Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Αφιέρωμα στους έλληνες συγγραφείς τρόμου

Η αλήθεια είναι πως εμείς οι έλληνες δεν γιορτάζουμε το " Χαλοουίν " αλλά μιας και είναι οι μέρες του είπα να κάνω μια σειρά από άρθρα σχετικά με τα βιβλία τρόμου και όχι μόνο.

 
Όταν ανοίγει συζήτηση για βιβλία τρόμου οι περισσότεροι φέρνουν στο μυαλό τους, ένα από τα πιο δυνατά ονόματα που υπάρχουν στην Αμερική και στον κόσμο τον Stephen King.
Είναι όμως ο καλύτερος και αν ναι, υπάρχουν άλλοι το ίδιο δυνατοί ή/και καλύτεροι;
Θεωρώ πως υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συγγραφείς και όχι μόνο ξένοι αλλά και έλληνες.
Ειδικά στην δεύτερη κατηγορία, πέρα από τους κύκλους των ανθρώπων που αγαπούν και ψάχνουν την λογοτεχνία τρόμου ή φαντασίας οι υπόλοιποι αναγνώστες ενδεχομένως να μη γνωρίζουν την ύπαρξη τους.

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσω για τους έλληνες συγγραφείς τρόμου. Πλην από το πρώτο που αναφέρω, δεν έχω διαβάσει κάποιο άλλο βιβλίο τους (ακόμη), οπότε θα χρειαστώ την δική σας βοήθεια να μοιραστείτε μαζί μας την άποψη σας είτε εδώ στο blog κάτω από το άρθρο, είτε στην ομάδα "Bookaholic Thoughts" σχετικά με ποιο βιβλίο έχετε διαβάσει από τους παρακάτω συγγραφείς ή αν γνωρίζετε κάποιον άλλο έλληνα συγγραφέα τρόμου να τον προσθέσουμε σε επόμενο άρθρο που θα ανεβεί σύντομα .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Σελίδες: 406
ISBN: 978-960-604-141-9

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δύο παρέες λυκειόπαιδων που αντιπαθούν η μία την άλλη. Δύο σκοτεινά συγγράμματα μαγείας, αποτελούν τα όπλα με τα οποία θα
λύσουν τις διαφορές τους.Στην πορεία, ο Σωτήρης θα πάρει την απόφαση να παραιτηθεί από τις ανίερες δραστηριότητες στις οποίες επιδίδονται οι φίλοι του.Αντί όμως να βρει τη γαλήνη που επιζητεί, ο ύπνος του στοιχειώνεται από έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη. Στο όνειρό του βλέπει διαρκώς ότι πέφτει θύμα μιας αιματοβαμμένης γυναίκας...
________________________________

Σελίδες: 438
ISBN: 978-618-509-509-3

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έχεις αναρωτηθεί ποιος είναι ο στόχος σου σε αυτή τη ζωή; Τι θα έκανες για να τον πετύχεις; Θα θυσίαζες οτιδήποτε; Τον χρόνο σου, την οικογένειά σου; Ή ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό;

Ο Βίτο απολαμβάνει μία πολύ καλή ζωή. Ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη και γράφει για ένα ιταλικό περιοδικό εναλλακτικού τουρισμού, ζώντας κάθε στιγμή με πάθος.

Μετά τον ξαφνικό χαμό της μητέρας του αποφασίζει να βάλει σε μία τάξη τα προσωπικά του και να δεσμευτεί με την από χρόνια συνάδελφό του, την Κάρλα. Τότε εμφανίζεται μία νέα συνάδελφος, η Λάουρα, που τον αναστατώνει. Μαζί της θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να την εκπαιδεύσει.

Με την εξαφάνιση της Λάουρα στα Βασιλικά Κτήματα ανοίγει ένας κύκλος τρόμου. Καθώς την αναζητά μέσα στα πυκνά δάση και τα ερειπωμένα από χρόνια κτήρια, θα ανακαλύψει πράγματα που έπρεπε να μείνουν μυστικά. Η αποκρουστική φιγούρα, που τον ακολουθεί, θα στοιχειώσει ακόμη περισσότερο τις ημέρες του και τα όνειρά του που γίνονται όλο και πιο εφιαλτικά. Τότε θα συναντήσει ανθρώπους που έχουν έναν σκοτεινό σκοπό.

Ποιος είναι τελικά ο Στόχος; Ποιος τον υπηρετεί και για ποιον λόγο;

Ένα σκοτεινό θρίλερ που θα σας καθηλώσει μέχρι την τελευταία του σελίδα.
(Σύντομα θα εκδοθεί η συνέχεια του)
 ________________________________ 


Σελίδες: 438
ISBN: 978-618-523-147-7

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Για τη νεαρή Εύη Καστώνη, η διαμονή σε ένα απομονωμένο και ορεινό χωριό όπως η Δρύπη είναι σκέτο μαρτύριο. Η άσχημη εξωτερική της εμφάνιση και το καταρρακωμένο της ηθικό την έχουν οδηγήσει στο περιθώριο. Πλέον κάθε της πέρασμα από την πλατεία του χωριού μπορεί να γίνει η αφορμή για ένα ακόμα επεισόδιο γελοιοποίησης και εκφοβισμού.


Η ευκαιρία για την απόλυτη ανατροπή έρχεται όταν εντοπίζει ένα παράξενο αντικείμενο. Ένα φυλακτό που μοιάζει ικανό να εκπληρώσει την κάθε της επιθυμία. Πλέον μπορεί να γίνει πραγματική καλλονή, ενώ έχει τη δυνατότητα να εκδικηθεί τον χειρότερο βασανιστή της και να διεκδικήσει τον άντρα των ονείρων της. Μόνο που για κάθε της επιθυμία, το φυλακτό απαιτεί από εκείνη και από μία μικρή εξυπηρέτηση. Μία δοκιμασία. Η οποία είναι τελικά ικανή να την αλλάξει ανεπανόρθωτα.

Πόσο μακριά θα φτάσει για να κερδίσει τα όσα ονειρευόταν από μικρό παιδί; Πόση από την ανθρωπιά της θα κινδυνέψει να χάσει;

Ο μόνος που γνωρίζει την απάντηση είναι ο παράξενος ένοικος του Τρίπτυχου των Ευχών…

 ________________________________ 


Σελίδες: 330
ISBN: 978-960-9796-16-3

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

«Δεν είναι μόνο η δύναμη στη φαντασία του, αλλά και η αίσθηση ρεαλισμού που σε κάνει να βιώνεις τον τρόμο μαζί με τους ήρωες... Ένα σκοτεινό ταλέντο που ξεχωρίζει».
Αβραάμ Κάουα, συγγραφέας

Αγαπητέ αναγνώστη,
μην αφήσεις τον τίτλο να σε παραπλανήσει. Όσοι φοβούνται το σκοτάδι, δεν έχουν δει πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το φως.
Η κόλαση μπορεί να είναι μια διάσταση που γεννάει σκοτάδι. Ή ένας τόπος όλο φως. Φως ανελέητο. Μπορείς να πεις με βεβαιότητα πού κατοικούν οι πυκνότερες σκιές;

Οι δεκατρείς σκοτεινές ιστορίες στην πρώτη συλλογή διηγημάτων του Κωσταντίνου Κέλλη θα σε οδηγήσουν σε μέρη γνώριμα, όπως ένας ξεχασμένος φάρος ή ένα σπίτι γεμάτο κούκλες, ένα γραφείο ψυχολόγου ή μια παραλία στη μέση του καλοκαιριού... Θα σε ταξιδέψουν όμως, και στο παρελθόν ή σε τόπους που δεν έχουν θέση στους ανθρώπινους χάρτες. Από ένα ανήλιαγο δάσος γεμάτο χαμένα παιδιά έως μια πόλη που μοιάζει να ξεπηδάει από τα χαρακτικά του Έσερ... Από μια πολυκατοικία χαρισμένη στους νεκρούς έως τη Δρέσδη του 1945 που ισοπεδώνεται σε μια νύχτα
γεμάτη λάμψη...

 ________________________________ 



Σελίδες: 308
ISBN: -

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

"Θυμάστε τις Μέρες του Τρόμου;
Θυμάστε τότε που οι Λεγεώνες του Χάους επιτέθηκαν στον κόσμο μας και σχεδόν τον αφάνισαν;
Τότε που το Κακό πήρε σάρκα και οστά, ζωντανεύοντας τους εφιάλτες μας;
Τότε που οι κραυγές αγωνίας των σφαγιασθέντων ήταν η συντροφιά μας κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό;
Τότε που ο αέρας μύριζε αποσύνθεση και τρέλα και που η απόγνωσή μας μεγάλωνε με κάθε ανάσα που παίρναμε;"

Σε έναν κόσμο που προσπαθεί να κλείσει τις πληγές του και να απωθήσει στα βάθη της μνήμης του τα γεγονότα που τον άλλαξαν, ένας ερευνητής καλείται να ανακαλύψει τα σκοτεινά πλάσματα που επέζησαν και να τα εξολοθρεύσει. Κατά την διάρκεια των ερευνών του θα έρθει αντιμέτωπος με την παλιά του Νέμεση, θα ανακαλύψει ότι η αλήθεια τού είχε αποκρυφτεί και θα πρέπει να αποφασίσει αν οι ηθικές του αναστολές είναι ισχυρότερες από την δίψα του για εκδίκηση.
 ________________________________ 


Σελίδες: 138
ISBN: 978-618-821-620-4

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Ο Ιάσονας Λεμονιάτης ήθελε να επιστρέψει. Να επιστρέψει στην ελίτ όπου άνηκε και να αποδείξει πως δεν ήταν ένας λογοκλόπος. Ένας απατεωνίσκος. Τι και αν είχαν περάσει σχεδόν 50 χρόνια από την… παρεξήγηση; Θα έκανε τα πάντα για να πετύχει, όπως το είχε κάνει και τότε. «Η εκδίκηση» ήταν το μεγαλειώδες έργο του. Οι πράξεις του παρελθόντος όμως, χάραξαν το μέλλον.

Ένα μέλλον ζοφερό που ο αλτρουισμός έγινε μονόδρομος και η επιβίωση υποχρέωση. Δεν υπήρχε πια χώρος και χρόνος για να κλαψουρίζει η Κατερίνα τη ζωή που δεν είχε ζήσει. Έπρεπε να βγει μπροστά.

Ένας φρικιαστικός πόλεμος μόλις είχε ξεκινήσει.

Άνθρωποι μολυσμένοι με μίσος, έπνιγαν στο αίμα κάθε τι διαφορετικό από τη διεστραμμένη μετάλλαξη τους. Μανιακοί βιτζιλάντιδες, οριοθετούσαν αδιαπέραστα σύνορα για την πόλη-κράτος του Πειραιά. Του Πειραιά του Άλκη.

Ένα καυτό Αυγουστιάτικο πρωινό του 2010, οι ζωές όλων άλλαξαν μια για πάντα.
 ________________________________ 


Σελίδες: 310
ISBN: 978-618-509-519-2

Λίγα λόγια για το βιβλίο


O Χρήστος Ιωάννου κρύβει από τη γυναίκα του ένα μυστικό που τον στοιχειώνει. Ένας φόνος που ήταν ατύχημα, ένας φόνος που δεν έπρεπε να γίνει. Αλλά έγινε. Ένας άνθρωπος πέθανε εξ' αιτίας του και μάλιστα φρικτά.
Οι τύψεις όμως θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα τον απασχολήσουν όταν ο Χρήστος φύγει από τη ζωή και ανακαλύψει ότι δεν υπάρχoυν παράδεισος και κόλαση...

Ένας άνθρωπος που μπορεί να κερδίσει ξανά τη ζωή -ή να χάσει για πάντα ολόκληρη την ύπαρξη του.
Δέσμιος σε ένα μέρος γεμάτο φως, σε ένα μέρος ζωντανό, με μια καρδιά από σκοτάδι και φρίκη
 ________________________________ 



Σελίδες: 184
ISBN: 978-960-979-607-9

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Περιέχει τα εξής διηγήματα:

- Camera Obscura
- Το ξέφωτο
- Το όνειρο του Κρόνου
- Ripper's Ballad
- Η μάσκα
- Το στοίχειωμα
- Απλά περαστικός
- Γεννηθήτω το θέλημά σου
- Ο άνθρωπος που σκότωσε το χρόνο...
- Ωχρά Σπειροχαίτη
- Vice Versa
- The Babalon Working
 ________________________________ 


Σελίδες: 92
ISBN: 978-960-977-3

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Παράξενες γυναικείες μορφές παρελαύνουν σε αυτές τις πέντε ιστορίες, όπου με αφορμή το θηλυκό στοιχείο-ή και εξαιτίας του- το Φανταστικό και το παράδοξο εισβάλλουν στην καθημερινή πραγματικότητα.



 ________________________________ 


Σελίδες: 150
ISBN: 978-960-977-314-0

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα έτος διαρκεί η ιστορία. Τέσσερις εποχές, τέσσερις διαφορετικές μορφές του φόβου.

Με αφετηρία την Άνοιξη και πολιορκημένος από ένα τρομαχτικό, αγωνιώδες όνειρο, ο αφηγητής βλέπει τη ζωή του να καταρρέει, και, μην μπορώντας να βρει βοήθεια από πουθενά, γίνεται έρμαιο μιας κατάστασης που τον υπερβαίνει.

Χρησιμοποιώντας τις συμβάσεις (ακόμα και τα κλισέ) που συγκροτούν την πεζογραφία φρίκης, το μυθιστόρημα "Η Εξορία του Προσώπου" αποτελεί μια σάτιρα, ένα ψυχαγωγικό ανάγνωσμα αλλά και μια αλληγορία για όσα ζει ο σύγχρονος δυτικός άνθρωπος.
 ________________________________ 

Σελίδες: 151
ISBN: 978-960-977-316-4

Λίγα λόγια για το βιβλίο

"Ένας ψυχρός αέρας τη διαπερνούσε και της έφερνε ρίγος. Εκείνη όμως στεκόταν ακλόνητη, στηριζόμενη στο δρύινο ραβδί της. Έξαφνα έτσι όπως κοιτούσε στο βάθος ενός από τους τέσσερις δρόμους, παρατήρησε μια μικροσκοπική φιγούρα να προχωράει προς το μέρος της. Γυρνώντας προς του υπόλοιπούς τρεις δρόμους, παρατήρησε άλλες τρεις φιγούρες να έρχονται προς αυτήν". Το «Στοιχειωμένο Λαγκάδι» είναι ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα φολκλορικού τρόμου που αποτελείται από μικρές ιστορίες που εκτυλίσσονται κυρίως στο φανταστικό χωριό Βελανιδοχώρι και την ευρύτερη κοινότητα Βελανιδιάς σε μια απομονωμένη περιοχή ψηλά στα Λευκά Όρη του νομού Χανίων. Εκεί σε αυτή τη μικρή κλειστή αγροτική κοινωνία περιγράφονται ιστορίες ανθρώπων του 2014, αλλά και ιστορίες ανθρώπων ενενήντα χρόνια πριν. Το πραγματικό με το φανταστικό αναμειγνύονται: η σκληρή πραγματικότητα των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο ρατσισμός, η φτώχεια, ο έρωτας και η μοναξιά συνυπάρχουν με φαντάσματα, νεράιδες, αρχαία ξόρκια, πόλεμο μεταξύ μαγισσών και μια παλιά κατάρα που μαστίζει τρεις ισχυρές και ιστορικές οικογένειες, ενώ η σκοτεινή και δραματική περιγραφή της φύσης αντανακλά την ενίοτε ζοφερή ανθρώπινη συνθήκη.
 ________________________________ 


Σελίδες: 238
ISBN: 978-618-509-731-8

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όλοι έχουμε τους φόβους μας. Τις περισσότερες φορές για παράλογα πράγματα. Τι γίνεται όμως όταν η σκυτάλη αλλάζει ανάμεσα στο πραγματικό και το μεταφυσικό και τα παράλογα γίνονται πραγματικότητα; Αυτές οι μικρές εκπλήξεις είναι που εμφανίζονται μερικές φορές, κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε τι είναι τελικά λογικό και τι όχι. Εννέα καθημερινές ιστορίες μυστηρίου και απόλυτου παραλογισμού θα σας πείσουν ότι οι φόβοι μας πολλές φορές ίσως και να μην είναι τυχαίοι…αντέχετε να ακολουθήσετε σε ένα ταξίδι στο έρεβος;

"Θυμάστε τη Ζώνη του Λυκόφωτος; Αν αφαιρέσει κανείς το έντονο στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας, κάτι τέτοιο επιτυγχάνει ο πολύ ελπιδοφόρος συγγραφέας Μάριος Δημητριάδης με το δεύτερο βιβλίο του, μια συλλογή διηγημάτων μυστηρίου και τρόμου. Φτιάχνει ιστορίες που άνετα θα αποτελούσαν επεισόδια της εν λόγω μυθικής σειράς. Το πιο δυνατό στοιχείο της γραφής του, αυτό της ‘παραμόρφωσης’ της καθημερινότητας, αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Όσοι ενδιαφέρεστε έστω και ελάχιστα για τη λογοτεχνία του φανταστικού ή γενικώς για ‘εναλλακτικές’ μυθοπλασίες, μην αγνοήσετε αυτό το βιβλίο, για κανέναν λόγο."
 ________________________________ 



Σελίδες: 368
ISBN: 978-618-518-408-7

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Κλάριτι Χολ είναι φαινομενικά μια ήσυχη Αμερικανική επαρχία όπου η ζωή κυλά χωρίς απρόσμενα γεγονότα. Μέχρι που τους επισκέπτεται η Μόρα και τότε όλα ανατρέπονται. Πως μπλέκουν ένας πανεπιστημιακός καθηγητής θεολογίας, μια πράκτορας του Εφ Μπι Αϊ, μια Αγγλίδα ρεπόρτερ και ένας Γάλλος φωτογράφος; Γιατί πρέπει να ταξιδέψουν από την Κορνουάλη μέχρι το Εδιμβούργο για να βρουν τη λύση της υπόθεσης; Ποιός είναι ο Τζόναθαν και τι αποκαλύπτει στο βιβλίο του;

 ________________________________ 
 Αναστασία Πέρρου ® για την Bookaholic Thoughts




Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου