Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Άποψη: Το μικρό Παριζιάνικο βιβλιοπωλείο - Nina George

 H παρακάτω άποψη αναρτήθηκε στην ομάδα μας από τον Πέτρο Χατζησωτηρίου


Διαβάστε αυτό. Τρεις σελίδες κάθε πρωί πριν από το πρωινό, ξαπλωμένος. Φροντίστε να είναι το πρώτο σας μέλημα κάθε μέρα. Σε λίγες εβδομάδες δεν θα αισθάνεστε τόσο άσχημα-δεν θα σκέφτεστε πλέον ότι μπλοκάρατε επειδή πρέπει να εξιλεωθείτε για την επιτυχία σας."


Ο κύριος Περντί είναι λογοτεχνικός Φαρμακοποιός. Στο πλωτό του βιβλιοπωλείο κάνει διαγνώσεις, πάντα επιτυχημένες κατά έναν περίεργο τρόπο, και "συνταγογραφεί" βιβλία κατάλληλα για τη θεραπεία του συναισθηματικού προβλήματος του κάθε πελάτη του. Τα συστήνει πάντα με συγκεκριμένες οδηγίες "λήψης" και ενίοτε αναφέρει και τις πιθανές παρενέργειες !

Σιγά-σιγά η φήμη του εξαπλώνεται στο Παρίσι όπου ζει, οι δουλειές του απογειώνονται, αλλά μια προσωπική του υπόθεση που δεν είχε το κουράγιο να ολοκληρώσει πριν από 21 χρόνια θα τον αναγκάσει να λύσει κάβους και να διαπλεύσει σχεδόν όλη τη Γαλλία μέσω ποταμών και καναλιών με το πλωτό του βιβλιοπωλείο, εντελώς ξαφνικά χωρίς καμία προετοιμασία και εφόδια. Μόνη του παρέα ένας νεαρός συγγραφέας που μετά το πρώτο και μοναδικό πολύ επιτυχημένο βιβλίο του, έχει χάσει την έμπνευσή του και έχει πηδήξει πάνω στο πλοίο που ήδη απομακρυνόταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό όλα του τα υπάρχοντα (τσαντάκια, λεφτά, κάρτες, τηλέφωνο).

Πρόκειται για μια πολύ τρυφερή ιστορία, καθόλου βαρετή, ή γεμάτη κλισέ. Γύρω από την ιστορία αυτή ξεδιπλώνεται μια ενδιαφέρουσα πλοκή που κυλάει ευχάριστα αναγνωστικά και κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως το τέλος.

"Η ανάγνωση-ένα ατελείωτο ταξίδι΄ ένα μακρύ , πραγματικά αέναο ταξίδι που σε ηρεμεί, σε κάνει πιο τρυφερό και πιο ευγενικό."

Το ταξίδι όμως με το "λογοτεχνικό βιβλιοπωλείο" της Γκεόργκε είναι πραγματικό βάλσαμο για την ψυχή. Το νιώθεις να κυλάει μέσα σου. Είναι αίσθηση μοναδική, πρωτόγνωρη που μόνο αν τη ζήσεις μπορείς να την καταλάβεις. Δεν υπάρχουν ανατροπές κι ανούσιες εκπλήξεις. Δεν τις χρειάζεται. Η εξέλιξη είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 33 γλώσσες, έγινε διεθνές best seller και συνεχίζει να διαβάζεται μανιωδώς, λόγω της αισιοδοξίας που αποπνέει, λόγω της θεραπευτικής επίδρασής του πάνω στον αναγνώστη.

Το βιβλίο καταλήγει με άφθονες συνταγές γαστριμαργίας, αλλά κυρίως με συνταγές για θεραπεία συγκεκριμένων συναισθηματικών καταστάσεων από τον κύριο Περντί. Τα περισσότερα θεραπευτικά βιβλία ήδη κυκλοφορούν μεταφρασμένα στην Ελλάδα. Συνεπώς αξίζει να διαβαστεί ίσως και μόνο για να μάθουμε πώς πρέπει να πορευτούμε αναγνωστικά στο εξής. Όσοι αγαπούν το διάβασμα δεν είναι δυνατόν να στερηθούν αυτή την εμπειρία που υπόσχεται "Το μικρό Παριζιάνικο βιβλιοπωλείο". Ένα βιβλίο για τα βιβλία, τη δύναμη και τη θεραπευτική τους αξία.
 
 5/5


_______

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου