Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Πηγή

Βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πηγή .

Σας ευχόμαστε να πραγματοποιήσουν ένα όμορφο βιβλιο-ταξίδι!
 Το Παρελθόν ενός Συγγραφέα - Ανδρέας Αντωνίου
 
Σελίδες 696

Περίληψη


Κάθε άνθρωπος έχει μια ιστορία να πει, την ιστορία της ζωής του. Είναι το μοναδικό πράγμα που στην πραγματικότητα κληροδοτεί στις επόμενες γενιές, και όποιος τον θυμάται, τον θυμάται ακριβώς γι’ αυτό, για την ιστορία που άφησε πίσω του. Δυστυχώς δεν ζούμε για πάντα, αλλά αν υπάρχει ένας τρόπος για να καταφέρουμε να ζήσουμε λίγο παραπάνω από τη μικρή ζωή μας, είναι να διηγηθούμε την ιστορία μας στους επόμενους, κι οι επόμενοι στους επόμενους και ούτω καθεξής.

Δεν είμαστε άνθρωποι. Δεν έχουμε σάρκα, οστά, αίμα. Το μόνο που έχουμε είναι λέξεις, λέξεις που μας καθορίζουν, μας οδηγούν και μας κατευθύνουν, λέξεις που μαζεμένες γίνονται η ιστορία μας. Η αγάπη είναι λέξη, ο σεβασμός επίσης, η ελευθερία και η δικαιοσύνη το ίδιο. Οι ίδιες μας οι μνήμες είναι λέξεις. Σπάνια θυμόμαστε ένα συναίσθημα, όπως όταν το είχαμε νιώσει. Αυτό που θυμόμαστε είναι οι λέξεις. Οι λέξεις μένουν. Η ιστορία που ζήσατε είναι λέξεις. Η ιστορία που αφηγηθήκατε είναι λέξεις.

Επομένως, αν είστε ευχαριστημένοι με την ιστορία που αφηγηθήκατε και έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη, θα φύγω αυτή τη στιγμή και δεν θα ξαναγυρίσω. Αλλά αν θέλατε να πείτε κάτι και δεν το είπατε, τότε δυστυχώς θα είναι πολύ αργά και η δεύτερη ευκαιρία θα έχει πάει κι αυτή χαμένη. Φερθείτε με δικαιοσύνη στις μνήμες και την ιστορία σας. Αφήστε την αλήθεια να φανεί. Θα πρέπει να με ευχαριστήσετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν ούτε καν την πρώτη ευκαιρία».

http://iwrite.gr/bookstore/anagnosti-misises-pote/ 
 Αναγνώστη, μίσησες ποτέ; (το αφήγηµα µιας σκλάβας)-Χάριετ Ανν Τζέικομπς

Μετάφραση  Σάντυ Πενταράκη
Σελίδες 328

Περίληψη

«Γεννήθηκα σκλάβα αλλά δεν το γνώριζα, μέχρι που πέρασαν τα πρώτα 6 χρόνια της παιδικής μου ηλικίας…
Ούτε καν ονειρευόμουν ότι ήμουν προϊόν προς πώληση. Ξεχνούσα ότι, στη χώρα που γεννήθηκα, οι σκιές ήταν υπερβολικά πυκνές για να τις διαπεράσει το φως.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ οι αναμνήσεις με γεμίζουν θλίψη και ντροπή. Με πονάει να σου τα πω, αλλά υποσχέθηκα να σου πω την αλήθεια, και θα το κάνω με ειλικρίνεια, και ας μου κοστίσει.»

– απόσπασμα από το βιβλίο

Η αληθινή Ιστορία της Χάριετ Τζέικομπς που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και εξέπληξε, τώρα και στα ελληνικά!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, μίσησες ποτέ;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, να είσαι σίγουρος ότι αυτή η αφήγηση δεν ειναι μυθιστόρημα
Πώς θα ήσουν εσύ, αν είχες γεννηθεί και ανατραφεί ως σκλάβος, με γεννιές σκλάβων για προγόνους;
 Ηθικός Εφησυχασμός - Ηλίας Καράµπελας

Σελίδες 420

Περίληψη

Ο Τζιµ Τρίγκερ ήταν ένας φιλήσυχος και νοµοταγής οικογενειάρχης και γιατρός, ώσπου ένας κατά συρροή δολοφόνος τού στέρησε την κόρη και τη σύζυγό του. Μαζί και ό,τι τον χαρακτήριζε ως άνθρωπο! Έτσι έγινε αυτό που τον γέννησε – ένας δολοφόνος. Μόνο που τα δικά του θύµατα είναι απάνθρωπα πλάσµατα, εγκληµατίες κάθε λογής.

Στη νέα του ζωή, ο Τζιµ  βασανίζεται από το βάρος των τύψεων, από την καταπάτηση όλων των ηθικών του αρχών. Όµως µε το πέρασµα του χρόνου οι τύψεις µετριάζονται, ο χαρακτήρας του επηρεάζεται ολοένα και περισσότερο από το θάνατο που βιώνει και σκορπά, και σταδιακά αγγίζει το δικό του ηθικό εφησυχασµό. Πάντως δεν παύει να εξασφαλίζει µοσχεύµατα, καθώς τα όργανα και το αίµα των θυµάτων του τα προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο ως ηθικό αντίβαρο των αισχρών πράξεών του. Κι όλα αυτά για να γίνει ένας αψεγάδιαστος δολοφόνος και να εκδικηθεί.

Πόση ηθική έχει αποµείνει στη συνείδησή του; Του αξίζει η θανατική ποινή;

Και αλήθεια, ποιος είναι ηθικά ακέραιος για να αποφασίσει κάτι τέτοιο;
http://iwrite.gr/bookstore/matia-san-kathreptis/
 Μάτια σαν καθρέφτης - Ελπίδα Ευριπίδου – Κοκκίνη

Σελίδες 146

Περίληψη

Όταν ο Νίκος γνώρισε την Εύα, ένα ζεστό καλοκαίρι στην όµορφη Σαντορίνη, όπου πήγε για δουλειά, δεν πίστευε ότι µέσα από τα µάτια της θα ανακάλυπτε την πραγµατική αγάπη.

Εκείνος, ένας µοναχικός και ώριµος νέος της πόλης που αποζητούσε τον έρωτα σε επιπόλαιες και εφήµερες σχέσεις, κι εκείνη, µια µικρή κι άβγαλτη κοπελίτσα του νησιού, που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον έρωτα.

Θυσιάζοντας τον εαυτό του στο βωµό µιας απαγορευµένης αγάπης, µπλέκει άθελά του µέσα σε ένα κυκεώνα φθοράς και παρανοµίας, από όπου δεν καταφέρνει µε κανέναν τρόπο να ξεµπλέξει.

Όµως ένα απρόσµενο τραγικό γεγονός γίνεται η αιτία να διαλυθούν και να χωρίσουν για πάντα, δίχως να ανταλλάξουν ούτε µια λέξη. 

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας, η Εύα εµφανίζεται ξανά και ζητά να τον δει. Τι να θέλει άραγε; Τι άλλαξε και την έκανε να γυρίσει;

Οι φοβερές αποκαλύψεις που του επιφυλάσσει αυτή τους η συνάντηση, έρχονται να ανατρέψουν ολοκληρωτικά ό,τι ως τώρα θεωρούσε δεδοµένο.
http://iwrite.gr/bookstore/de-profundis/
 De Profundis, Αναμάρτητοι Έρωτες - Στέλιος Χαλκίτης

Σελίδες 444

Περίληψη

Στο «καταφύγιο», κοντά στο τριζοβόληµα της φωτιάς, στον ήχο της βροχής και στης άνοιξης τις αύρες, ανδρώθηκε η φιλία του Μητροπολίτη Νικόλαου µε τον άθεο µηχανικό Κορνήλιο Βερόνη, µια καθαρή συναναστροφή, απαλλαγµένη από µικρότητες και φθηνές παραστάσεις αποκριάτικου βίου. Σε πλούσιο αφηγηµατικό χρόνο, µε εικονοπλασία επενδεδυµένη µε βάθος πνευµατικό, µια δικαστής κάνει βουτιά στα άδυτα του συναισθήµατος, εµπλέκοντας στον παράξενο έρωτα τον κραταιό Μητροπολίτη ο οποίος καταφεύγει –κατά την ανατρεπτική τους συµπόρευση– στις άγνωστες συµπαντικές στιγµές του Ιησού και της Μαγδαληνής που αναδύονται µέσα από τα µυστικά Τετράδια του γερο-Πιτσιρίκου.

Τετράδιο τέταρτο, σελίδα τριάντα µία: Είχαν αποµακρυνθεί… «Γιατί, Κύριέ µου, αφήνεις να Σε σταυρώσουν;» ψιθύρισε µε απόγνωση. «Τυπώνω Μαρία στο σώµα µου αυτά που δεν λέγονται». «Και τι θα κερδίσεις, Βασιλιά µου;» «Πολλές φορές Μαρία, δεν έχει σηµασία πόσα κέρδισες, αλλά πόσα δεν έχασες. Κι εγώ ετοιµάστηκα για να τα δώσω όλα. Στύβω τις πέτρες και µατώνω»…

Η Άσπεργκερ αδελφή του Μητροπολίτη, αµείλικτα προκλητική, δηλώνει παρούσα και πλέκει στον κόσµο της το όνειρο µε την πραγµατικότητα, µε απεγνωσµένη γενναιότητα και µε πολεµική διάθεση ενάντια στην ανθρώπινη αλλοτρίωση. Και ο συγγραφικός προβολέας ανάβει, για να φωτίσει την Ψυχανάλυση παράλληλα και τη ζωή των άλλων ολοζώντανων χαρακτήρων, που υπόσχονται να µιλήσουν σε συλλεκτικές στιγµές, να ανατρέψουν βεβαιότητες, να υποτάξουν τις εκατονταρχίες του ψεύδους και να αφήσουν τη βροχή να συνοδεύει το παράπονό τους.

«Μέσα στην ατµόσφαιρα που δηµιουργείται από την ορµή της επαφής ανάµεσα στην ιερότητα και τον αισθησιασµό, ο άντρας, από τον χώρο της εκκλησίας, και η γυναίκα, λειτουργός της δικαιοσύνης, αισθάνονται τον έρωτά τους να φλέγεται αλλά και να εξυψώνεται καθώς ανασαίνει τα ίχνη του µυστηρίου που αναδύεται από τη θέρµη της συνάντησης µεταξύ του Ιησού και της Μαγδαληνής. Το γενναίο ζευγάρι αγγίζεται ολοένα µε το συνταρακτικό του αρχέτυπο, και η ιστορία τους µας συνεπαίρνει καθώς η τέχνη του Χαλκίτη την οδηγεί µε σοφία και πάθος από τα εξωτερικά τοπία της στα άδυτα του σύµπαντος και της καρδιάς µας.»

Παναγιώτης Δόικος
Αναπληρωτής καθηγητής της Φιλοσοφίας,
Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης
http://iwrite.gr/bookstore/oi-kores-tis-psixis/
 Οι κόρες της ψυχής - Τίνα Δαλαρή

Σελίδες 296

Περίληψη

Στερεά Ελλάδα, 1943

Eνα µικρό αγοράκι γίνεται µάρτυρας της σφαγής των δικών του από τους Γερµανούς.

Το ίδιο βράδυ, ένα παιχνίδι της µοίρας αλλάζει για πάντα την πορεία της ζωής του, το όνοµά του, τη γλώσσα του, το µέλλον του, και γίνεται ο ίδιος Γερµανός.

Όταν αποφασίσει να διεκδικήσει τη χαµένη του ταυτότητα, έρχεται αντιµέτωπος µε το πραγµατικό του πεπρωµένο, µεγαλωµένος στην καρδιά των εξελίξεων, δίπλα σε ανθρώπους που κρατάνε στα χέρια τους την τύχη των χωρών της Ευρώπης.

Και κυρίως της Ελλάδας.

Της χώρας που θα κτυπηθεί όσο καµιά, στα χρόνια που θα έρθουν.

Μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Μπορεί να ανατρέψει το δυσοίωνο µέλλον.

Μπορεί να σώσει τη χαµένη του πατρίδα από τον όλεθρο.

Αρκεί ένα µόνο πράγµα.

Να ξεχάσει ποιος πραγµατικά είναι.

Για πάντα.

Στα σχέδιά του θα χρειαστεί να βρει αυτές.

Τις λέει κόρες της ψυχής.

Γιατί τις διάλεξε προσεκτικά, να υπηρετήσουν αυτό που πρόσταζε η δική του.

Και θα το κάνουν.
http://iwrite.gr/bookstore/ifantra-tis-polis/
 Η Υφάντρα της Πόλης - Βασιλική Διαµαντή

Σελίδες 420

Περίληψη

Αήθης έρωτας χαρακτηρίστηκε και πολεµήθηκε άγρια από την Ιστορία. Ο καµβάς του υφάνθηκε περίτεχνα από µια µυστηριώδη Υφάντρα της Κωνσταντινούπολης.

Πρωταγωνίστρια η Λυδία, µουσουλµάνα γεννηµένη σε µια περιοχή της Μικράς Ασίας, µια δύσκολη εποχή που οι πατρίδες «άλλαζαν χέρια». Η ζωή της καθορίζεται από το όνοµα και την καταγωγή της· δέσµια µιας δύσκολης αποστολής, σφιχτοδεµένη στον ιστό της Υφάντρας, σαν την «Ιφιγένεια» καλείται να θυσιαστεί… Στην ίδια παράσταση και ο όµορφος Ξανθιώτης Άγγελος, γεννηµένος µια µαύρη εποχή που η Ιστορία «άλλαζε σελίδα».

Ενώνονται οι δυο τους εξαίσια στο ίδιο υφαντό, ταξιδευτές και γητευτές του ανέφικτου, ονειρευτές και ερωτευµένοι, µέσα από διωγµούς, θανάτους, µυστικά και αποκαλύψεις. Ο έρωτας είναι τρελός, ποτέ δεν µπήκε σε καλούπια. Μεγαλούργησε για άλλη µια φορά και άνοιξε δρόµο στα απάτητα, ταγός και φωτοδότης της ζωής, µπροστάρης και οδηγητής. Ζωντάνεψε στο Βόσπορο, θέριεψε στη γέφυρα του Γαλατά, έστησε χορό στο Πέραν και στα Ψωµαθειά. Τόλµησε και σήκωσε ανάστηµα στην Ιστορία!

Στις 6 Σεπτεµβρίου του 1955 όµως η Υφάντρα άλλαξε σχέδιο στο υφαντό…

Μπορεί η αγάπη να σκίσει όλα τα υφαντά και ν’ αφανίσει την Υφάντρα;

Μπορεί µια ζωή να ολοκληρωθεί µέσα από µια άδικη θυσία;
 http://iwrite.gr/bookstore/starisse-elefsi-tou-vraxou/
 STÅRISSE: Η Έλευση του Βράχου - Ιωάννης Αργυρός & Ιωάννης Χριστοδούλου

Σελίδες 574

Περίληψη

Η ανθρωπότητα στρέφει το βλέµµα της στα άστρα και προσπαθεί να εξετάσει ένα έλλογο, περίεργο σήµα που προέρχεται από το δορυφόρο του Άρη, Δείµο. Μέσα από παιχνίδια αντιθετικών προθέσεων και χαρακτήρων, ο κεντρικός ήρωας Τζέισον αναζητά την ταυτότητά του στην εξέλιξη της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν, ιστορίες ευδαιµονίας και τραγωδίας συνθέτουν το περιεχόµενο µιας περιπέτειας στο διάστηµα, χωρίς πράσινα τερατάκια και εξωγήινες απειλές…!

Ένας µυστήριος κώδικας και πρωτοφανής αστείρευτη γνώση γίνονται το αντικείµενο της σηµαντικότερης, ίσως, αποστολής της ανθρωπότητας, που για να την πετύχει, καλείται να αντιµετωπίσει τις προκλήσεις, αλλά και τον εαυτό της. Η λύση του γρίφου οδηγεί σε µια παγκόσµια αποστολή, µε τον Τζέισον σε ρόλο σύγχρονου αργοναύτη, σε ένα ταξίδι αναµέτρησης µε την Μοίρα του.

Έτη φωτός µακριά από την Γη, µια αποστολή εποικισµού ενός νέου πλανήτη ξεκινά µε απρόβλεπτες συνέπειες για όλους…


 Αν σας άρεσε, μοιραστείτε το!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου