Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αφιερωμα: Αστυνομικά βιβλία ~ Εκδόσεις Διόπτρα

Εδώ θα βρείτε μερικά από τελευταία αστυνομικά βιβλια των εκδόσεων Διόπτρα.







Η λίμνη των λύκων - John Verdon
Μεταφραστής:Γεώργιος Μπαρουξής

ISBN: 978-960-605-157-9
Ημερομηνία έκδοσης: 23/11/2016
Αριθμός σελίδων:520

Περίληψη

Θα μπορούσε ένας εφιάλτης να χρησιμοποιηθεί ως φονικό όπλο;
Αυτό είναι το παράξενο ερώτημα που αντιμετωπίζει ο Ντέιβ Γκάρνεϊ στο νέο best seller του John Verdon. Ο κορυφαίος ντετέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καλείται να λύσει έναν ακατανόητο γρίφο: τέσσερα άτομα που ζουν σε διαφορετικά μέρη της χώρας, χωρίς φαινομενικά να τους συνδέει τίποτα μεταξύ τους, βλέπουν το ίδιο όνειρο – έναν τρομακτικό εφιάλτη με ένα ματωμένο στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου. Και οι τέσσερις βρίσκονται με κομμένες τις φλέβες –κάτι που δείχνει πως έχουν αυτοκτονήσει– και το όπλο που έχουν χρησιμοποιήσει όλοι τους είναι ένα στιλέτο με λαβή σε σχήμα κεφαλιού λύκου.
Οι υποψίες της αστυνομίας εστιάζουν αμέσως στον Ρίτσαρντ Χάμοντ, έναν αμφιλεγόμενο ψυχολόγο που κάνει συνεδρίες υπνοθεραπείας στο Σαλέ Γουλφ Λέικ, ένα παμπάλαιο, τρομακτικό πανδοχείο στα βουνά Αντιρόντακ – το μέρος όπου τα τέσσερα θύματα είχαν επισκεφθεί τον Χάμοντ λίγο πριν πεθάνουν.
Προβληματισμένος από τα παράξενα κενά της επίσημης εξήγησης, ο Γκάρνεϊ αποφασίζει να κάνει τη δική του έρευνα – κάτι που τον βάζει στο στόχαστρο όχι μόνο ενός ψυχρού δολοφόνου και της τοπικής αστυνομίας, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών. Οι εχθροί του Γκάρνεϊ, ανελέητοι σαν τη χιονοθύελλα που τον έχει αποκλείσει στο ανατριχιαστικό περιβάλλον της Λίμνης των Λύκων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον κρατήσουν μακριά από την αλήθεια, φτάνοντας στο σημείο να βυθίσουν στην παράνοια την αγαπημένη του γυναίκα, τη Μάντλιν.
Με τα ψυχικά του αποθέματα εξαντλημένα, ο Γκάρνεϊ είναι τώρα αναγκασμένος να ριχτεί σε μια θανάσιμη μάχη ενάντια στον πιο τρομακτικό αντίπαλο που έχει ποτέ αντιμετωπίσει.
Η Λίμνη των Λύκων είναι το νέο συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας του Verdon που οι New York Times έχουν χαρακτηρίσει αριστοτέχνη, και εξιστορεί τις περιπέτειες του Ντέιβ Γκάρνεϊ που οι κριτικοί έχουν παρομοιάσει με τον Σέρλοκ Χολμς.


Το ρέκβιεμ του Σαββάτου - Nicci French
Μεταφραστής: Ουρανία Τουτουντζή
 
ISBN:978-960-605-161-6
Ημερομηνία έκδοσης:23/11/2016
Αριθμός σελίδων:472

Περίληψη

Πριν από δεκατρία χρόνια, η δεκαοκτάχρονη τότε Χάνα Ντόχερτι συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της οικογένειάς της. Η αστυνομία θεώρησε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ξεκάθαρη και η Χάνα εγκλείστηκε έκτοτε σε ένα ψυχιατρείο υψίστης ασφαλείας.
Όταν ζητήθηκε από την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν να συναντήσει τη Χάνα και να δώσει τη δική της εκτίμηση για την περίπτωσή της, εκείνη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τρομακτική πραγματικότητα. Η Χάνα είναι τώρα πια μια τραγική μορφή, πρόωρα γερασμένη. Και η Φρίντα στοιχειώνεται από την υποψία πως η Χάνα είναι κι αυτή θύμα, όπως ακριβώς η υπόλοιπη οικογένειά της – πως κάτι δεν πήγε καλά στην αστυνομική έρευνα πριν από τόσα χρόνια.
Μην μπορώντας να αποσπάσει τη σκέψη της από την υπόθεση της Χάνα, η Φρίντα πιστεύει πως κάποιος κρύβει καλά την αλήθεια. Κάποιος ο οποίος είναι ικανός να φτάσει ως τα άκρα προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του...
Το Ρέκβιεμ του Σαββάτου είναι το έκτο, καθηλωτικό και εθιστικό μυθιστόρημα της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν ενώ η υπογραφή Nicci French αποτελεί πια εγγύηση.
 
Η τζαζ του δολοφόνου - Ray Celestin
Μεταφραστής:Μαρία Τραϊκόγλου
 
ISBN:978-960-605-119-7
Ημερομηνία έκδοσης:09/11/2016
Αριθμός σελίδων:528
 
Περίληψη 
 
Στις 12:15 το βράδυ της επόμενης Τρίτης, σκοπεύω να περάσω πάνω από τη Νέα Ορλεάνη. Όντας απέραντα σπλαχνικός, θα κάνω σε εσάς τους ανθρώπους μία μικρή πρόταση:
Έχω μεγάλη αδυναμία στη μουσική τζαζ.
Ορκίζομαι σε όλους τους διαβόλους του Κάτω Κόσμου πως θα χαρίσω τη ζωή σε όλους εκείνους, στα σπίτια των οποίων θα ξεφαντώνει μία ορχήστρα τζαζ την ώρα που μόλις ανέφερα.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ορισμένοι από εσάς, που δεν θα ακούνε τζαζ το βράδυ της Τρίτης, θα νιώσουν πάνω τους βαρύ τον πέλεκυ.

Εμπνευσμένο από μία αληθινή ιστορία, το βιβλίο Η τζαζ του δολοφόνου, με φόντο μία μαγευτική Νέα Ορλεάνη που πλημμυρίζει από τζαζ και γίνεται έρμαιο στα χέρια των συμμοριών, είναι ένα φιλόδοξο, συναρπαστικό μυθιστόρημα αγωνίας.

Ένα γοητευτικό πορτρέτο μιας ζωντανής και αιθέριας πόλης. Απλά καθηλωτικό.
The Guardian
 

Πουθενά να κρυφτείς - Chevy Stevens
Μεταφραστής:Βιολέττα Ζεύκη
ISBN: 978-960-605-159-3
Ημερομηνία έκδοσης: 09/11/2016
Αριθμός σελίδων: 456
 
 Περίληψη

Η Chevy Stevens επιστρέφει με το πιο δυνατό και συγκινητικό της βιβλίο — μια ιστορία επιβίωσης και εκδίκησης.
Η ζωή δεν ήταν ποτέ εύκολη για τις τρεις αδερφές Κάμπελ. Η Τζες, η Κόρτνεϊ και η Ντάνι ζουν σε ένα απομονωμένο ράντσο στον δυτικό Καναδά, όπου δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν να αποφύγουν τις γροθιές του πατέρα τους. Μια νύχτα τα πράγματα ξεφεύγουν έπειτα από έναν καβγά? έτσι οι αδερφές είναι αναγκασμένες να το σκάσουν, για να καταλήξουν όμως σε έναν ακόμα χειρότερο εφιάλτη, όταν το φορτηγάκι τους ακινητοποιείται λόγω βλάβης σε μια μικρή πόλη. Ύστερα από μια τυχαία συνάντηση με τα λάθος πρόσωπα εμπλέκονται σε μια τρομακτική, απελπιστική κατάσταση.
Δεκαοχτώ χρόνια αργότερα προσπαθούν ακόμα να ξεχάσουν όσα είχαν συμβεί εκείνο το καλοκαίρι, όταν χάνονται τα ίχνη της μιας αδερφής? έτσι, θέλοντας και μη, οι δύο αδερφές επιστρέφουν στα παλιά γνώριμα μέρη και, αναπόφευκτα, αναμοχλεύουν το παρελθόν τους.
Αυτή τη φορά δεν υπάρχει οδός διαφυγής.
Το Πουθενά να κρυφτείς είναι ένα αστυνομικό θρίλερ αλλά ταυτόχρονα και μια βαθιά εξερεύνηση των αδελφικών δεσμών.


Αν σε πιάσω, καίγεσαι - M. J. Arlidge
Μεταφραστής: Σοφία Τάπα

ISBN:978-960-605-143-2
Ημερομηνία έκδοσης:26/10/2016
Αριθμός σελίδων:472
 
Περίληψη

ΤΡΕΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΜΕΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΝΥΧΤΑ.

Και δεν πρόκειται απλώς για μια τραγική σύμπτωση.
Για την επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις αυτές οι πυρκαγιές σηματοδοτούν την εμφάνιση ενός σατανικού δράστη που
όμοιό του δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά στη ζωή της.
Δεν πρόκειται για έναν πυρομανή που αναζητά αρρωστημένες συγκινήσεις, αλλά για κάτι πολύ πιο ανατριχιαστικό:
για μια σειρά προσεκτικά εκτελεσμένων δολοφονιών.
Γιατί, όμως, έγιναν στόχος τα συγκεκριμένα θύματα;
Ποιο είναι το κίνητρο του δολοφόνου;
Και ποιος θα είναι ο επόμενος στη σειρά;
Η πόλη όλη μυρίζει μπαρούτι. Ο φόβος, ο τρόμος και η καχυποψία έχουν απλωθεί παντού. Κι αρκεί μια σπίθα μόνο για να καταστρέψει τα πάντα…

«Ανατριχιαστικό μέχρι το κόκαλο»
Daily Mail
 
 
Βαθύ σκοτάδι - V. M. Giambanco
Μεταφραστής: Γεώργιος Δακόπουλος
 
ISBN: 978-960-605-121-0
Ημερομηνία έκδοσης:12/10/2016
Αριθμός σελίδων:496
 
Περίληψη

Στο δάσος του ποταμού Χόου ανακαλύπτεται θαμμένο ένα παιδί και μια ξεχασμένη υπόθεση έρχεται στην επιφάνεια.
Η επιθεωρητής Μάντισον ορκίζεται να τη διαλευκάνει, ακόμη κι αν αποδειχτεί ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που έχει κάνει στη ζωή της…
Ο πετυχημένος δικηγόρος Νέιθαν Κουίν είχε ζήσει προσωπικά τη φρικτή απαγωγή που είχε καταλήξει πριν από χρόνια στην εξαφάνιση του μικρού του αδελφού. Τώρα που ανακαλύφθηκαν τα λείψανά του, αποφασίζει να προσφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στους δολοφόνους.
Όμως οι δολοφόνοι συνδέονται με μια σειρά αδιανόητων εγκλημάτων και προκειμένου να σβήσουν όλα τα ίχνη, θα βυθίσουν το Σιάτλ σε έναν νέο κύκλο βίας.
Καθώς η Μάντισον τυλίγεται στο σκοτάδι της υπόθεσης του ποταμού Χόου, θα ανακαλύψει ότι οι προσωπικοί της δαίμονες ανασαίνουν δίπλα της και παραμονεύουν στις σκιές.
Και το παραμικρό λανθασμένο βήμα μπορεί να οδηγήσει από τη δικαιοσύνη και την κάθαρση στην ατίμωση και τον θάνατο.

Έγκλημα στα φιόρδ - Lien Jorn Horst
Μεταφραστής:Δέσποινα Παπαγρηγοράκη
 
ISBN:978-960-605-141-8
Ημερομηνία έκδοσης:12/10/2016
Αριθμός σελίδων:408

Περίληψη

Η καταχνιά του φθινοπώρου έχει τυλίξει το παραθαλάσσιο θέρετρο. Ο Ούβε Μπάκερου προσβλέπει σε ένα ήρεμο Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του, πριν το κλείσει για τον χειμώνα. Όταν όμως φτάνει εκεί, αντικρίζει ένα χάος – το σπίτι του είναι λεηλατημένο από διαρρήκτες. Και αυτό είναι το μικρότερο κακό: στο γειτονικό εξοχικό, ένας άνθρωπος έχει κακοποιηθεί έως θανάτου…
Ο αστυνομικός επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν έχει δει αποτρόπαιους φόνους στο παρελθόν, όμως η φρίκη που αντικρίζει στο Στάβεν αυτό το φθινόπωρο είναι κάτι εντελώς καινούριο ακόμη και για αυτόν. Και η υπόθεση που θα κληθεί να λύσει θα γίνεται ολοένα και πιο σύνθετη, δυσνόητη και γεμάτη βία.
Την ίδια στιγμή, από τον ουρανό πέφτουν συνέχεια ψόφια πουλιά στις ακτές της Νορβηγίας και στα δέντρα – σημάδι για τον σκληρό επερχόμενο χειμώνα ή μήπως για κάτι άλλο;

Ο Jorn Lier Horst τιμηθηκε με ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ PETRONA το 2016 για Το Καλύτερο Αστυνομικό Μυθιστόρημα,
ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ νορβηγών ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΤΟ 2011 και ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ RIVERTON ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟ GLASSNoKKELEN ΤΟ 2012.

«Ένα πρώτης τάξεως θρίλερ».
Εφημερίδα VG
«Κλασικό αστυνομικό θρίλερ από έναν συγγραφέα που είναι ειδικός.
Συστήνω σε όσους αγαπούν τα αστυνομικά μυθιστορήματα
να αφιερώσουν χρόνο στα έργα του Jorn Lier Horst.
Αρχίζοντας με το Έγκλημα στα φιόρδ».

Εφημερίδα Dagbladet


Έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά τα βιβλία; Αν ναι, ποιο και πως σας φάνηκε;

Αναστασία Περρου


Κοινοποιήστε το αρθρο σε φίλους σας!

















Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου