Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Κριτική του βιβλίου "Ο Χορός της Θεάς" της Δήμητρας Ιωάννου: Γράφει, ο Κωνσταντίνος Σπανός.

Με ένα βαθυστόχαστο νόημα η συγγραφέας μας μεταφέρει μέ την πένα της νοερά σε μια μακρινή περίοδο, τόσο γνωστή σε εμάς με δικές της πινελιές που ζωντανεύουν μια νέα ιστορία. 

Το βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία της Νίκης και της Ηλέκτρας, που παλεύουν να εξιχνιάσουν τα μυστικά γύρω από την δολοφονία του πατέρα τους, ενός καθηγητή αρχαιολογίας, ο οποίος υπέστη αλλεργικό σοκ από έναν αόρατο εχθρό. 
Μόνες και αβοήθητες παλεύουν με τον χρόνο να βρουν κρυμμένα αρχαιολογικά ευρήματα, νά αποκρυπτογραφήσουν την κληρονομιά του πατέρα τους και να μείνουν ζωντανές από τον ίδιο εχθρό. Η διαδρομή τους θα είναι δύσβατη και πολύ επικίνδυνη. 


Ο Μάρκος και ο Τζών, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία τους, καθώς ο καθένας ξεχωριστά θα δώσει στα κορίτσια απαντήσεις που θα βοηθήσουν να συμπληρωθεί το παζλ. Η ερωτική περιπέτεια δεν θα λείπει από την διαδρομή τους καθώς κ φτερωτός έρωτας θα φέρει τα πάνω κάτω στην αναζήτηση τους.

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα της Δήμητρας Ιωάννου, κατά την γνώμη μου, είναι μια όαση ανάπτυξης μέσα σε μια πληθώρα βιβλίων χωρίς νόημα. Το συστήνω ανεπιφύλακτα όχι μόνο σαν φαν του είδους -του κοινωνικού θρίλερ- αλλά και σαν έναν απλό αναγνώστη που αναζητά ένα όμορφο και καλογραμμένο βιβλίο με ροή και εξέλιξη.



Bookaholic Thoughts Fever 2021





Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου