Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Αφιερωμα: Αστυνομικά βιβλία ~ Εκδόσεις Κέδρος




Εδώ θα βρείτε κάποια από τελευταία αστυνομικά βιβλια από τις εκδόσεις Κέδρος.




Ο νεκρός δολοφονήθηκε - Ρίτσου Ερη



Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 978-960-04-4751-4
ΣΕΛ.: 184

Περίληψη

Το πτώμα ενός άντρα με το πρόσωπο και τα χέρια καταφαγωμένα από τσακάλια βρίσκεται σε δύσβατη δασική περιοχή ενός νησιού.
Στη μια του τσέπη ένα σημείωμα: ΕΤΣΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Στην άλλη ένα τυπωμένο μέιλ: «Αν δεν έρθεις να με δεις, θα σκοτωθώ». Στο στέρνο του χαραγμένος ένας αγκυλωτός σταυρός.
Ποιος είναι αυτός ο άντρας; Πώς βρέθηκε εκεί; Ποια ήταν η αιτία του θανάτου του και ποια τα κίνητρα του δράστη; Προσωπικά ή πολιτικά; Όλα τα σενάρια μοιάζουν εξίσου πιθανά. Τα ερωτήματα είναι πολλά για τις τοπικές αρχές, που δεν είναι συνηθισμένες να αντιμετωπίζουν τέτοιες υποθέσεις στο μάλλον ήσυχο νησί.
Στον απόηχο των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, στην καρδιά της κρίσης, η νεαρή αστυνομικός Μαρία Γεωργίου, που κατάγεται από το νησί, θα επιστρέψει εκεί με μετάθεση από την Αθήνα και θα αναλάβει να βοηθήσει τις αρχές να λύσουν το μυστήριο. Ένα μυστήριο που περιπλέκεται όσο προχωρούν οι έρευνες…


 Τρια μαύρα νούφαρα - Μπίσι Μισελ

Μετάφραση: Γούλα, Κατερίνα


Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 978-960-04-4764-4
ΣΕΛ.: 488

Περίληψη
 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ 5403
ΕΝΑΣ ΦΟΝΟΣ
ΕΝΑ ΧΑΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ
ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
Σ’ ένα χωριό ζούσαν τρεις γυναίκες. Η πρώτη ήταν κακιά, η δεύτερη ήταν ψεύτρα, η τρίτη ήταν εγωίστρια. Κι όμως, είχαν ένα κοινό σημείο, κάτι σαν μυστικό…
Όλα είναι μια ψευδαίσθηση, ιδίως όταν ένα παιχνίδι αντικατοπτρισμών πολλαπλασιάζει τις ενδείξεις και περιπλέκει τα στοιχεία.
Ωστόσο οι φόνοι που ταράζουν την ηρεμία του Ζιβερνί, αγαπημένου τόπου του ζωγράφου Κλοντ Μονέ, είναι απολύτως αληθινοί.
Στο επίκεντρο της ιστορίας, τρεις γυναίκες: ένα κοριτσάκι έντεκα χρονών με ταλέντο στη ζωγραφική, μια ιδιαίτερα γοητευτική νεαρή δασκάλα και μια ηλικιωμένη με μάτια κουκουβάγιας, που παρακολουθεί τα πάντα. Και ένα θανάσιμο πάθος.
Με φόντο φήμες για πίνακες χαμένους ή κλεμμένους, μεταξύ των οποίων και οι περίφημες Μαύρες νυμφαίες του Μονέ, θολές εικόνες δημιουργούνται καθώς μπερδεύεται το παρελθόν με το παρόν.
Ένα εντυπωσιακό αστυνομικό μυθιστόρημα που κάθε του πρόσωπο αποτελεί ένα δυσεπίλυτο αίνιγμα.
Τα Τρία μαύρα νούφαρα έχουν τιμηθεί με πέντε λογοτεχνικά βραβεία, ενώ μεταφράζονται ήδη σε άλλες δώδεκα χώρες.



Το χέρι του Θεού - Φιλιπ Κερ
Μετάφραση: Μαραγκός, Γιώργος


Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 978-960-04-4720-0
ΣΕΛ.: 432

Περίληψη
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΤ ΜΑΝΣΟΝ
Η Λόντον Σίτι ετοιμάζεται να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η θερμοκρασία είναι υψηλή, η ατμόσφαιρα τεταμένη. Καθώς η Ελλάδα φλέγεται, ο προπονητής Σκοτ Μάνσον είναι αναγκασμένος να τραβήξει τα λουριά στους παίχτες της ομάδας του. Οι εντολές του σαφείς: απαγορεύεται το ποτό, το ξενύχτι και η επαφή με γυναίκες. Η ομάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει συγκεντρωμένη, να παίξει καλά στο ματς του Πειραιά και να γυρίσει στο Λονδίνο ανανεωμένη προκειμένου να ετοιμαστεί για τον κρίσιμο επόμενο αγώνα στην έδρα της, το Σιλβερτάουν Ντοκ.

Το πλάνο όμως του Σκοτ Μάνσον δεν θα μπορούσε να προβλέψει ένα μοιραίο γεγονός. Όταν το αστέρι της Σίτι καταρρέει στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι θεατές κι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων παθαίνουν σοκ. Άραγε ο παίχτης πέθανε από καρδιακή προσβολή; Ή μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο και ο θάνατος θα πρέπει να αποδοθεί σε σκευωρία; Καθώς οι ελληνικές αρχές ξεκινούν έρευνα για δολοφονία, ο Σκοτ Μάνσον καλείται να λύσει το μυστήριο, να ανακαλύψει γρήγορα την αλήθεια και να επαναφέρει την ομάδα στους κανονικούς της ρυθμούς.
«Ένα απολαυστικό ποδοσφαιρικό μυστήριο...»
The Times«Γράφει... και σκοράρει».
Mail on Sunday


Μαύρα Ρόδα -  Jane Thynne
Μετάφραση: Χρυσόπουλος, Φίλιππος

Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 978-960-04-4721-7
ΣΕΛ.: 536

Περίληψη
 
Βερολίνο, 1933. Ο Χίτλερ ανεβαίνει στην εξουσία και οι ναζί αρχίζουν το φρικιαστικό έργο τους. Ο πόλεμος είναι προ των πυλών.
Η νεαρή Βρετανίδα ηθοποιός Κλάρα Βάιν εγκαταλείπει την πατρίδα της προκειμένου να κάνει κινηματογραφική καριέρα στα περιβόητα στούντιο Ufa του Βερολίνου. Αρχικά δεν αντιλαμβάνεται τον εφιάλτη που πλησιάζει.
Δύο σημαντικές όμως γνωριμίες που θα κάνει στην πρωτεύουσα της νέας Γερμανίας που απεργάζονται οι ναζί θα της αλλάξουν τη ζωή. Η πρώτη είναι η Μάγκντα Γκέμπελς, σύζυγος του υπουργού Προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ, η οποία την εισάγει σε έναν κύκλο που αποτελείται από συζύγους αξιωματούχων των ναζί. Ο δεύτερος σημαντικός άνθρωπος που θα γνωρίσει είναι ο Λίο Κουίν, ένας Βρετανός που εργάζεται στο Γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων της βρετανικής πρεσβείας. Ο Λίο θέλει να χρησιμοποιήσει την Κλάρα προκειμένου να συλλέξει από πρώτο χέρι πληροφορίες σχετικά με την ελίτ των ναζί, στην πορεία όμως ερωτεύεται παράφορα την όμορφη ηθοποιό.
Όταν η Μάγκντα Γκέμπελς αποκαλύπτει στην Κλάρα ένα ανείπωτο μυστικό και της αναθέτει να φέρει εις πέρας μια επικίνδυνη αποστολή, η Κλάρα καταλαβαίνει τους κινδύνους που την απειλούν και καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη και στο καθήκον.
Ένα συναρπαστικό νουάρ μυθιστόρημα με φόντο το Βερολίνο του 1933.

Ξαφνικός Θάνατος - Φιλιπ Κερ
Μετάφραση: Μαραγκός, Γιώργος

Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 978-960-04-4694-4
ΣΕΛ.: 432

Περίληψη
 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΤ ΜΑΝΣΟΝ
Όλοι ξέρουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.
Αυτή τη φορά όμως πρόκειται για φόνο.
Ο Σκοτ Μάνσον, ο ήρωας της νέας σειράς μυθιστορημάτων του Φίλιπ Κερ, είναι βοηθός προπονητή στην ποδοσφαιρική ομάδα Λόντον Σίτι.
Είναι επίσης ο άνθρωπος που φροντίζει τα πάντα: κατευθύνει τους παίχτες στην προπόνηση και εντοπίζει εγκαίρως τα προβλήματά τους, κρατάει τις συζύγους τους σε απόσταση και έχει τους δημοσιογράφους στο τσεπάκι του. Οι παίχτες τον λατρεύουν, τα αφεντικά τον εμπιστεύονται. Όταν ο προπονητής της Λόντον Σίτι δολοφονείται στην έδρα της αγαπημένης του ομάδας, στο Σιλβερτάουν Ντοκ, ο Σκοτ Μάνσον θα μεταμορφωθεί σε ντετέκτιβ και θα αναλάβει να εντοπίσει τον δολοφόνο πριν ξαναχτυπήσει.
Το πρώτο μυθιστόρημα μιας συναρπαστικής νέας σειράς από τον διάσημο συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών ξεδιπλώνεται με φόντο τον λαμπερό και διεφθαρμένο ποδοσφαιρικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ.
«Ο Κερ είναι σπάνια ιδιοφυΐα».
Daily Mirror
«Γράφει... και σκοράρει».
Mail on Sunday


Έχετε διαβάσει κάποιο από αυτά τα βιβλία; Αν ναι, ποιο και πως σας φάνηκε;

Αναστασία Περρου


Κοινοποιήστε το αρθρο σε φίλους σας!
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου