Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Εκδόσεις Ωκεανίδα: H Νέα εποχή (Δελτίο Τύπου)



Εκδόσεις Ωκεανίδα: H Nέα εποχή Η «Νίκη Εκδοτική ΑΕ» (εταιρεία του Ομίλου Σμυρνιωτάκη) ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ιστορικής εκδοτικής εταιρείας «Εκδόσεις Ωκεανίδα ΑΕ».


Η εκδότρια της “Ωκεανίδας”, κα Λουίζα Ζαούση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με μεγάλη χαρά σάς ανακοινώνω την εξαγορά από την «Νίκη Εκδοτική ΑΕ» της εταιρείας «Εκδόσεις Ωκεανίδα ΑΕ», η οποία σηματοδοτεί τη δυναμική επανεκκίνηση για τις εκδόσεις μας.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η “Ωκεανίδα” τα τελευταία χρόνια γνώρισε δυσκολίες. Στάθηκε όρθια χάρη στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε ένας μεγάλος αριθμός συνεργατών μας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά κυρίως χάρη στην ακατάβλητη προσπάθεια των εργαζόμενών μας. Δεν έχω λόγια να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου.

Από σήμερα ξεκινάει η Νέα Εποχή των Εκδόσεων “Ωκεανίδα”. Χάρη στην υποστήριξη και τις συνέργειες που ήδη αναπτύσσουμε με τον Όμιλο Σμυρνιωτάκη, αφήνουμε πίσω μια εποχή συρρίκνωσης, απωλειών και άμυνας. Οι «Εκδόσεις Ωκεανίδα ΑΕ», με το νέο μετοχικό και διοικητικό σχήμα, ξαναμπαίνουν δυναμικά στον χώρο που γνωρίζουν καλά και με ένα νέο εκδοτικό πρόγραμμα αντάξιο της ιστορίας τους θα διεκδικήσουν πάλι τις καρδιές και τις προτιμήσεις των αναγνωστών».

Από την πλευρά του Ομίλου Σμυρνιωτάκη, ο κος Κωνσταντίνος Σμυρνιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το 1972 ο Γιάννης Σμυρνιωτάκης εκδίδοντας το πρώτο του βιβλίο, έβαλε τον θεμέλιο λίθο της δημιουργίας ενός ομίλου εταιρειών, ο οποίος μετά από 45 χρόνια καταφέρνει, έπειτα από και μέσα σε κρίσεις, να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός, χρηματοοικονομικά απόλυτα υγιής και διαρκώς αναπτυσσόμενος, μέσα από απόλυτα καθετοποιημένες διαδικασίες, από την παραγωγή έως την πώληση.

Η παρουσία μας, μέσω της εταιρείας «Νίκη Εκδοτική ΑΕ», σε έναν από τους πιο ποιοτικούς εκδοτικούς οίκους της χώρας μας, την ‘‘Ωκεανίδα’’, και η συνεργασία με τους ξεχωριστούς ανθρώπους της αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή. Βεβαίως και δεν έχουμε να προσφέρουμε πολλά στην “Ωκεανίδα” όσον αφορά τον εκδοτικό τομέα.

Η παρουσία της κας Λουίζας Ζαούση, του κ. Νίκου Μεγαπάνου και των συνεργατών τους αποτελούν ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει ο εκδοτικός χώρος. Όμως έχουμε να προσφέρουμε πολλά στην παραγωγή, τη χρηματοδότηση, τα πνευματικά δικαιώματα, το management και τη διακίνηση των βιβλίων, τομείς όπου ο Όμιλός μας γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία. Το όραμά μας για την Ωκεανίδα είναι ένα και μόνο: η κατάκτηση της κορυφής στον χώρο της ποιοτικής λογοτεχνίας».

Η εταιρεία «Εκδόσεις Ωκεανίδα ΑΕ» δραστηριοποιείται από το 1984 στον χώρο των εκδόσεων. Καθιερώθηκε με την πασίγνωστη Ασημένια Σειρά και έχει εκδώσει σχεδόν 1.000 τίτλους βιβλίων. Το πιο ευπώλητο βιβλίο της είναι το “Ψάχνοντας για Κοχύλια” της Ρόζαμουντ Πίλ- τσερ, με πωλήσεις πάνω από 214.000 αντίτυπα, ενώ 23 άλλοι τίτλοι των Εκδόσεων Ωκεανίδα έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 50.000 αντίτυπα. Μεταξύ των γνωστών και αγαπημένων συγγραφέων που εκδόθηκαν συμπεριλαμ- βάνονται ο Ορχάν Παμούκ, ο Χαρούκι Μουρακάμι, η Ιζαμπέλ Αλιέντε, Ο Τζόναθαν Φράνζεν, ο Χρήστος Τσιόλκας, η Κενιζέ Μουράτ, ο Αμίν Μααλούφ, ο Τόμας Φρίντμαν, η Άιν Ραντ, η Λάουρα Εσκιβέλ, η Τρέισι Σεβαλιέ, η Χριστίνα Ζέμπη, η Στέλλα Βρετού, η Μαργαρίτα Καραπάνου, ο Αλέξανδρος Ζαούσης και η Μάργκαρετ Άτγουντ.

Στο άμεσο μέλλον η “Ωκεανίδα”, μπαίνοντας δυναμικά στη νέα εποχή της, θα επιδιώξει να εντάξει στο δυναμικό της τόσο καταξιωμένους όσο και νέους ταλαντούχους Έλληνες και ξένους συγγραφείς, έργα των οποίων είτε έχουν εκδοθεί ήδη με επιτυχία είτε θα εκδοθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το νέο εκδοτικό της πρόγραμμα για το επόμενο 12μηνο προβλέπει την έκδοση 125 τίτλων βιβλίων.

Παράλληλα, υλοποιείται από σήμερα το σχέδιο “ομογενοποίησης” της “Ωκεανίδας” με τα υπόλοιπα εκδοτικά σήματα που διαθέτει ο Όμιλος, έτσι ώστε από το 2018 να δραστηριοποιούνται στην αγορά “μόνο” 10 (δέκα), αλλά ενισχυμένα δια συγχωνεύσεων, εκδοτικά σήματα ιδιοκτησίας του Ομίλου Σμυρνιωτάκη.


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου