Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Αφιερωμα: Αστυνομικά βιβλία ~ Εκδόσεις Μεταίχμιο


Εδώ θα βρείτε μερικά από τελευταία αστυνομικά βιβλια των εκδόσεων Μεταίχμιο.



Πέπλο σιωπής - Stuart Neville
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη 



ISBN: 978-618-03-0270-7
Σελίδες: 352
Ημερομηνία έκδοσης: 09/02/2017

Περίληψη



ΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Όταν η Ρία Καρλάιλ κληρονοµεί το σπίτι του αποξενωµένου αδελφού της µητέρας της, δεν είναι καθόλου προετοιµασµένη γι’ αυτό που πρόκειται να ανακαλύψει στο ερµητικά κλειστό πίσω υπνοδωµάτιο. Ένα δερµατόδετο βιβλίο τής τραβά την προσοχή. Το περιεχόµενό του θα τη σοκάρει: ένα γυναικείο νύχι, µια µπούκλα και µια λίστα θυµάτων δολοφονίας. 

ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Τροµοκρατηµένη η Ρία, απευθύνεται στο µοναδικό πρόσωπο που πιστεύει ότι µπορεί να τη βοηθήσει: τον παλιό της εραστή, τον επιθεωρητή Τζακ Λένον. Ο Λένον όµως αντιµετωπίζει µια από τις σοβαρότερες κρίσεις στη ζωή του: είναι σε διαθεσιµότητα και περιµένει να περάσει από πειθαρχικό γιατί σκότωσε σε αυτοάµυνα έναν συνάδελφό του. Η θέση του θα γίνει ακόµα δυσκολότερη καθώς η Ρία βρίσκεται δολοφονηµένη και το βιβλίο µε τα στοιχεία για τους φόνους εξαφανίζεται.

ΕΝΑΣ ∆ΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ∆ΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ
Ενώ η Αστυνοµία τον καταδιώκει ως ύποπτο για τον φόνο της Ρία, ο Λένον θα πρέπει να ξετυλίξει το κουβάρι των ένοχων µυστικών στο ηµερολόγιο του νεκρού και να φέρει στο φως µια συνωµοσία που έµενε θαµµένη εδώ και πολλές δεκαετίες.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
O Neville είναι ο βασιλιάς του ιρλανδικού νουάρ.
Guardian
Αυτό το συναρπαστικό θρίλερ είναι το καλύτερο έργο του Neville µέχρι σήµερα.
Sunday Mirror
Η αστυνοµική λογοτεχνία στα καλύτερά της.
Lee Child, συγγραφέας
Ο τύπος ξέρει να γράφει.
James Ellroy, συγγραφέας
Ένας σπουδαίος συγγραφέας στην καλύτερη στιγμή του.
Sunday Independent



Η σκοτεινή καρδιά της Βαρκελώνης - Alicia Giménez Bartlett
Μμετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου 


ISBN: 978-618-03-0816-7
Σελίδες: 392
Ημερομηνία έκδοσης: 26/01/2017 

Περίληψη

Βραβείο Καλύτερου Ξένου Μυθιστορήματος Μαύρης Λογοτεχνίας, Grinzane Cavour Noir 2006
Ένας άντρας βρίσκεται νεκρός σε ένα παγκάκι του πάρκου της Σιουδαδέλα, στη Βαρκελώνη. Κανένα στοιχείο πάνω του δεν είναι δυνατό να προσδιορίσει την ταυτότητά του. Οι ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους η επιθεωρήτριας Πέτρα Ντελικάδο και ο πιστός της βοηθός Φερμίν Γκαρθόν «δείχνουν» τις συμμορίες των σκίνχεντ: Αυτόπτης μάρτυρας τους είδε να ξυλοκοπούν ανελέητα το θύμα. Η ιατροδικαστίνα όμως διαφωνεί: Κανένας ξυλοδαρμός∙ το θύμα φέρει τραύμα από σφαίρα. Και αυτή είναι η αρχή του μυστηρίου...  
Η διασημότερη επιθεωρήτρια της Ισπανίας, Πέτρα Ντελικάδο, σε ένα διαφορετικό βιβλίο, μια αγωνιώδη περιήγηση στον σκοτεινό κόσμο των ανέργων, των αστέγων και των χωρίς χαρτιά μεταναστών, μας ξεναγεί σε έναν κόσμο όπου τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, κι ο φόβος βρίσκει τον δρόμο να τρυπώσει στην καρδιά.

∆εν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό για έναν φαν της νουάρ λογοτεχνίας από το να ανακαλύπτει ένα νέο πρωταγωνιστικό δίδυµο αστυνοµικών µε εκπληκτική χηµεία. Η Alicia Giménez Bartlett µάς προσφέρει ακριβώς αυτή την ικανοποίηση µε το βιβλίο της.
Philadelphia Inquirer


Η νυχτερίδα (Επετειακή έκδοση) - Jo Nesbo
Μετάφραση: Ε. Δ. Παπαγρηγοράκη 



ISBN: 978-618-03-0909-6
Σελίδες: 448
Ημερομηνία έκδοσης: 05/12/2016 


Περίληψη
30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε αποσπάται από τη Δίωξη Εγκλημάτων του Όσλο στο Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την έρευνα που διεξάγουν οι τοπικές αρχές για την εξιχνίαση ενός φόνου. Ο Χάρι μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του αλλά έχει ρητές οδηγίες να μην μπλέξει. Το θύμα είναι μια εικοσιτριάχρονη Νορβηγίδα που είναι διάσημη στην πατρίδα της. Φυσικά, ο Χάρι δεν μπορεί να μείνει απλός παρατηρητής και συνδέεται φιλικά με τον επιθεωρητή που είναι επικεφαλής της έρευνας καθώς και με έναν από τους μάρτυρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αναμεμειγμένος με την έρευνα. Οι τρεις αυτοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν πως η δολοφονία της κοπέλας είναι μόνο ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ανεξιχνίαστων φόνων. Έχουν λοιπόν να αντιμετωπίσουν έναν ψυχοπαθή που δρα σε όλη την Αυστραλία. Καθώς ο κλοιός αρχίζει να κλείνει γύρω από τον δράστη, ο Χάρι φοβάται ότι κανείς δεν είναι πια ασφαλής – ούτε καν αυτοί που ερευνούν την υπόθεση.

ΒΡΑΒΕΙΑ
Riverton Prize 1997: Καλύτερο Νορβηγικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς
Glass Key (Glasnyckeln) 1998: Καλύτερο Σκανδιναβικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα της Χρονιάς

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Τουρίστας στην Αυστραλία, ο Χάρι Χόλε ανατέμνει την κοινωνική και πολιτιστική πραγματικότητα και ξεδιπλώνει το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο.
Kirkus Reviews
Συναρπαστικό! Ένα εκπληκτικό άνοιγμα της σειράς.
Sunday Times
Μια καθηλωτική αστυνομική ιστορία με στοιχεία από τη μυθολογία των Αβοριγίνων. Ένα συγκλονιστικό ντεμπούτο που τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση στη Σκανδιναβία  (The Glass Key). Οι σελίδες κυλούν σαν νεράκι χάρη στους ζωντανούς χαρακτήρες, τις γλαφυρές περιγραφές, τις ιστορικές αναφορές και τους ρεαλιστικούς διαλόγους. Καθώς ο Χάρι βυθίζεται στο αλκοόλ ύστερα από έναν ακόμα φόνο, οι αναγνώστες νιώθουν ήδη το χανγκόβερ της επόμενης μέρας.
Berlingske Tidende
Είναι πραγματικά μοναδικό να παρακολουθείς έναν νεότερο και πιο ομιλητικό Χάρι. Ο Nesbo είναι εξαιρετικός συγγραφέας που ξέρει πώς χτίζεται μια ιστορία. Οδηγεί τους αναγνώστες του με ταχύτητα ενός τρένου του τρόμου σε μια λύση που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.
Scottish Express
Η πρώτη περιπέτεια του Χάρι Χόλε έχει επάξια θέση στο ράφι με τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.
The Daily Express
Από το πρώτο αυτό βιβλίο της σειράς Χάρι Χόλε ο Nesbo το βάζει σκοπό να διαλύσει όλα τα κλισέ του είδους καθιερώνοντας νέα μοτίβα κι αποδεικνύεται συγγραφέας με όραμα.
The Independent
Απόλυτο μαστ για τους φανατικούς του Χάρι Χόλε… Γνωρίζοντας την εξέλιξη του ήρωα στα επόμενα βιβλία της σειράς, αυτή η πρώτη περιπέτεια αποκτά μια χροιά τραγικής ειρωνείας που αυξάνει την ένταση και τη δύναμη της πλοκής.
Booklist
Επισκεφθείτε το site του συγγραφέα.

Μουσικές προτάσεις και επιλογές από τον Χάρι Χόλε.
Η λίστα βασίστηκε στην ομιλία του Τάκη Κρεμμυδιώτη στη βραδιά-αφιέρωμα στον Jo Nesbo (29/6) στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Η ιστορία της σειράς Χάρι Χόλε από τον Jo Nesbo.

 Η συχνότητα του θανάτου - Χίλντα Παπαδημητρίου


ISBN: 978-618-03-0756-6
Σελίδες: 416
Ημερομηνία έκδοσης: 05/12/2016

Περίληψη

Το φθινόπωρο του 2009, η λαμπερή βιτρίνα της Αθήνας έχει αρχίσει να σκοτεινιάζει, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να δουλεύουν με αφοσίωση, να ερωτεύονται με πάθος, να αγαπούν τη μουσική, να διασκεδάζουν και να... σκοτώνουν. Αυτό θα διαπιστώσει ο αστυνόμος Χάρης Νικολόπουλος όταν κληθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία μιας γυναίκας στις παρυφές της οδού Αθηνάς. Τα στοιχεία θα τον οδηγήσουν στην MP3, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη μουσική και τη διασκέδαση. Εκεί θα γνωρίσει τον μικρόκοσμο των ανεξάρτητων ροκ ραδιοφωνικών σταθμών, θα συγκρουστεί με παλιούς γνώριμους και ανθρώπους της νύχτας και θα συναντήσει μια γυναίκα, μοιραία κι επικίνδυνη, σαν ηρωίδα παλιομοδίτικου νουάρ. Κάθε τόσο, στα πόδια του θα μπλέκει ένας εκκεντρικός άστεγος, ο οποίος γνωρίζει πάντοτε περισσότερα απ’ όσα λέει. Ποια φαντάσματα του παρελθόντος καταδιώκουν αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους; Τι τους φοβίζει και γιατί κρατούν το στόμα τους κλειστό;
Στην καινούργια περιπέτειά του, ο Χάρης Νικολόπουλος και η αφοσιωμένη ομάδα των συνεργατών του θα εμπλακούν προσωπικά στην υπόθεση που καλούνται να διαλευκάνουν. Στην πορεία της εξιχνίασης, ο Χάρης θα αναζωπυρώσει παλιές έχθρες, θα διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις και θα δει τη ζωή του να παίρνει μια τελείως ανεξέλεγκτη τροπή.

 Ο τόπος των μυστικών - Tana French
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη 


ISBN: 978-618-03-0699-6
Σελίδες: 744
Ημερομηνία έκδοσης: 21/11/2016
Περίληψη

 Ο αστυνόμος Στίβεν Μόραν περίμενε καιρό να του δοθεί η ευκαιρία να περάσει το κατώφλι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου και η επιθυμία του γίνεται πραγματικότητα όταν ένα πρωί η δεκαεξάχρονη Χόλι Μακέι  τού φέρνει αυτή τη φωτογραφία. Τη βρήκε αναρτημένη στον Τόπο των Μυστικών, έναν πίνακα όπου τα κορίτσια του ιδιωτικού σχολείου Σεντ Κίλντα μπορούν να αναρτήσουν ανώνυμα τα μυστικά τους. Συνήθως πρόκειται για κουτσομπολιά και κακεντρεχή σχόλια, αλλά σήμερα κάποιος τον χρησιμοποίησε για να πυροδοτήσει εκ νέου την έρευνα για τη δολοφονία του όμορφου και δημοφιλούς Κρις Χάρπερ. Ο Στίβεν θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη σκληροτράχηλη αστυνόμο Αντουανέτ Κόνγουεϊ για να βρει τη λύση.
Όλα τα στοιχεία οδηγούν τους δύο ντετέκτιβ στην κλίκα της Χόλι και στην κλίκα των αντίζηλών τους καθώς και σε έναν περίπλοκο ιστό σχέσεων και μυστικών που δένουν όλα αυτά τα κορίτσια με τον νεκρό Κρις Χάρπερ. Σε κάθε τους βήμα η πίεση αυξάνεται. Ο κόσμος των έφηβων αυτών κοριτσιών θα αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι είχαν ποτέ φανταστεί οι δύο αστυνομικοί…

Απολύτως υπνωτιστικό… Η Tana French είναι απλούστατα καταπληκτική συγγραφέας.
Gillian Flynn, συγγραφέας

Η Tana French είναι η πιο ενδιαφέρουσα και η πλέον σημαντική συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας.
Washington Post

Αδίστακτες έφηβες που δεν μπορείς να τις εμπιστευτείς με τίποτα, ούτε στον δεύτερο ούτε στον τρίτο κύκλο ανακρίσεων… Η αλήθεια κρύβεται ανάμεσα στις λέξεις τους και τόσο οι αναγνώστες όσο και οι ντετέκτιβ πρέπει σταδιακά να καταφέρουν να την αποκρυπτογραφήσουν.
New York Times

Αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Ο Τόπος των Μυστικών είναι εθιστικότατος. Μην το χάσετε.
Associated Press

Ευφυές και ωμό τη μια, αθυρόστομο και σκληρό την άλλη, βαθύτατα τραγικό τελικά.
New York Times Book Review

 Θαμμένοι στη σιωπή - Tove Alsterdal
Μετάφραση: Λύο Καλοβυρνάς 


ISBN: 978-618-03-0245-5
Σελίδες: 512
Ημερομηνία έκδοσης: 21/11/2016

Περίληψη

Μια ιστορία για χαμένους παράδεισους, χαμένους έρωτες και χρόνια χαμένα στη σιωπή.
Η Κατρίνε έχει μια στρωμένη ζωή στο Λονδίνο ως ραδιοφωνική ανταποκρίτρια. Όλα όμως ανατρέπονται όταν χάνει τη δουλειά της λόγω περικοπών και αναγκάζεται να επιστρέψει στη Στοκχόλμη. Η επάνοδός της στην πατρίδα θα τη φέρει αντιμέτωπη με την τραγική κατάσταση της μητέρας της, η οποία πάσχει από προχωρημένη άνοια. Τακτοποιώντας τα πράγματα της μητέρας της, η Κατρίνε θα διαπιστώσει πως υπάρχουν πολλά που δεν γνώριζε για την οικογενειακή τους ζωή, μεταξύ των οποίων και ένα περιουσιακό στοιχείο: ένα σπίτι στο βορινό χωριό Κιβικάνγκας, κοντά στον ποταμό Τόρνε, όπου πρόσφατα ένας διάσημος σκιέρ δολοφονήθηκε με το ίδιο του το τσεκούρι.
Ανατρέχοντας στις σκοτεινότερες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας της Σοβιετικής Ένωσης, η Alsterdal ξετυλίγει το κουβάρι ενός νουάρ οικογενειακού χρονικού ξεκινώντας από το βόρειο άκρο της Σουηδίας, από τις όχθες του ποταμού Τόρνε…

Η Alsterdal ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Dan Brown και τον John Grisham. Είναι συγγραφέας πρώτης γραμμής. 
Borås Tidning (Σουηδία)

Ντυθείτε ζεστά και ξεκινήστε το ταξίδι που σας προτείνει το συναρπαστικό θρίλερ της Alsterdal.
Librairie Le Goût des Mots (Γαλλία)

Ένα σπουδαίο σκανδιναβικό θρίλερ που φωτίζει μια κρυφή πτυχή της σύγχρονης ιστορίας στο πλαίσιο μιας καθηλωτικής πλοκής.
Quatre Sans Quatre (Γαλλία)

Πώς η Ιστορία επηρεάζει το πεπρωμένο και την ταυτότητά μας: αυτό είναι το θέμα του βιβλίου της Alsterdal, η οποία στήνει ένα πρωτότυπο αλλά συναρπαστικό μυθιστόρημα με κινηματογραφικές χειμωνιάτικες σκηνές και ολοζώντανη γλώσσα.
Den Scriptor (Ολλανδία)


Ένα σπουδαίο ψυχολογικό δράμα, ένα σύγχρονο ιστορικό μυθιστόρημα, μια μελαγχολική ερωτική μπαλάντα, το Θαμμένοι στη σιωπή υπερβαίνει οποιαδήποτε κατάταξη και αξίζει να διαβαστεί από όσο το δυνατόν περισσότερους αναγνώστες.
bokcirklar.se (Σουηδία)


Ακόμα και τα άγρια σκυλιά - Ian Rankin
Μετάφραση: Νάντη Σακκά 

 

ISBN: 978-618-03-0246-2
Σελίδες: 512
Ημερομηνία έκδοσης: 10/11/2016

Περίληψη

 Με τα χέρια στις τσέπες, ο Ρέμπους γύρισε για να αντικρίσει τον Κάφερτι. Ήταν γέροι πια, παρόμοια κοψιά, παρόμοια καταγωγή. Εάν κάθονταν μαζί σε μια παμπ, μπορεί κάποιος τυχαίος παρατηρητής να τους περνούσε για φίλους που γνωρίζονταν από το σχολείο.
Το παρελθόν τους, όμως, έλεγε μια διαφορετική ιστορία.

Η αποστρατεία δεν ταιριάζει στον Τζον Ρέμπους. Δεν είναι φτιαγμένος για χόμπι και διακοπές. Η δουλειά του αστυνομικού κυλάει στις φλέβες του.
Έτσι, όταν η επιθεωρήτρια Σιβόν Κλαρκ ζητά τη βοήθειά του σε μια υπόθεση, δεν του παίρνει πολύ χρόνο να αποφασίσει.
Η Κλαρκ ερευνά τον θάνατο ενός μεγαλοδικηγόρου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μαζί με ένα απειλητικό σημείωμα. Στην άλλη πλευρά του Εδιμβούργου, ο Μπιγκ Τζερ Κάφερτι –η νέμεση του Ρέμπους από τα παλιά– έχει λάβει ένα πανομοιότυπο σημείωμα και μία σφαίρα μέσα από το τζάμι του παραθύρου του.
Τώρα, εξαρτάται από την Κλαρκ και τον Ρέμπους να ενώσουν τις κουκκίδες και να σταματήσουν τον δολοφόνο.
Στο μεταξύ, ο επιθεωρητής Μάλκολμ Φοξ ενώνει τις δυνάμεις του με μια μυστική ομάδα από τη Γλασκώβη που παρακολουθεί μια διαβόητη φαμίλια του υποκόσμου. Κάτι θέλουν και δεν θα σταματήσουν πουθενά μέχρι να το αποκτήσουν…
Ο Ian Rankin επαναφέρει τους σπουδαιότερους χαρακτήρες του σε μια ιστορία που διερευνά τις πιο σκοτεινές γωνιές των ενστίκτων και των επιθυμιών μας.

«Ωμό και σκληρό, το έργο ενός εξαιρετικού συγγραφέα».
Sunday Mirror  

«Ο Ράνκιν στήνει έξοχα την πλοκή του θρίλερ του, όπως πάντα… Ο Ρέμπους παραμένει ένας εξαιρετικά οικείος και μαγευτικός χαρακτήρας».
 Independent
  
Θάνατος στο Όσλο - Anne Holt
Μετάφραση: Δ. Παπαγρηγοράκης 


ISBN: 978-618-03-0228-8
Σελίδες: 504
Ημερομηνία έκδοσης: 10/11/2016

Περίληψη

Μπορεί στ’ αλήθεια να συμβεί αυτό; Μπορεί η πρόεδρος των ΗΠΑ να εξαφανιστεί;
Η Έλεν Μπάρκλεϊ εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα. Όταν λίγους μήνες αργότερα η Μπάρκλεϊ επιλέγει τη Νορβηγία για την πρώτη της επίσημη επίσκεψη, όλος ο κρατικός μηχανισμός της χώρας κινητοποιείται. Τότε συμβαίνει το αναπάντεχο: η πρόεδρος εξαφανίζεται από ένα κλειδωμένο και δρακόντεια φρουρούμενο δωμάτιο. Το FBI και η Νορβηγική Αστυνομία αναγκάζονται να συνεργαστούν, αν και πολύ απρόθυμα, σε αυτή την εξαιρετικά ασυνήθιστη υπόθεση.
Το ζευγάρι των ερευνητών Στούμπο και Βικ θα επιδοθεί σε μια κούρσα με τον χρόνο για να αποτρέψει μια κρίση εθνικής ασφάλειας της Νορβηγίας, ενώ στην πορεία θα ανακαλύψει ότι η Πρόεδρος έχει ένα μυστικό είκοσι χρόνων που μπορεί να τινάξει στον αέρα την πολιτική της καριέρα…

Θέλει κότσια για να γράψεις ένα μυθιστόρημα στο οποίο η αμερικανίδα πρόεδρος πέφτει θύμα απαγωγής στο Όσλο και μάλιστα στη διάρκεια της εθνικής γιορτής της Νορβηγίας. Η Anne Holt απέδειξε ότι διαθέτει αυτό το θάρρος με εξαιρετικά αποτελέσματα: πολυεπίπεδη πλοκή γεμάτη σασπένς.
NRK

Μια ακόμα τεράστια επιτυχία από μια πολύπειρη συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας. Αυτή τη φορά με διεθνές άρωμα. Η Holt είναι μια εναλλακτική παραμυθού, η οποία καταφέρνει να αφηγείται με εξαιρετικό στιλ καθηλωτικές ιστορίες με αναπάντεχες ανατροπές και ήρωες που διαθέτουν ψυχολογικό βάθος.
Aftenposten

Η Anne Holt είναι κορυφαία συγγραφέας θρίλερ.
Liza Marklund, συγγραφέας

Ζωντανή, ασυνήθιστη, πειστική πλοκή. Η Holt γράφει με μεγάλη μαεστρία γι’ αυτό συγκαταλέγεται στην ελίτ της σκανδιναβικής λογοτεχνίας.
Times

Η Holt αποκαλύπτει την αληθινή σκοτεινιά της Σκανδιναβίας.
Val MacDermid, συγγραφέας





 Έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά τα βιβλία; Αν ναι, ποιο και πως σας φάνηκε;

Αναστασία Περρου


Κοινοποιήστε το αρθρο σε φίλους σας!

















Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου