Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Η άποψη μας για "Η γυναίκα με το μυστικό" της Sophie Hannah


"Η γυναίκα με το μυστικό" της Sophie Hannah

Η Νίκι, βρίσκεται καθοδόν για το σχολείο του γιου της, συναντά κάποιον που δεν θα έπρεπε να συναντήσει και γι' αυτό αναγκάζεται να κάνει μια παράκαμψη. Και επειδή έπρεπε να ξαναπάει στο σχολείο, ακολούθησε την ίδια διαδρομή. Την ίδια ημέρα δολοφονείται ο Ντέιμον Μπλάντι, ένας αρθρογράφος που σχολίαζε τους πάντες και τα πάντα μέσα από τη στήλη του. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό, αλλά ο δολοφόνος έχει αφήσει ένα περίεργο μήνυμα με κόκκινη μπογιά.
Στην διαδρομή που έκανε η Νίκι, πέρασε από το σπίτι του νεκρού, γι' αυτό θεωρήθηκε ύποπτος και η ίδια κάνει ότι μπορεί να πείσει τους αστυνομικούς ότι είναι αθώα, προστατεύοντας παράλληλα το μυστικό της. Ποιο είναι αυτό το μυστικό; Γιατί πρέπει να το προστατεύσει; Κρύβει κάποιον το μυστικό αυτό; Είναι όντως αθώα;


Αυτά είναι τα αρχικά ερωτήματα που δημιουργούνται διαβάζοντας τις πρώτες σελίδες του βιβλίου της Hannah. Ενδεχομένως το βιβλίο αυτό να μην αρέσει στους φανατικούς αναγνώστες αστυνομικών και όχι για κάποιο περίεργο λόγο απλά επειδή έχουν διαβάσει πολλά βιβλία, ενδεχομένως να το βρουν προβλέψιμο και αυτό γιατί θα βρουν τα κλειδιά για τη λύση του μυστηρίου.

Με κέρδισε η εξέλιξη της ιστορίας, το ψυχογράφημα των χαρακτήρων και η εναλλαγή των καταστάσεων που βίωνε η Νίκι στο παρελθόν και στο παρόν, επιτρέποντας μας να διαπιστώνουμε την δεξιοτεχνία της Hannah στην ανθρώπινη ψυχολογία αλλά και τη μαεστρία της γραφής της, κερδίζοντας τον αναγνώστη χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει αυτά που μας έχουν συνηθίσει άλλα αστυνομικά βιβλία (γρήγορη δράση, λουτρά αίματος, κατά συρροήν εγκληματίες, σκηνοθετημένες σκηνές κλπ).

Το βιβλίο έχει γραφτεί σε πρώτο και τρίτο πρόσωπο και γίνεται μέσα από την αφήγηση της κεντρικής ηρωίδας, της Νίκι.

Ζητήματα που θίγονται σε αυτό το βιβλίο πολλά, ένα από τα βασικά οι ανθρώπινες σχέσεις στην σημερινή κοινωνία που αλλοιώνονται και αυτό διότι βάζουν πάνω από όλα ανούσια αγαθά, πάθη και ανάγκες μη κοιτώντας τη ψυχή.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνά ο άνθρωπος είναι ότι η ψυχή πληγώνεται εύκολα και το παρελθόν της μπορεί να κρύβει πολλά τραύματα, που δυστυχώς δεν μένουν εκεί αλλά την ακολουθούν στο μέλλον δημιουργώντας νέα τραύματα ή και κρατώντας τα παλαιά ανοιχτά.
Τελικά το αντικρίζει κάποιος τα παλαιά τραύματα της ζωής του και βλέποντας τα κατάματα, τον λυτρώνει ή όχι;

Το βιβλίο της Hannah "Η γυναίκα με το μυστικό" ακόμη και όσους ανακαλύψουν γρήγορα τα κλειδιά για την επίλυση του, δεν θα σας επιτρέψει να το αφήσετε από τα χέρια σας πριν φτάσετε στη τελευταία σελίδα.

Αναστασία Πέρρου ® για την Bookaholic Thoughts.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου