Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Νέες Κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Βιβλία που θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες δυο ημέρες από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος .

Καλοτάξιδα να είναι όλα τα βιβλία σας!

http://www.klidarithmos.gr/poion-agapas
 Ποιον αγαπάς;- Jennifer Weiner
Μετάφραση     Τατιάνα Γαλάτουλα


ISBN : 978-960-461-746-3
Σελίδες 488

Περίληψη


Τι γίνεται αν συναντήσεις τον έρωτα της ζωής σου πριν καν αρχίσει η ζωή σου;

Μια μοναδική ιστορία για την αληθινή αγάπη, την πραγματική ζωή και τις δεύτερες ευκαιρίες…

Η Ρέιτσελ Μπλουμ και ο Άντι Λάντις είναι οκτώ χρονών όταν γνωρίζονται ένα βράδυ στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου. Η Ρέιτσελ, που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια, είναι βετεράνος των νοσοκομείων αλλά το αγόρι με το σπασμένο χέρι, που περιμένει μόνο του μέχρι να το δει κάποιος γιατρός, της εξάπτει την περιέργεια. Ο Άντι περνάει στο εξεταστήριο και η Ρέιτσελ επιστρέφει στο δωμάτιό της –και είναι σίγουροι και οι δυο ότι δεν θα ξανασυναντηθούν ποτέ ξανά στη ζωή τους.

Η Ρέιτσελ ζει σε ένα πλούσιο προάστιο της Φλόριντα, μαζί με τους υπερπροστατευτικούς γονείς της που είναι πλήρως αφοσιωμένοι στη φροντίδα της. Ο Άντι μεγαλώνει με την ανύπαντρη μητέρα του σε μια φτωχική συνοικία της Φιλαδέλφειας και είναι ένας χαρισματικός δρομέας. Τα επόμενα τριάντα χρόνια θα ξαναβρεθούν πολλές φορές, χάρη στην τύχη και την Ιστορία, και θα τους ενώνει πάντα η ανάμνηση της πρώτης τους συνάντησης που άλλαξε την πορεία της ζωής τους.

Το Ποιον αγαπάς; είναι μια τρυφερή ματιά στα μύχια της ψυχής, μια συναρπαστική ιστορία για τα όνειρα, τον έρωτα, τα χρόνια που περνούν. Για όλα όσα αλλάζουν στη ζωή μας καθώς μεγαλώνουμε –και για εκείνα, τα πιο σημαντικά, που δεν αλλάζουν ποτέ.



Η Τζένιφερ Γουάινερ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας συγγραφέων μπεστ σέλερ των New York Times. Έχει γράψει δεκατέσσερα βιβλία, μεταξύ των οποίων τα μυθιστορήματα Καλή στο κρεβάτι, Φίλες για πάντα, Η συγγνώμη είναι η πιο σκληρή λέξη και In Her Shoes, το οποίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στον κινηματογράφο. Ζει με την οικογένειά της στη Φιλαδέλφεια. Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.jenniferweiner.com.

http://www.klidarithmos.gr/katharmata
Καθάρματα - George R.R. Martin, Gardner Dozois
Μετάφραση Μαρία Πηγαδά

   
Σελίδες    1104
ISBN : 978-960-461-731-9


Περίληψη

Είκοσι ένα συναρπαστικά διηγήματα που θα σας καθηλώσουν!

Είναι μπαγαπόντηδες. Κομπιναδόροι, ψεύτες, πλανευτές. Άλλοτε ήρωες, άλλοτε οι κακοί της ιστορίας –αν και, συνήθως, λίγο κι απ’ τα δύο. Δεν ξέρεις ποτέ αν θα σε σώσουν ή θα σε πουλήσουν. Αλλά, αυτή ακριβώς είναι η γοητεία τους –και, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει καλή ιστορία χωρίς έναν απ’ αυτούς.

Σ’ αυτή τη συλλογή λάμπουν είκοσι ένα τέτοια καθάρματα, κάθε ηλικίας, φύλου και χρώματος. Οι ιστορίες τους, από τις «Επαγγελματικές ανησυχίες» της Gillian Flynn, μέχρι το «Ένας χρόνος και μία μέρα στο όμορφο Θέραντεϊν» του Scott Lynch και το «Ο Άσωτος Πρίγκιπας ή ο αδερφός ενός βασιλιά» του ίδιου του George R.R. Martin, καλύπτουν όλα τα είδη –φαντασία, μυστήριο, έπος, αστυνομικό, εποχής, επιστημονική φαντασία, κωμωδία και τραγωδία.

Απολαύστε τις ιστορίες τους, αλλά με προσοχή! Κάποιοι από τους άντρες και τις γυναίκες αυτού του βιβλίου είναι επικίνδυνοι. Όσο πιο γοητευτικοί, όσο πιο ενδιαφέροντες, τόσο πιο επικίνδυνοι…



Ο George R.R. Martin είναι ο συγγραφέας του διεθνούς best seller Game of Thrones (Το παιχνίδι του Στέμματος) και των άλλων βιβλίων της πασίγνωστης σειράς The Song of Fire and Ice (Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου). Έχει γράψει επίσης, μεταξύ άλλων, τα Tuf Voyaging, The Armageddon Rag, Το καταφύγιο των ανέμων (μαζί με τη Lisa Tuttle) και Dreamsongs. Έχει εργαστεί ως επιμελητής σεναρίου και παραγωγός σε τηλεοπτικές σειρές όπως Η ζώνη του λυκόφωτος και Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή συγγραφείς του φανταστικού και έχει τιμηθεί με έξι βραβεία Locus, τέσσερα βραβεία Hugo, δύο βραβεία Nebula και με τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.georgerrmartin.com.

Ο Gardner Dozois έχει κερδίσει δεκαπέντε βραβεία Hugo και τριάντα δύο βραβεία Locus ως επιμελητής εκδόσεων, καθώς και δύο βραβεία Nebula για δικά του κείμενα. Επί είκοσι χρόνια υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης στο περιοδικό Asimov’s Science Fiction. Έχει γράψει ή επιμεληθεί περισσότερα από εκατό βιβλία, συμπεριλαμβανομένων πολλών τόμων του The Year’s Best Science Fiction.

http://www.klidarithmos.gr/kokkina-osta
Κόκκινα Οστά - Ann Cleeves
Μετάφραση    Αντώνης Καλοκύρης


Σελίδες    496
ISBN : 978-960-461-739-5

Περίληψη

Μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη ένταση, αγωνία και ανατροπές.

Σμιλεμένοι από τα άγρια τοπία και την απεραντοσύνη της θάλασσας, οι κάτοικοι των νησιών Σέτλαντ είναι σκληροτράχηλοι και κλειστοί χαρακτήρες. Αλλά τώρα είναι ανάστατοι γιατί σ’ ένα από τα νησιά τους μόλις ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα οστά. Είναι άραγε αρχαία ή αφορούν κάποια πρόσφατη υπόθεση;

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η έρευνα, μια ηλικιωμένη γυναίκα πυροβολείται δίπλα στον χώρο της ανασκαφής και ο επιθεωρητής Τζίμι Πέρεζ καλείται εσπευσμένα να αναλάβει την υπόθεση.

Αναζητώντας απαντήσεις, ο Πέρεζ σύντομα καταλήγει σε δύο αντίπαλες οικογένειες που εδώ και γενιές τις χωρίζουν ο φθόνος, η μοχθηρία και η απληστία. Όταν όμως ένας ακόμη θάνατος έρχεται να ταράξει το νησί, ο Πέρεζ είναι πλέον αναγκασμένος να ξεθάψει παλιά μυστικά, μήπως προλάβει το επόμενο χτύπημα του δολοφόνου…

«Η Κλιβς έχει ανακαλύψει τον τρόπο να προσφέρει ένα παραδοσιακό μυστήριο σ’ ένα ασυνήθιστα σύγχρονο σκηνικό…» –Spectator



Η Ann Cleeves είναι μέλος της ομάδας «Murder Squad» που απαρτίζεται από έξι συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων και έχει στόχο την προώθηση του συγκεκριμένου λογοτεχνικού είδους. Το 2006 η Ann κέρδισε το εξαιρετικά σημαντικό βραβείο λογοτεχνίας Duncan Lawrie Dagger στην κατηγορία Καλύτερου Αστυνομικού Μυθιστορήματος για το βιβλίο της Μαύρα Φτερά (Raven Black). Ζει στο Νορθ Τάινσαϊντ της βορειοανατολικής Αγγλίας. Πολλά από τα μυθιστορήματα της Ann Cleeves –συμπεριλαμβανομένων αυτών της σειράς Σέτλαντ και εκείνων με πρωταγωνίστρια την ντετέκτιβ Βέρα Στάνχοουπ, τα οποία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος– έχουν μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, σε τηλεοπτικές σειρές του BBC και του ITV. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της στη διεύθυνση www.anncleeves.com.

http://www.klidarithmos.gr/belgravia
Μπελγκρέιβια - Julian Fellowes
Μετάφραση Χριστίνα Σωτηροπούλου

Σελίδες    544
ISBN : 978-960-461-736-4

Περίληψη

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα από τον βραβευμένο δημιουργό της πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς Ο Πύργος του Ντάουντον!

Την παραμονή της μάχης του Βατερλό, η αφρόκρεμα της Βρετανίας συγκεντρώνεται στις Βρυξέλλες, σ’ έναν χορό λαμπρό όσο και τραγικό –πολλοί από τους νεαρούς που διασκεδάζουν εκεί την επόμενη μέρα θα πέσουν νεκροί στη μάχη.

Εκείνη η νύχτα, όμως, θ’ αλλάξει τη ζωή και της όμορφης Σοφίας, κόρης του φιλόδοξου εμπόρου Τζέιμς Τρέντσαρντ…

Είκοσι πέντε χρόνια μετά, οι Τρέντσαρντ ζουν στην ακριβή συνοικία της Μπελγκρέιβια –εκεί που η αριστοκρατία συνυπάρχει με τους ανερχόμενους αστούς, όπως οι ίδιοι. Έχουν πλούτη, δύναμη… κι ένα μυστικό: δεν θέλουν να μιλούν γι’ αυτό που συνέβη στη Σοφία εκείνη τη νύχτα.

Το Μπελγκρέιβια είναι η ιστορία αυτού του μυστικού, που ψιθυρίζεται πίσω από τις κλειστές πόρτες της όμορφης συνοικίας και ενώνει, παρά τη θέλησή τους, δύο οικογένειες και δύο τάξεις κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των υπηρετών τους. Ενός μυστικού που, αργά ή γρήγορα, θα έρθει στο φως…

Μια εκπληκτική ιστορία φιλοδοξίας, έρωτα και προκατάληψης στο Λονδίνο του 1840.



O Τζούλιαν Φέλοους είναι πολυβραβευμένος ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός. Ως δημιουργός, σεναριογράφος και παραγωγός της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Ο Πύργος του Ντάουντον, ο Φέλοους τιμήθηκε με τρία βραβεία Emmy. Έχει γράψει δύο μυθιστορήματα που έγιναν μπεστ σέλερ σε πολλές χώρες, τα Snobs και Past Imperfect, καθώς και το σενάριο της ταινίας Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ, για το οποίο βραβεύτηκε με Όσκαρ. Είναι σεναριογράφος σε πολλές ταινίες, όπως Το Παιχνίδι του Έρωτα, Βασίλισσα Βικτόρια: Τα χρόνια της νιότης και Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Το 2011 ανακηρύχθηκε λόρδος. Με τη σύζυγό του Έμα μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Ντόρσετ και το Λονδίνο.

 
http://www.klidarithmos.gr/h-korh-ths-australias

Η κόρη της Αυστραλίας - Harmony Verna
Μετάφραση Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου

   
Σελίδες    680
ISBN : 978-960-461-737-1

Περίληψη

Η μοίρα της ήταν να ζήσει. Και ν’ αγαπήσει πέρα από τα όρια…!

Η Λεονόρα είναι μικρό κοριτσάκι όταν την εγκαταλείπουν για να πεθάνει στην αδυσώπητη έρημο της Αυστραλίας. Ένας γέρος μεταλλωρύχος, όμως, της σώζει τη ζωή. Καταλήγει στο ορφανοτροφείο, όπου ένα αγόρι, ο Τζέιμς, γίνεται ο φύλακας άγγελός της. Μέχρι που ένα πλούσιο ζευγάρι την υιοθετεί και την παίρνει μακριά, στην Αμερική…

Χρόνια αργότερα, η Λεονόρα θα επιστρέψει και θα έρθει ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τζέιμς. Εκείνη έχει πλέον τα πάντα, εκτός από αγάπη. Εκείνος δεν έχει τίποτε πέρα από τα νιάτα του, όμως θα την κάνει να νιώσει ξανά ζωντανή, κόρη της αδάμαστης γης της Αυστραλίας. Αλλά σ’ έναν κόσμο που τον σαρώνει ο πόλεμος, με τα πλούτη και τη ζήλια να μπαίνουν ανάμεσά τους, η μοίρα δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη…

Μια επιβλητική ιστορία έρωτα και θάρρους, με φόντο την Αυστραλία και την Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα, που θα σας συγκινήσει και θα σας μαγέψει.

Αν σας άρεσε το κλασικό έργο της Colleen McCullough Τα Πουλιά Πεθαίνουν Τραγουδώντας, τότε θα αγαπήσετε την Κόρη της Αυστραλίας.



Η Χάρμονι Βέρνα έχει μια καριέρα είκοσι ετών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις δημόσιες σχέσεις και τη διαφήμιση. Έχει γράψει σενάρια για τη σειρά Food Network και άρθρα για τα περιοδικά Modern Bride Magazine, Connecticut Woman Magazine και πολλά άλλα. Το μυθιστόρημά της Η κόρη της Αυστραλίας έφτασε στην τελική φάση του διαγωνισμού James Jones First Novel Contest και μεταφράζεται ήδη σε πολλές γλώσσες. Η Βέρνα ζει στο Νιούταουν του Κονέκτικατ μαζί με τον σύζυγο και τους τρεις γιους της.














Αν σας άρεσε, μοιραστείτε το!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου