Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κριτική του βιβλίου "Το τέλειο λάθος" της Eloisa James: Γράφει, η Έλσα Σπανού


Το τρίτο βιβλίο της σειράς Μια ιστορία ακόμα της Eloisa James είναι μια υπέροχη παραλλαγή του παραμυθιού Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι

Ξεκινώντας με μια χιουμοριστική πινελιά η συγγραφέας μάς εξιστορεί την ιστορία της Ολίβια και της Τζορτζιάνα, ή αλλιώς τις δίδυμες αδελφές Λίτον. Για την πρώτη και μεγαλύτερη κατά επτά λεπτά αδελφή, Ολίβια, η ζωή “όρισε” τη μοίρα της ήδη από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής της. «Δεμένη» με έναν αρραβώνα που δεν τη συναρπάζει στο ελάχιστο –παρά το γεγονός του έξοχου τίτλου που έχει ο μελλοντικός της μνηστήρας– προσπαθεί να βρει τη χαρά ακόμη και στα πιο απλά πράγματα, για να ξεφύγει έστω και για λίγο από τη σκέψη ενός γάμου που στα μάτια της φαντάζει κατάρα παρά ευτυχία. Το μοναδικό πλεονέκτημα της δέσμευσης αυτής –κατά την Ολίβια– είναι ότι μετά τον πλούσιο γάμο που θα κάνει, θα μπορέσει να εξασφαλίσει μια καλή προίκα για την αγαπημένη της αδελφή – αφού εκείνη παρά τους συγκριτικά καλύτερα εκλεπτυσμένους τρόπους της, αποδεικνύεται ότι λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί να βρει τον ιδανικό σύντροφο. Έτσι, η Ολίβια τής προτείνει τον Τάρκιν, περίφημο δούκα του Σκονς, ο οποίος για πολλούς λόγους είναι ο πλέον κατάλληλος γαμπρός για την Τζορτζιάνα, ταυτόχρονα, όμως, και ακατάλληλος για έναν και μοναδικό λόγο: ο Τάρκιν είναι ερωτευμένος με την Ολίβια.

Καθώς, η έντονη έλξη μεταξύ του δούκα και της Ολίβια γίνεται μεγαλύτερη εκείνη θα πρέπει να τιθασέψει αυτήν την αγάπη που αρχίζει να νιώθει γι’ αυτόν και να προσπαθήσει να τη σβήσει με κάθε τρόπο, αφού ο Τάρκιν είναι απαγορευμένος. Άραγε θα το καταφέρει;

Το τέλειο λάθος δεν είναι ένα ακόμα ρομαντική ιστορία αγάπης είναι μια ιστορία με λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στα πρέπει και τα συναισθήματα που πρέπει να κρυφτούν με κάθε τρόπο. 
Γραμμένο με έντονο χιούμορ, με όμορφη αναπαράσταση εκείνης της εποχής αλλά και με μια δυνατή περιγραφή συναισθηματικών εκρήξεων, το μυθιστόρημα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το τέλειο λάθος κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis.




Bookaholic Thoughts Fever 2021

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου