Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Κριτική του βιβλίου «Ένωση Παντοτινή», της Tessa Dare, απο τις Εκδόσεις Elxis.

          

                    

Δύο ζωές παράλληλες, μια κοινή μοίρα δημιουργούν μια ένωση παντοτινή.

Η Κέιτ, μια καθηγήτρια Μουσικής στην μικρή πόλη Σπίντλ Κόουβ, ύστερα από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες να μάθει το γένος της, βρίσκει διέξοδο στις παρτιτούρες της, και σφαλίζει στο κουτί της λησμονιάς, όλα τα αναπάντητα ερωτήματα για την παιδική της ηλικία και τις ρίζες της. Διδάσκει, μουσική στη γραφική τσαγερί «Ο Τάυρος και ο Ανθός», σε γυναίκες που επιθυμούν για διάφορους λόγους μια δεύτερη ευκαιρία και πηγές ενασχόλησης.

Ο Δεκανέας Θόρν, ένας άνθρωπος που εχει περάσει από μέτωπα και εχει τραυματίσει ψυχή και σώμα, εισβάλλει στην ζωή της Κέιτ και γίνεται ο φύλακας άγγελος της. Μέσα στα γαλαζοπράσινα μάτια του, καθρεφτίζονται τα χρόνια της αθωώτητας της, φωτίζονται όλες οι αχνές αναμνήσεις της παιδικής της ηλικίας.

Η πρώτη τους γνωριμία δημιουργεί εντάσεις, σκοτεινά μυστικά και μια καλά κρυμμένη αλήθεια φανερώνεται. Δύο άνθρωποι που έχουν βρεθεί στην ίδια χαράδρα, γλίτωσαν και η ζωή χάραξε διαφορετικές πορείες στον καθένα.

Η Κέιτ, χρόνια αναζητούσε την αλήθεια για τον εαυτό της και την οικογένεια της, μέσα από γρίφους, και άδοξες (ως προσβλητικές ) συζητήσεις.

Ο Δεκανέας Θόρν αποτελεί το μέσο που ενώνει τις δυο γραμμές της ζωής της, Το Παρελθόν και το Παρόν της. Ένα αμαρτωλό παρελθόν που στιγματίζει ένα αγνό παρόν και φοβίζει ένα άγνωστο μέλλον.

Στέκεται αγέρωχα σαν φάρος, στην σμίξη των αναμνήσεων της, ο δικός της προστάτης από την ηλικία των τεσσάρων…

Ο άνθρωπος που ο σεβασμός και η ανιδιοτελής αγάπη, εκλογικεύει κάθε αχαλίνωτο πάθος.

Η Κέιτ, φέρει ένα σημάδι εκ γενετής, στον κρόταφο. Ένα σημάδι ντροπής για κάποιους, ένα σημάδι που αποτελεί το στίγμα της ξεχωριστής, της Λαίδης, για άλλους.

Ο Δεκανέας Θόρν, φέρει σημάδι στην ψυχή, παράσημο από κάθε μάχη της ζωής του με τον εαυτό του και όλα όσα αναζητούσε επι χρόνια.

Μια επίπλαστη και μια  αληθινή αγάπη προσφέρονται στην  Κέιτ από δυο πρόσωπα. Δυο άνθρωποι που η διαφορά τους είναι η θερμοκρασία των συναισθημάτων.

Άραγε θα διαλέξει την πιο ζεστή καρδιά που την κυριεύει η αλήθεια η θα ενσωματωθεί σε μια ζωή που της ανήκει μόνο σαν όνομα…

 

Η συνέχεια στις σελίδες του βιβλίου, «Ένωση Παντοτινή», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Elxis.



ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Έπειτα από πολλά χρόνια μοναξιάς και δίχως μια πραγματική οικογένεια, η Κέιτ Τέιλορ βρήκε τη γαλήνη και την αποδοχή στο Σπιντλ Κόουβ. Ποτέ δεν σταμάτησε, όμως, να λαχταρά την αγάπη.

Η αγκαλιά του δεκανέα Σάμιουελ Θορν ήταν σίγουρα ακατάλληλη. Ένας άνδρας πολύ γοητευτικός αλλά ψυχρός, λιγομίλητος και απρόσιτος.
Μια επικίνδυνη ιστορία για την Κέιτ τούς φέρνει πιο κοντά. Εκείνος γίνεται ασπίδα, την προστατεύει και προσποιείται ότι είναι ο αρραβωνιαστικός της. Θα έκανε τα πάντα για εκείνη. Το πάθος μέσα του σιγοκαίει αλλά έχει πείσει τον εαυτό του πως δεν του αξίζει μια γυναίκα σαν την Κέιτ.

Προκειμένου να επιβιώσει η προσωρινή τους δέσμευση, ο Σάμιουελ πρέπει να αντισταθεί στα ζεστά της χαμόγελα και να την κρατήσει μακριά από τη σημαδεμένη του καρδιά. Η πιο δύσκολη μάχη που θα δώσει είναι αυτή με τη συνείδησή του.

Μια συγκλονιστική ιστορία δύο ανθρώπων που βρίσκουν τον εαυτό τους αλλά και ο ένας τον άλλον. Σελίδες γεμάτες πόνο, ελπίδα κι αγάπη.


Το Link του βιβλίου εδώ.


© Bookaholic Thoughts Fever 2021


Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου