Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

«Το δέντρο του Άραϋ - Συναίσθημα» (Βιβλίο Α) - Μανώλης Σημιτσάκης


«Το δέντρο του Άραϋ - Συναίσθημα» - Μανώλης Σημιτσάκης
ISBN: 978-618-80488-4-3
ΣΕΛΙΔΕΣ: 284

Λίγα λόγια για το βιβλίο 


Το αιώνιο χάσμα μεταξύ θανάτου και ζωής έρχεται να ενώσει μυθιστορηματικά ο Μανώλης Σιμιτσάκης, με την τριλογία «Το δέντρο του Άραϋ – Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι», ένα πρωτίστως φιλοσοφικό και υπαρξιακό, δευτερευόντως δε περιπετειώδες, με την κλασική έννοια, έπος.

Στην προσπάθειά του ο συγγραφέας να δώσει απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα τι είναι η ύπαρξη και ποια στοιχεία τη συνθέτουν, με αριστοτεχνικό τρόπο «δένει» τη ζωή και τον θάνατο, απογυμνώνοντας τη μεταφυσική πλευρά τους από κάθε είδους θρησκεία ή παρ

άδοση και μας παρουσιάζει τις δύο καταστάσεις στην καθάρια μορφή τους. Υλικός και πνευματικός κόσμος γίνονται ένα, εκεί που η μαγεία δεν ανήκει σε απόκρυφα βιβλία και στους λίγους, αλλά στην κρυφή δύναμη της ψυχής. Του συναισθήματος, της πίστης και της φαντασίας.

«Όλα όσα έζησα επιστρέφουν. Βλέπω κάθε νύχτα στον ύπνο μου τις ψυχές του Βίλβετ να με καλούν. Και πρέπει να γυρίσω πίσω… Εγώ και μερικοί ακόμη που κάποτε πεθάναμε…» εξηγεί η νεαρή Μαρία στον συνομήλικο φίλο της Γιώργο, στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Συναίσθημα». Ένα βράδυ ήταν αρκετό για να γνωρίσει τη μαγική υπόσταση τής ανθρώπινης ψυχής, την πραγματική ανθρώπινη δύναμη πέρα από κάθε θεό, μέσω του θανάτου της. Μερικές ημέρες ως ψυχή ήταν αρκετές για να καταλάβει πως ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, ένα στάδιο που μεταφέρει τις ψυχές των ανθρώπων στα φύλλα του Δέντρου του Άραϋ, στην απέραντη ύπαιθρο των ψυχών, το Βίλβετ. Και πόσο λατρευτή η φύση που τους αγκάλιαζε…

Τι ήταν όμως αυτό που την ανέστησε; Για ποια αρχαία δύναμη καλούν την ίδια και άλλους πρωταγωνιστές του λογοτεχνικού έργου, που έχουν κοινές εμπειρίες νεκρανάστασης ξανά πίσω; Μπορεί κανείς να αποφασίσει ανάμεσα σε δύο κόσμους και να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, σωματικά – φυσικά - ψυχικά, για να νιώσει ελεύθερος ξανά; Η μάχη μεταξύ της λογικής και των συναισθημάτων, του θεϊκού στοιχείου και της στεγνής πραγματικότητας δεν ήταν ποτέ καθορισμένη. Μήπως είναι όλα ένα τελικά;

Μια πολυδιάστατη τριλογία βιβλίων αναζήτησης που θα θέσει τα πιο σημαντικά ερωτήματα της ζωής με τον πιο φυσικό τρόπο στον αναγνώστη.

Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι…



Περισσότερες πληροφορίες για την τριλογία μπορείτε να βρείτε:
Στην επίσημη ιστοσελίδα: http://www.aray.gr
Στη πλατφόρμα βιβλίου Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/18889417




ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


Ο Μανώλης Σιμιτσάκης γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1982, μεγάλωσε στον Άλιμο και λατρεύει την Κρήτη, αν και δεν έχει καμία σχέση με τη νήσο. Σπούδασε Πληροφορική στο Ε.Α.Π και σήμερα εργάζεται ως διαχειριστής πληροφοριακών συστημάτων. Έχει ασχοληθεί με αρκετά είδη τέχνης, αυτή όμως που τον κέρδισε ήταν η συγγραφή και η ποίηση. Άρχισε με ποίηση στα εφηβικά του χρόνια, ένιωσε αργότερα την ανάγκη να γράψει κάτι μεγαλύτερο. Αυτό το κάτι είναι η Τριλογία βιβλίων «Το δέντρο του Άραϋ»,  της οποίας τo Α’ βιβλίο έχει ήδη εκδοθεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και τα επόμενα βιβλία.
Ακόμη μια αγαπημένη του ασχολία είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με τον κόσμο της φαντασίας, οι περίπατοι στη φύση - παρέα με το φλάουτο του και ψάχνοντας για ξωτικά! - και οι έρευνες σε μυστήριους τόπους. Έχει αρθρογραφήσει στο παρελθόν, με ψευδώνυμο, σε διάφορες σελίδες με θέμα το φανταστικό, το μυστήριο και τον εσωτερισμό, ενώ έχει συμμετάσχει και σε σχετικά ρεπορτάζ εφημερίδων.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου