Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Αφιερωμα: Αστυνομικά βιβλία ~ Εκδόσεις Ψυχογιος

Εδώ θα βρείτε μερικά από τελευταία αστυνομικά βιβλια των εκδόσεων Ψυχογιός



 

Ο καθηγητής - Κατερίνα Νταιμοντ
 Μεταφραστής : Βάσια Τζανακάρη
 
Ημ. Έκδοσης : 10/11/2016
Σελίδες : 368
ISBN: 978-618-01-1774-5

Περίληψη

Νομίζεις ότι ξέρεις ποιον να εμπιστευτείς; 
Νομίζεις ότι ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και το κακό; 
Κάνεις λάθος… 

Ο διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου βρίσκεται κρεμασμένος από τα δοκάρια της αίθουσας συνεδριάσεων. Πριν από μερικές ώρες είχε παραλάβει ένα πακέτο και μόνο αυτός μπορούσε να καταλάβει το μυστικό μήνυμα που έκρυβε: το τέλος. 

Καθώς στην πόλη του Έξετερ αυξάνονται τα περιστατικά ειδεχθών δολοφονιών, οι επιθεωρητές Ίμοτζεν Γκρέι και Άντριαν Μάιλς πρέπει να λύσουν την υπόθεση και να κάνουν την πόλη τους και πάλι ασφαλή. Αλλά καθώς παρασύρονται σ’ έναν κυκεώνα διαφθοράς, ψεμάτων και εκμετάλλευσης, κάθε βήμα τούς φέρνει όλο και πιο κοντά σε σκοτεινά μυστικά στα άδυτα της μικρής κοινωνίας τους. 

Και από τη στιγμή που θα μάθουν τα κίνητρα του δολοφόνου, θα θελήσουν πραγματικά να τον σταματήσουν; 

ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ

Η Σοδεια του κακού - Ρομπερτ Γκαλμπρειθ
 Μεταφραστής : Χρήστος Καψάλης

Ημ. Έκδοσης : 26/05/2016
Σελίδες : 648
ISBN: 978-618-01-1542-0
Περίληψη

Όταν η Ρόμπιν Έλακοτ ανοίγει το μυστηριώδες πακέτο που φτάνει στα χέρια της, τρομοκρατείται καθώς αντικρίζει ένα ακρωτηριασμένο γυναικείο πόδι.

Το αφεντικό της, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ, είναι περισσότερο ψύχραιμος. Υπάρχουν τέσσερα άτομα από το παρελθόν του που θα μπορούσαν να ευθύνονται γι’ αυτό και είναι και τα τέσσερα ικανά να διαπράξουν τις πιο βίαιες και άγριες πράξεις.

Καθώς η αστυνομία επικεντρώνεται στον δράστη που ο Στράικ θεωρεί τον λιγότερο πιθανό, ο ίδιος και η Ρόμπιν αναλαμβάνουν την υπόθεση και μπαίνουν στους σκοτεινούς και διεστραμμένους κόσμους των τριών άλλων αντρών. Αλλά η βία συνεχίζεται και ο χρόνος είναι αδυσώπητος.

Η ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, το τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς με πρωταγωνιστές τον Κόρμοραν Στράικ και τη δυναμική νεαρή βοηθό του Ρόμπιν Έλακοτ, είναι ένα πανέξυπνο μυθιστόρημα μυστηρίου με απρόβλεπτες ανατροπές, αλλά ταυτόχρονα και η ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που συναντιούνται στον δρόμο της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής τους.

 Το φιλί του δράκου - Χρυσηίδα Δημουλίδου



Ημ. Έκδοσης : 24/11/2016
Σελίδες : 376
ISBN: 978-618-01-0961-0

Περίληψη


Σέρρες, παγωμένο ξημέρωμα 13ης Μαρτίου 1964. Μια δεκαεξάχρονη ετοιμόγεννη κοπέλα καταφθάνει ολομόναχη στο νοσοκομείο της πόλης με αιμορραγία. Λίγες ώρες μετά ξεψυχά, αφού πρώτα φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Τρεις μέρες αργότερα, το βρέφος εξαφανίζεται μυστηριωδώς από την αίθουσα τοκετών. Οι έρευνες της Χωροφυλακής παραμένουν άκαρπες και ο φάκελος της υπόθεσης μπαίνει στο Αρχείο. 

Τον Σεπτέμβριο του 1989 ο περίεργος στραγγαλισμός μιας νεαρής καθηγήτριας συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη. Ύστερα από δύο μήνες ερευνών κι ενώ ο δολοφόνος παραμένει άφαντος, μια νεαρή μάνα βρίσκεται δολοφονημένη ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. 

Ο αστυνόμος Στεργίου της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης παρατηρεί ότι τα δύο θύματα έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα, στις 13 Μαρτίου του 1964 στο Νοσοκομείο Σερρών. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Ο Στεργίου αντιλαμβάνεται ότι μόλις έχει μπει σε έναν σκοτεινό λαβύρινθο μιας περίεργης υπόθεσης, που ο μίτος της ξεκινά είκοσι πέντε χρόνια πριν. Ποιος έκλεψε εκείνο το μωρό και πού βρίσκεται τώρα; Γνωρίζει ότι η ζωή του κινδυνεύει; 

Ποιος και γιατί δολοφονεί γυναίκες που έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα στο ίδιο νοσοκομείο; Τι παιχνίδια παίχτηκαν και ποια συμφωνία με τον θάνατο, που ξύπνησε έναν δολοφόνο είκοσι πέντε χρόνια αργότερα;











 Έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά τα βιβλία; Αν ναι, ποιο και πως σας φάνηκε;

Αναστασία Περρου


Κοινοποιήστε το αρθρο σε φίλους σας!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου