Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ένα άρθρο για τον ψυχολόγο Κο Γιώργο Πιντέρη.


Γράφει η Μαρία Παπαδοπούλου

Δεν θυμάμαι ποτέ ακριβώς ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία του. Δεν θυμάμαι ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο του που διάβασα, ούτε πώς έτυχε να το βρω. Ξέρω όμως ότι από τότε που ξεκίνησα δεν μπορώ να σταματήσω. Ήταν έρωτας κεραυνοβόλος ( αν και δεν ερωτεύομαι ποτέ έτσι) πολύ έντονος και βαθύς.

Μιλάω για τον Γιώργο Πιντερη. Έναν εξαιρετικό ψυχολόγο. Σε κάθε του βιβλίο διακρίνω ένα τεράστιο ενδιαφέρον να προσεγγίσει ένα πρόβλημα από κάθε οπτική γωνία. Αναλύει επεξηγηματικά, (πάντα με παραδείγματα) κατανοητά, ανθρώπινα. Μοιράζεται προσωπικές στιγμές, στιγμές με ασθενείς, πάντα διακριτικά και με έξυπνο χιούμορ.

Δεν θα ξεχάσω όταν μια Κυριακή τηλεφώνησα για να αφήσω μήνυμα στον τηλεφωνητή του για έναν συγγενή που ήθελε ραντεβού. Άφησα το μήνυμα μου. Δεν πέρασαν 2 λεπτά και μου τηλεφώνησε ο ίδιος ο Γιώργος Πιντερης για να με ρωτήσει αν συνέβαινε κάτι σοβαρό για να κανονιστεί ραντεβού άμεσα.

Εδώ και είκοσι χρόνια διαβάζω όλα του τα βιβλία και περιμένω με αγωνία για το επόμενο.
Διαβάζω επίσης και το site του και παρακολουθώ και το κανάλι του στο YouTube.

Αν θέλετε να καταλάβετε καλύτερα τον εαυτό σας, να επικοινωνείτε πιο αποτελεσματικά με τους γύρω σας , να βοηθήσετε έναν δικό σας, ο Γιώργος Πιντερης είναι μια εξαιρετική επιλογή!


 Πληροφορίες αρθρογράφου

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι καθηγήτρια αγγλικών, μεταφράστρια και συγγραφέας. Πρόσφατα εκδόθηκε το βιβλίο της ‘’Η ζωή από το τζάμι περνά’’ από τις Εκδόσεις Λέμβος. Γράφει στο blog Λογοτεχνικοί Ορίζοντες. 


Τα βιβλία του συγγραφέα




Βιογραφικό συγγραφέα




O Γιώργος Πιντέρης είναι διδάκτωρ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ball State της Ιντιάνα. Έκανε σπουδές στο Λονδίνο στην Αεροναυπηγική. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ. Όλα τα χρόνια των σπουδών του δίδασκε παράλληλα καράτε. Ως ψυχολόγος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό το 1977 από τη ραδιοφωνική εκπομπή "Γνώρισε τον εαυτό σου". Το 1978 αναχώρησε για τις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ball State το 1982. Από τότε μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει δώσει εκατοντάδες σεμινάρια και διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στη Γλυφάδα, κάνοντας ατομικές συνεδρίες, οργανώνοντας ομάδες αυτοβελτίωσης και δίνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια. Παίζει κιθάρα και PlayStation... Του αρέσει να υπερηφανεύεται πως είναι ο πρώτος που δίδαξε καράτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η σελίδα του συγγραφέα/ψυχολόγου στο Facebook.


©Νάντια Βαβάση για το Bookaholic Thoughts.

Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου