Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Η άποψη μας για "To βιβλίο της Άϊβι" της Έϊμι Ένγκελ

Η άποψη μας για "To βιβλίο της Άϊβι" της Έϊμι Ένγκελ

Ένας πυρηνικός πόλεμος παραλίγο να ξεκληρίσει τις ΗΠΑ, λίγοι όμως κατάφεραν να επιβιώσουν. Η διεκδίκηση αρχηγίας από δυο οικογένειες τους Λάτιμερ και τους Γουέστφαλ χώρισε μια ομάδα σε δυο στρατόπεδα και μέσα από τις συγκρούσεις οι Γουέστφαλ κατέληξαν στην πλευρά των ηττημένων.
Μετά από μισό αιώνα και ενώ η ειρήνη διατηρείται με υποχρεωτικούς γάμους ανάμεσα κορίτσια των ηττημένων και στα αγόρια των νικητών, έρχεται η σειρά της Άϊβι Γουέστφαλ να παντρευτεί τον Μπίσοπ Λάτιμερ, που είναι ο γιος του Προέδρου, έχοντας ως αποστολή να τον σκοτώσει ώστε να ανατραπεί το καθεστώς.


Η Άϊβι είναι αποφασισμένη να φέρει την αποστολή εις πέρας όμως όταν μένει στο ίδιο σπίτι με τον Μπίσοπ και γνωρίζοντας τον με τον καιρό οι αμφιβολίες για τον αγώνα του πατέρα της αυξάνονται και αντικαθιστώνται από τον έρωτα για τον άντρα της.
Συζητάμε για ένα δυστοπικό βιβλίο, όπως αντιληφθήκατε από τις πρώτες γραμμές. Αν είστε λάτρεις του είδους αυτού, σίγουρα, θα σας αρέσει γιατί η γραφή είναι απλή αλλά η εξέλιξη των γεγονότων γίνεται με γρήγορο ρυθμό και στο πρώτο πρόσωπο.
Παρουσιάζεται ως μια εξομολόγηση της ηρωίδας μας, Άϊβι, επικεντρώνεται στην γρήγορη αφήγηση, στις σκέψεις και τους προβληματισμούς της αλλά και στην εξέλιξη των καταστάσεων και αποφάσεων που βρίσκεται αντιμέτωπη.
Ο αναγνώστης, πραγματικά, δεν θα μπορεί να τραβήξει το βλέμμα του από το βιβλίο πριν φτάσει στην τελευταία σελίδα του, για να δει την εξέλιξη της ιστορίας της.

Ένα βιβλίο που μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά σε ένα πιθανό μέλλον που λίγο πολύ μας φοβίζει όλους, ένας πυρηνικός πόλεμος, η καταστροφή του κόσμου, θάνατος του μεγαλύτερου πληθυσμού και πως θα μπορούσαν να γλυτώσουν κάποιοι. Και στην προσπάθεια των παραπάνω όσοι απομείνουν θα μπορέσουν να επιβιώσουν χωρίς να αλληλοσκοτωθούν;

Το βιβλίο της Άϊβι, δεν είναι σα τα υπόλοιπα δυστοπικά, έχει έντονα συναισθήματα, γρήγορη πλοκή, συνεχή ροή στην εξέλιξη της ιστορίας και θεωρώ πως θα κερδίσει όχι μόνο αναγνώστες που έχουν διαβάσει πολλά βιβλία αυτού του είδους αλλά και αναγνώστες που ίσως να έχουν δει ταινίες και να μην έχουν διαβάσει ποτέ δυστοπικό βιβλίο.

Επίσης καλό θα ήταν να πάρετε μαζί και το δεύτερο βιβλίο για να διαβάσετε άμεσα την εξέλιξη της ιστορίας της Άϊβι και του Μπίσοπ.

Αναστασία Πέρρου® για την Bookaholic Thoughts.
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου