Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αφιέρωμα στους Nicci French



Nicci French πίσω από αυτό το ψευδώνυμο θα συναντήσουμε ένα βρετανικό συγγραφικό δίδυμο με την Nicci Gerrard και τον Sean French που είναι ζευγάρι όχι μόνο στη συγγραφή αλλά και στη ζωή. Παντρεύτηκαν το 1990 και από το 1999 ζουν στο Σάφολκ που βρίσκεται στην Ανατολική Αγγλία.
Η Nicci έχει δυο παιδιά από τον πρώτο της γάμο, τον Έντγκαρ και την Άννα και μαζί με τον French απέκτησαν δυο κόρες, την Χάντλει και την Μόλι. 

Οι δυο βρετανοί συγγραφείς έχουν μεγάλη εμπειρία στο αστυνομικό - θρίλερ μυθιστόρημα μιας και εργάζονταν ως δημοσιογράφοι αστυνομικού δελτίου για πολύ καιρό.
Έχουν πάνω από είκοσι βιβλία στο ενεργητικό τους και τα περισσότερα από αυτά έχουν γίνει best seller. Μερικοί τίτλοι είναι The Memory Game, The Safe House, Killing Μe Softly, Beneath the Skin, The Red Room, Secret Smile, Catch Me When I Fall, Losing You, Until It’s Over, What To Do When Someone Dies, Complicit, Blue Monday, Tuesday’s Gone, κ.α.

Στην Ελλάδα τους πρωτογνωρίσαμε με την σειρά μυθιστορημάτων, με πρωταγωνίστρια την Φρίντα Κλάιν, από τις εκδόσεις Διόπτρα Blue Monday, Tuesday’s Gone, Σκοτεινή Τετάρτη, Σηµαδεµένη Πέµπτη, Οργισµένη Παρασκευή, Το Ρεκβιεμ του Σαββατου και εκτός σειράς το ψυχολογικό θρίλερ Επιστροφή από το σκοτάδι & Το κόκκινο δωμάτιο.

Πέρυσι είχαν έρθει στην Ελλάδα και πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία δυο παρουσιάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Για την σειρά Blue Monday είχαν αποκαλύψει πως παρόλο που τίτλοι σειράς μας παραπέμπουν σε κάποια ημέρα της εβδομάδας δεν σημαίνει πως θα αποτελείται και από επτά βιβλία.
Θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα ήταν βαρετό και απολύτως προβλέψιμο.  Έτσι αποφάσισαν από την αρχή ότι θα έχουν επτά ημέρες και στη συνέχεια μια επιπλέον ημέρα. Οπότε η σειρά θα αποτελείται από οχτώ βιβλία.

 
Τις ημέρες που βρισκόντουσαν στην Ελλάδα είχαν γράψει τις τελευταίες σελίδες για το έβδομο βιβλίο, την Κυριακή.  Ένα χρόνο μετά, στις 13/04/2017 από τον εκδοτικό οίκο Penguinθα κυκλοφορήσει το έβδομο βιβλίο με τίτλο " Sunday Morning Coming Down" για την Ελλάδα είναι νωρίς ακόμα, αλλά θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε νεότερα.



Γι' αυτό τον λόγο, την ημέρα εκείνη, οι εκδόσεις Διόπτρα και η ομάδα μας σας έχουμε ετοιμάσει μια έκπληξη, μείνετε συντονισμένοι !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Κλικ εδώ για να πάρετε μέρος στην έκπληξη μας!

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου