Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Η άποψη μας "Στα βελούδινα ίχνη του δολοφόνου" του Χρήστου Αναστασόπουλου


"Στα βελούδινα ίχνη του δολοφόνου" του Χρήστου Αναστασόπουλου

Η Πίτσα, διάσημη σχεδιάστρια μόδας, μετά από ένα ολονύχτιο πάρτι που πραγματοποίησε καταλήγει μυστηριωδώς νεκρή. Οι πρώτοι που την βρήκαν είναι ο Λόλα και η Σαλώμη, οι αγαπημένες γάτες της Πίτσας.

Οι δυο γάτες αρχίζουν αμέσως να αναλύουν τους ανθρώπους που πέρασαν από τη ζωή της κυράς τους. Οι πληροφορίες που έχουν, είναι από συζητήσεις που έχουν γίνει μπροστά τους ή από κάποιες στιγμές που κρυφάκουγαν. Είναι δύσκολο να γίνεις ένας γατό-Ηρακλής Πουαρό όμως όταν βρίσκεις τον άνθρωπο που σε φροντίζει δολοφονημένη, δεν το γατό-σκέφτεσαι περισσότερο παρά ξεκινάς να ξετυλίγεις το νήμα της ζωής της.
Έτσι ο Λόλα μαζί με τη μοναδική Σαλώμη γίνονται ντετέκτιβ και προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος ή ποια σκότωσε την Πίτσα και γιατί...



Στο κάθε κεφάλαιο αναπτύσσεται και ένας χαρακτήρας που αφιέρωσε χρόνο από τη ζωή της η Πίτσα και παράλληλα έχουμε και διάφορους γατό-σχολιασμούς !  Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που του λείπει λίγο η ένταση αλλά κερδίζει η παραστατική γραφή του Κου Αναστασόπουλου καθώς και η μοναδική ανάπτυξη χαρακτήρων .
Ομολογώ πως φτάνοντας στα δυο τρίτα του βιβλίου και έχοντας κάνει την εμφάνιση τους διάφορα κομμάτια παζλ, από τη ζωή της δολοφονημένης Πίτσας, δεν μπορούσαν να μπουν σε μια σειρά διότι ένιωθα πως κάποιος άλλαζε το σχήμα των κομματιών ώστε να μην μπορώ να σχηματίσω την τελική εικόνα του πιθανού δολοφόνου.
Βέβαια, αυτό εξηγείται προς το τέλος που γίνεται μια ανατροπή, διότι το πρόσωπο που μιλά στη νεκρή θεωρούμε ότι είναι και ο/η δολοφόνος της Πίτσας και ξαφνικά ακούμε από κάποιον άλλο μια μοναδική εξομολόγηση και ο αναγνώστης είτε θα μείνει στήλη άλατος, είτε θα γελάσει...

Για να μη σας ταλαιπωρώ αυτός/αυτή που σκότωσε την Πίτσα είναι ... όχι φυσικά δεν θα σας το γράψω, αυτό για να το μάθετε πρέπει να διαβάσετε μόνοι σας το βιβλίο για να το ανακαλύψετε και σίγουρα θα περάσετε όμορφες ώρες ανάγνωσης μαζί με τις βελούδινες πατουσίτσες του Λόλα και της Σαλώμης.

Αναστασία Πέρρου ® για τη Bookaholic Thougths
Share:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου