμβάνονται στον αριθμό τρία, γιατί το τέλος, το μέσον και η αρχή έχουν τον αριθμό του όλου, που είναι η τριάδα.
Τρεις είναι οι αντίπαλες ομάδες που δίνουν μάχη αναμεταξύ τους, εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια, για τρεις λίθους (κόκκινη, λευκή, μαύρη) που σώθηκαν από τη χαμένη Ατλαντίδα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ίδια η θεά Αθηνά τις μετέφερε στη Σάιδα της Αιγύπτου 9000 χρόνια πριν. Ο Πλάτωνας είναι ο μόνος σε ολόκληρο τον κόσμο που αναφέρει την ιστορία αυτή, σε ένα βιβλίο που όλοι πιστεύουν πως δεν ολοκλήρωσε ποτέ. Για ποιο λόγο ο λόρδος Έλγιν έκλεψε τη συγκεκριμένη Καρυάτιδα; Τι δύναμη έχουν ή μπορούν να προσδώσουν οι πέτρες αυτές;
Η Σοφία Φόρτμαν, μια αγγλίδα αρχαιολόγος, είναι αυτή που χωρίς να το ξέρει, έχει στα χέρια της τη μαύρη λίθο. Την εξουσιαστική λίθο με τη μεγαλύτερη δύναμη, που όλοι προσπαθούν απεγνωσμένα να πάρουν στην κατοχή τους.
Ποιος από τους τρεις γοητευτικούς άντρες που εμπλέκονται στη ζωή της λέει την αλήθεια;
Είναι προτιμότερο να ζεις στην άγνοια ή στο ψέμα;

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου