Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Νέος διαγωνισμός με δώρο ένα αντίτυπο για το βιβλίο «Οι κόρες της Μεσσήνης» και για το βιβλίο «Η επιστροφή» από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Το Bookaholic Thoughts (Βιβλιοψίθυροι) σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Κέδρος προσφέρουν ένα αντίτυπο του βιβλίου «Οι κόρες της Μεσσήνης» και ένα αντίτυπο του βιβλίου «Η επιστροφή».

Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό και να τα διεκδικήσετε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

📍Like στην ανάρτηση του διαγωνισμού στην ομάδα μας (όπου θα πρέπει να είστε μέλη), Like στην σελίδα μας Bookaholic Thoughts καθώς και στην σελίδα του Εκδοτικού οίκου Κέδρος.


📍 Σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του διαγωνισμού όπου θα αναφέρετε ποιο από τα δύο βιβλία επιθυμείτε να κερδίσετε.

[☑️ Προαιρετικά κάνετε Tag φίλους σας και αν δεν είναι μέλη της ομάδας κάνετε προσθήκη☑️]


📍Share (δημόσια) την ανάρτηση του διαγωνισμού.



Ο διαγωνισμός αρχίζει από σήμερα Κυριακή 29/9 και λήγει την Κυριακή 20/10.


Καλή επιτυχία σε ολους! 🙂🎁📦🎆🎇


Συγγραφέας: RAINEY-SMITH, MAGGIE
Έτος έκδοσης: 2019
ISBN: 978-960-04-4931-0
ΣΕΛ.: 296
Τίτλος πρωτοτύπου: Daughters of Messene
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Μετάφραση: Καλλίθρακα-Μοσχοχωρίτου, Μαρία


|Περιγραφή-Περίληψη|

«Οι κόρες της Μεσσήνης»


Η Άρτεμη έχει το όνομα της αρχαίας θεάς, αλλά δυσκολεύεται να συμπεριφερθεί αντάξια. Συνήθως αποφεύγει να αντιμετωπίσει ό,τι τη δυσκολεύει, και το σκάει. Αυτή τη φορά φεύγει μακριά από τον παντρεμένο άντρα με τον οποίο έχει σχέση κι από τους Έλληνες της Νέας Ζηλανδίας, που έχουν άποψη για όλα, και τρέχει στην αγκαλιά της οικογένειάς της στην Πελοπόννησο, που επισκέπτεται για πρώτη φορά. Παίρνει μαζί της τις στάχτες της μητέρας της και ένα iPod με ηχογραφήσεις. Ακούγοντάς τες μαθαίνει σταδιακά τι συνέβη στη γιαγιά της κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.
Η συγγραφέας ξετυλίγει την ιστορία των γυναικών μιας οικογένειας. Εκείνων που παρέμειναν στη διχασμένη Ελλάδα, της μητέρας της Άρτεμης, που – μαζί με πολλές άλλες νέες γυναίκες – έφτασε στις αρχές του 1960 στην άλλη άκρη του κόσμου για να ξεφύγει απ’ όσα είχε δει, και της Άρτεμης, που έρχεται στην Ελλάδα χωρίς να ξέρει τι ακριβώς ψάχνει.


«Οι κόρες της Μεσσήνης είναι ένα ποίημα για την αγάπη, αφιερωμένο σε έναν τόπο και στους ανθρώπους του, στους ισχυρούς δεσμούς αίματος και στην κληρονομιά που μας αφήνουν οι δεσμοί αυτοί. Η αφήγηση είναι συγκινητική και ζωντανή, η πλοκή ξεδιπλώνεται δεξιοτεχνικά και οι ηρωίδες του μυθιστορήματος είναι δυναμικές, μεγαλόψυχες και σκληρές».

Vana Manasiadis



Συγγραφέας: ΝΙΚΟΛΑΚΗ-ΚΑΛΑΜΑΡΗ, ΕΙΡΗΝΗ
Έτος έκδοσης: 2019
ISBN: 978-960-04-5000-2
ΣΕΛ.: 512



«Η επιστροφή»

Μικρά Ασία, 1914.
Στα παραδεισένια Αλάτσατα η οικογένεια του Στρατή Γιαννίδη, βυθισμένη στη γλυκιά γαλήνη της καθημερινότητας, απολαμβάνει τις χαρές της ζωής. Σύντομα η μοίρα της θα αλλάξει. Χτυπημένοι από τα γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, η Κατερνώ, ο Στρατής, η Χρυσή, η Αννέτα, ο Λάμπρος και ο Νικήτας θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα και θα γίνουν μάρτυρες της ανθρώπινης θηριωδίας.
«[...] Mέσω ενός οικογενειακού ιστορικού κατορθώνετε να περιγράψετε την τραγωδία ενός λαού. Από το δράμα της Σμύρνης και του ξεριζωμού, στο νέο ριζωμό, που, μόλις πρόλαβε να ανθοβολήσει, ήλθε νέο δρολάπι: ο πόλεμος 1940-41. Συγκλονιστική η περιγραφή των μαχών κατά την Εαρινή Επίθεση (9/3/41) και της ολικής διαλύσεως στρατού και κράτους. Και νέα φυγή προς τη Μέση Ανατολή. Το φάσμα της πείνας. Απελευθέρωση: μεγαλειώδης περιγραφή. Μαύρα σύννεφα! Καινούργιο δρολάπι! Κάποια μορφή μένει σαν την κουφαλιασμένη ελιά. Δεν προσδοκά κάτι νέο. Τρέφεται με αναμνήσεις: “ Ένα ηλιόλουστο απομεσήμερο μιας Μεγάλης Πέμπτης, στην κουζίνα του σπιτιού της στα Αλάτσατα”. Στα Αλάτσατα που δεν υπάρχουν πια...»
Φεβρουάριος 2018
Σαράντος Ι. Καργάκος



© Bookaholic Thoughts (Βιβλιοψίθυροι)
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου